Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calineczka_22_

jaki wózek?poród listopad/grudzień

Polecane posty

witajcie, termin porodu mam na 30 listopada... i tak powoli zastanawiam się jaki wózek wybrać....? czy od razu spacerókę oczywiście z możliwością rozłożenia siedzenia do pozycji leżącej, czy normalny wielofunkcyjny z gondolką czy tez może spacerówke z funkcja zamontowania fotelika ( bez gondolki) jak dziecko sie urodzi to bedzie zima i nie wiem co wybrać... doradźcie...

koniecznie godnola, spacerowka rozkladana jest zbyt chlodna

gondolka - w spacerowce bedzie za zimno

Gość Alicja z kraaainy...
I przede wszystkim duze pompopwane kola, nie bedziesz wtedy miala problemu z pchaniem wozka.

Gość zedziwionaaaa
Proszę Cię, przecież choć z 10 razy pójdziesz z dzidzia się przewietrzyć, czy będziesz "gnić" z nim w domu??!! no przecież taki maluch potrzebuje spacerów, świeżego powietrza, a ty co będziesz mu świat przez okno pokazywać???? Musi być głęboki, a fotelik to tylko do samochodu i jak najkrócej, z tego co wiem, wcale nie jest zalecane długie przebywanie maluszka w foteliku, no bo co by nie było, to jednak troszkę mu tam niewygodnie....

oszalalas? fotelik jest dobry na chwile do supermarkety gdy jest taka koniecznosc a nie na normalne wozenie, i jest w nim jeszcze chlodniej niz w spacerowce

koniecznie z dużą wygodną gondolą!!! ja rodziłam na początku grudnia i mam jedo bartatinę classic. na dużych pompowanych kołach, zawieszenie na wahaczach i jest suuuuuper! malucha dopiero na początku maja w spacerówkę włożyłam i to nie dlatego ze wyrósł z gondolki, choć jest dużym chłopakiem (waży ok 8,5 kg i 70 cm długi), ale dlatego ze chciałam żeby więcej powietrza miał.

Gość erfvevc
no i chyba pozadne kola do jazdy po sniegach

Duża gondola, duże koła. Dziecku ma być ciepło i wygodnie, a tobie ma być w miarę lekko wozić taki wózek. Na śniegu większe koła sprawdzają się doskonale. Ja też mam Jedo ale Fyn i za nic w świecie nie oddałabym tego wózka. Dziecko urodzone w sierpniu. Przejeździł całą zimę w gondoli, bylo mu wygodnie, bo jest bardzo duża. A ja nie miałam jakiś większych problemów z jeźdzeniem po śniegu. PS. Nie bierz wózka 3 w jednym. Lepiej kup 2 w jednym i porządny fotelik. W Foteliku i tak się praktycznie dziecka nie wozi. Szczególnie zimą.

widze ze jedo gora ja mam termin na wrzesien, wozek bedzie jedo vedi :D wielka gondola, duze tylnie kola, przednie spore skretne, prowadzi sie jednym palcem

Trąbka jestem prawie pewna, ze będziesz zadowolona. Mnie straszyli tym, że nie przyda się spacerówka. A ona jest super, za nic w świecie jej nie zamienię, teraz mam problem z parasolką, i żaden inny wózek mi nie pasuje :D. Także jeździmy wielką spacerówką :D. Chociaż zgrabnie wygląda :). Jedyna rzecz której żałuję, to 3 funkcyjny. Mogłam wziąć 2 i od razu zainwestować w porządny fotelik, bo ten od nich to porażka.

ja fotelik bede miala deltim grillo za grosze, ale my i tak nie jezdzimy duzo samochodem, a po supermarketach to juz w ogole nie mam zamiaru dziecka ciagac zreszta u nas chusta bedzie na porzadku dziennym i boje sie ze wozek pojdzie w odstawke spacerowka rzeczywiscie jest wielka ale u mnie na osiedlu kobiety kiepsko sobie radza z parasolkami i malymi kolkami bo sie wszedzie mozna zakopac lub zapasc wiec my bedziemy brykali w "terenowej" a mala parasolke to kupie dopiero przed pierwszym wyjazdem na wakacje no chyba ze stwierdze ze sama chusta wystarczy

Jedyne co mogę powiedzieć, to: nie oszczędzajcie na wózku. Dobry, solidny wózek z dużymi kołami i możliwością bujania (resory) jest wart wszystkich pieniędzy. Moja szwagierka kupiła od kogoś używany wózek z małymi , słabo skrętnymi kołami i bez możliwości bujania. Oczywiście pluła sobie w brodę przez cały czas jego użytkowania. Na serio, na wózku nie warto oszczędzać.

