Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martukla 82

sikanie na nocnik...

Polecane posty

Gość martukla 82

Od trzech dni wlacze z moim 18 miesiecznym synem ....sciagnelm pampersa i tlumaze ze sika sie na nocnik ale z niewielkim rezultatem... wszystko mam juz zasikane , spodenki spodnie majtki podloge i nic za cholere nie chce zalapac ze ma wolac....moze powinnam go zostwaic latac w tych mokrych ubraniach??? jak dlugo trwalo to u was ????

Gość kalalalallala
niektore tutaj nie moga dac sobie rady z trzylatkiem sikajacym w pampers, a ty chcesz poltoraroczne dziecko tego nauczyc????????????? wrzuc na luz kobieto!!!!!

Gość martukla 82
no wlasnie probuje teraz zeby nie miec pozniej problemow :)))

Gość martukla 82
nie chodzi mi o to zeby odstawic calkiem pampersa ale przynajmniej jak jestesmy w domu to zeby pokazal ze chce si ...mysle ze 18 miesieczne dziecko tyle juz potrafi, albo sie myle????

Gość mama z gliwic
mylisz się... to zależy od wykształcenia połączeń nerwowych między układem wydalania a mózgiem i trwa to od 18-36 miesięcy u każdego dziecka indywidualnie wiec myśle że twój synek jest jeszcze za mały...

Moja miała równo 2 lata jak probowalam po raz pierwszy i nic z tego nie wyszlo. Sprobowalam ponownie po 4 miesiacach i sie udalo, chodzi w majteczkach w dzien i na noc juz tez nie potrzebuje pieluch :)

Gość a mnie sie wydaje
ze to zalezy od dziecka. Ja zaczelam sadzac corke na nocniku kiedy tylko zaczela dobrze samodzielnie siedziec. Wiec strasznie jej sie podobalo na nocniku bo siedziala dumna jak na tronie. A zawsze cos tam zrobila do tego nocnika. Wiec teraz kiedy ma 1.5 roku jak tylko sadzam ja na nocnik to wie dlaczego. Zakladam je joczywiscie wciaz pieluche na noc i w dzien poza domem ale w domu prawie nigdy. Dlaczego tak zrobilam? Bo pomyslalam ze zadnej krzywdy jej nie zrobie probujac wczesnie a po drugie kiedy dzecko zaczyna chodzic siedzenie nie jest juz atrakcja wiec trudniej je wtedy nauczyc siedzienia w spokoju na nocniczku. Powodzenia

ja walczę już 10 dzien z dwuletnimi bliźniakami i 0 efektu.

czesc zdziwiona ja mam dwolatke w domu i tez ni w zab nie chce sikac na nocnik, a najzabawniejsze jest to ze tak jej sie spodobalo chodzenie bez pieluchy , ze teraz jedynie na spanie da sobie zalozyc, atak chodzi w majtkach , leje, ale tyle dobrze ze jak zaczyna jej leciec ponogach to sie zaczyna drzec wiec od razu wiem. Najgorsze jest to ze na wyjscia zaklada sie pieluche i takie dziecko jest zdezorientowane ze raz moze sikac i nic sie nie dzieje a raz nie. My jeden sukces mamy , wczoraj zawolala na nocnik ale nic nie zrobila bo wrocil tata z pracy i od razu wstala, pozniej juz nie chciala usiasc . No nic zobaczymy , my dopiero 4 dzien wiec wszystko przed nami :)

Gość jakas taka 24
o matko!!! ja tez mam synka 17 miesiecznego i tez nie chce nocnika tylko pieluchy.... najgorsze ze starsze pokolenie było na tetrowych i szybciej sadzali pociechy.... wiec teraz kazdy jest wielce zdziwiony jak mowie ze moj nie chce nocnika!!!! buuuuuuuuuuuuu

Gość co za ironiak
boze nie dziwne ze dziecko nie chce sikac na nocnik, a ty szczasz na kibel, moze popros by siusialo do nocniczka, kup z melodyjka---

autorko przecież Twoje dziecko przez 18 miesięcy sikało w pieluszkę! dla Ciebie to \"tylko\" 18 miesięcy dla niego CAŁE ŻYCIE! wyobraź sobie ze nagle ktoś zakłada tobie pieluszkę i każe w nią siusiać i robić kupę na oczach innych ludzi. byłabyś zaskoczona, zdezorientowana, nie podobałoby ci się to, buntowałabyś się. to dlaczego od malucha wymagasz żeby w ciągu kilku dni przestał siusiać w majtki i zaczął się załatwieać jak dorosły? na to potrzeba czasu, delikatności, wyczucia. ja mojego maluszka od ok tygodnia wysadzam w momentach kiedy wydaje mi sie że moze mu się chcieć siusiu, czyli po zabawie, po spaniu, po jedzeniu. idziemy do łazienki zdejmuję pieluszkę i siusiamy do nocnika (opieram go o mój tors i tak sobie siusia). zwykle się udaje! jest super! ale wcześniej ok miesiąca sikaliśmy na pieluszkę, czyli rozbierałam malucha i mówiłam \"psipsipsi zrób siusiu\" i wtedy siusiał. zawsze jak sie udało to były oklaski i gratulacje. teraz tak samo robimy tylko nad toaletą. to samo z kupką. zawsze rano robimy kupkę do toalety. mały jest strasznie dumny jak się uda. jak się nie uda to oczywiście nic się nie dzieje, po prostu zmieniam pieluszkę. ale odkąd tak robimy pieluszki są praktycznie suche :) a synek ma dopiero niecałe 6 miesięcy :) krzywdy mu tym nie robię bo traktujemy to jak zabawę a jest spora szansa ze nie przeżyjemy koszmaru treningu czystości bo takowego nie będzie :D

Gość agatkoooooo
dobrze za masz stopke bo bym sie przerazila ze 6 miesieczne dziecko samo sie zalatwia i nie chodzi w pieluszcze :P

Gość 1987456
Moj mial 18 mies jak zaczal wolac siku i kupe :) trwalo to jak skonczyl rok,sadzany byl co 30 min ,wiadomo,ze majtki ,podloga.Wszystko na poczatku zasikane ale trzeba byc konsekwentnym.Moj zalapal i jak zaczelo sie cieplo na dwor nie zakladamy pieluch tylko na trawke robimy.Wygoda i oszczednosci :)

Gość za male dziecko
dziecko jest jeszcze za małe, czego ty oczekujesz po 3 dniach ?????? wysadzaj na nocnik jak się obudzi, po jedzeniu, co 2h, ale nie oczekuj, że będzie wolał za każdym razem, tak małe dziecko nie umie jeszcze łączyć przyczyny ze skutkiem ! czuje parcie na mocz, ale nie wie, że skutkiem będzie mokra podloga jak zrobi kupę do pampersa to możesz ją wrzucić do nocnika, pokazać dziecku i tłumaczyć, że kupka ma trafiać do nocnika itp.