Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukająca pracyyyy

Chce roznosić moje CV po firmach, gdzie powinnam sie zgłaszać

Polecane posty

Gość Szukająca pracyyyy

Niedawno sie obroniłam i zaczynam szukać pracy na stałe albo na zlecenie nawet. Mam trochę czasu i chciałabym pochodzić po firmach i zostawić moje cv i tu mam problem. Gdzie się zostawia takie cv, czy mam iść do jakiejś sekretarki czy do kadr, czy mam się zapytać w firmie gdzie się zostawia. Jestem w temacie kompletnie zielona Kolejna sprawa to co mam powiedzieć zostawiając cv, dlaczego je zostawiam, jeśli firma zamieszczała jakieś ogłoszenia to wiem co powiedzieć ale jeśli nie zamieszczała. Jeśli załączam list motywacyjny to mam go złączyć jakoś z cv czy ma być na dwóch luźnych kartkach Poza tym chciałabym podjąć pracę na stałe ale w ostateczności interesuje mnie praca na umowę zlecenie i się zastanawiam czy mam gdzieś to podkreślić w cv czy się już z tym nie wychylać. Zastanawiam się czy jeśli składam swoje cv osobiście to czy mogę tez wysłać e-mailem czy to już nie będzie nadgorliwość, chodzi o to że często słyszałam o tym że czasem sekretarki wyrzucają takie podania. I jeszcze mam pytanie odnośnie ogłoszeń na necie. Czasem wysyłałam cv na jakieś ogłoszenia ale się zastanawiam jak to jest, bo jak czytam często że pracodawca wymaga to, to, to i tamto to czy muszę spełniać wszystkie te kryteria czy po prostu mile widziane żebym spełniała większość z nich. To znaczy wiem ze to zależy od pracodawcy ale może macie jakieś doświadczenia. Moja koleżanka kiedyś wysyłała nawet jak coś tam jej brakowało w tym co wymaga pracodawca ją parę razy wezwali.

1. „dlaczego je zostawiam, jeśli firma zamieszczała jakieś ogłoszenia to wiem co powiedzieć ale jeśli nie zamieszczała” a jeśli nie zamieszczała to powiedz że chcesz tam pracowac ( wcześniej poczytaj o tej firmie w necie). Powiedz jakie stanowiska ciebie interesują. 2. „Jeśli załączam list motywacyjny to mam go złączyć jakoś z cv czy ma być na dwóch luźnych kartkach” Dwie luźne 3. „umowę zlecenie i się zastanawiam czy mam gdzieś to podkreślić w cv czy się już z tym nie wychylać.” Nie pisz tego bo wykorzystają to i od razu ci walną umowe zlecenie, nie przyznawaj sie od razu do tego na ile możesz pójśc na reke pracodawcy a w tym przypadku jemu bardziej odpowiada zlecenie. 4. „składam swoje cv osobiście to czy mogę tez wysłać e-mailem czy to już nie będzie nadgorliwość” skoro do tej firmy idziesz zadbaj o to żeby CV trafiło do kadr. a e-mail do tej samej firmy wysłałbym ewentualnie przy braku odzewu dłuższym niż miesiąc albo wcale bo skoro tam byłaś to zostawiłaś już CV. 5. „czy muszę spełniać wszystkie te kryteria czy po prostu mile widziane żebym spełniała większość z nich” Gdybyś miała spełniac wszystkie to na większośc ofert nie byłoby wcale kandydatów. wysyłaj śmiało nawet jeśli wszystkich nie spełniasz chyba że wyraźnie piszą \" wymagany biegły rosyjski \" a ty go nie znasz. także smiało wysyłaj jeśli spełniasz chociaż połowe wymagań.

Gość mała czarrrna
Podnoszę, co mówicie jak wchodzicie, szuam pracy biurowej takiej wprowadzanie danych, obsługa ksera, faksy, telefony, wiem nie wiem jak to zaznaczyć???