Gość Smakoszka serówwwwwww
x-lander

Gość Smakoszka serówwwwwww
do tego - najlepszy w rankingach fotelki - maxi cosi - pasuje on na stelaz wózka.

Gość zakochana śliwka węgierka
ja urodziłam 30 listopada :) Przede wszystkim to zależy gdzie mieszkasz- w dużym mieście nie musisz mięć dużych pompowanych kół, w każdym innym - tak :) Gondola przede wszystkim i wydaje mi się, że fajną sprawą są takie specjalne śpiwory do wózka- ja nie miałam, a szkoda :( My do spacerówki przeszliśmy dopiero po 5 miesiącu

Gość zakochana śliwka węgierka
eh "mieć"

ja mieszkam w Warszawie i to na nowym osiedlu, dopoki nie zaszlam w ciaze to myslalam ze chodniki sa super, wszystko rowne idealne, teraz zwracam uwage na to jak jezdza wozki i te z malymi kolami naprawde nie daja rady, wpadaja np w zaglebienia odprowadzajace wode przy kraweznikach :D

nie mowiac ze male kolka zazwyczaj daja duzo slabsza amortyzacje co przy spacerowce juz nie jest tak wazne ale sztywna gondola to porazka

Gość kopkaa
otóż w dużym mieście pompowane koła też są na wagę złota :-) Nie wszystkie chodniki są raz-dwa odśnieżane, a brykanie w śniegu z wózkiem to nielada wyczyn. Dziewczyny dobrze radzą - gondola koniecznie i duże pompowane koła tak samo. W tym roku zima była ostra więc nie wyobrażam sobie wożenia takiego malucha w spacerówce (nawet bardzo zabudowanej). Oczywiście są mamy, które czekają na pierwsze wyjście z dzieckiem do wiosny, a do tego czasu kiszą się w domu, ale dla mnie to chore. Dziecko trzeba przewietrzyć i przygotowywać do innych niż domowo-cieplarniane warunki. Na foteliku nie wolno oszczędzać. Maxi-cosi jest drogi, ale bardzo dobry.

Gość niki5555555
Roan Marita- idealny wózek na zimę i nie tylko. Ja urodziłam w grudniu i super jeżdzi po śniegu.

X-lander ma mniejszą gondolę z tego co wiem. Natomiast ten ace wcale tak mało nie waży. W sumie wychodzi wózek z gondolą 12,6 kg. To w sumie mój wózek waży 14,3 to nie jest jakaś mega róznica. Natomiast Espiro, w sumie nie chce mi się trochę wierzyć, że wózek waży 8,5, bo nie piszą o wadze spacerówki ani gondoli, przypuszczam więc, ze chodzi o wagę samego stelaża.

Gość ten jest też świetny
http://allegro.pl/item633538686_hit_2009_rewelacyjny_wozek_jet_picasso_wys_0zl.html A osobiście testowałam spacerówki Concord Fusion i bardzo polecam. za moich "czasów" nie było jeszcze w ofercie gondolek.Miałam spacerówki + foteliki ION. Wózki sprzedałam i są nadal używane......nowe właścicielki bardzo zadowolone z użytkowania.

Gość Kasik_2028
ja polecam tako jumper GT nowy model z dużymi pompowanymi kółkami

Gość a może taki
nie kazdego stać, żeby kupić wózek z gondola za 1000 zł, a za 6 miesięcy spacerówkę za 1500 nie wyobrazam sobie targać się ze spacerówka, która wazy 15 kg i więcej 2 kg róznicy to bardzo dużo, wejdźcie sobie na 4 piętro bez obciążenia, a z obciażeniem 2-3 kg ja mieszkam na 4 pietrze bez windy i wózek będę nosić, nie ma piwnicy czy wózkowni poradzcie jaki jeszcze, ale , zeby potem spacerówka zrobiona z tego wózka nie wazyla 15 kg !!!! ja sama waże 50 kg, nie dam rady nosić max do 1500 zł

Myślę, że ciężko będzie taki. Może w takiej sytuacji zakup sobie zwykłą gondolę, nawet używaną tak za 500-600 zł. A potem kup lekką spacerówkę. Bo w większości przypadków te spacerówki niestety ważą dużo. Bo tak naprawdę najwięcej waży stelaż.

Moja waży około 12 kg, ale niestety dziecko, czasem zakupy to wychodzi dużo. Ale np. nie jestem w stanie przerzucić się na parasolkę, bo mnie zwyczajnie denerwuje. Tutaj jest używany ale za to wielofunkcyjny waga spacerówki ok 8 kg; http://www.allegro.pl/item631971596_wielofunkcyjny_trzykolowy_wozek_nurse_run_lekki.html Tutaj nowy około 12 kg http://www.allegro.pl/item643468381_wozek_abc_rodeo_super_lekki_3_kolowiec_2008_2009.html