Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czeresniowa mama

od kiedy podawac czeresnie?od jakiego wieku?

Polecane posty

Gość czeresniowa mama

Gość do czersniowej...
Mysle ze czeresnie mozesz dac taylko wtedy kiedy jestes pewna ze dzieko porzadnie gryzie to co je,bo ja dalam mojemu maluchowi za wczesnie i wymiotywal jak chory kot,mysle ze minimum!!! dwa latka:O A i tak sie boje dawac mojemu synkowi juz teraz 3 letniemu :O Biedyny sie męczył tragicznie...

Gość do czersniowej...
Dodam ze pierwszy raz mu dalam jak mial conajmniej połtorej roku!!!

O rety, a dlaczego tak?? Przecież czereśnie można wydrylować i zmiksować, albo zrobić z nich kompot albo kisiel, galaterkę lub inne :).

Gość do czersniowej...
no chyba ze tak ,ja pisalam o calych owocach,oczywiscie bez pestki,a nie o przetworach

Gość do czersniowej...
dajcie probowac,wasza sprawa!!! Ja wiem co sie z moim dzieckiem dzialo i nie zycze tego waszemu dziekcu!!! Powtarzam mowie o calych owocach tylko bez pestki!!!

do czereśniowa, no to akurat masz rację, bo nawet jeśli by były pogniecione, to myślę, że było by ok. Poza tym nawet dorosłych po czereśniach czasem boli brzuch :D. Jak nie gryzą dobrze :D. albo najedzą się za dużo :).

Gość wiosenny powiew
czereśnie tak na prawdę nie mają żadnych wartości odżywczych prócz smakowych ...ja swoim dzieciom długo nie dawałam lepiej już daj truskawkę ...praktycznie nie wymaga gryzienia a zawsze możesz podusić chociażby widelcem a i smak chyba lepszy

No ja zamierzam dawać tak jak napisała okokokokokoko, w jakiejś tam formie nie całe od razu:)

Gość do wiosenny powiew
Jak to nic nie zawierają tylko smak? Czereśnie zawierają około 80% wody, ale za to pozostałe 20%, to bogactwo wielu cennych składników: 10% to łatwo przyswajalne węglowodany, głównie cukry. Czereśnia przede wszystkim bogata jest w potas, posiada go aż 225 mg% i dlatego właśnie tak bardzo polecana jest reumatykom, nerkowcom czy nawet sercowcom (usuwa złoża soli z tkanek). Ale nie należy zapominać o fakcie, że prócz potasu, czereśnia ma wiele innych związków mineralnych takich jak: fosfor, wapń, magnez, siarka, chlor, sod, cynk, żelazo, miedź, czy jod. Jest ponadto bogata w witaminy C, A, PP, czy wreszcie z grupy B (B1,B2,B5,B6 i 12), które są bardzo wskazane dla dzieci, czy jak twierdzą Francuzi - „dla kokietek", gdyż mają właściwości antytoksyczne, odtruwające, a tym samym działają upiększająco na skórę.