Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawna fela

mam taki pomysł na komunie mojego dziecka

Polecane posty

Gość plomqwer
"Wykazać się" w materialnym prezencie, dla rozwoju emocjonalnego dziecka, to jest złe. Bo co innego jeśli faktycznie nie stac rodziców na nawet malutkie przyjęcia, a tu jawnie pokazujesz dziecku, że nie zrobimy małego przyjęcia, bo rodzina jest beee, lepiej kupić coś dziecku, bo to się opłaca, a innych ludzi miejmy gdzieś...

Gość plomqwer
No niestety nie brakuje takich rodziców, co na prezenty dla innych dzieci sepią do bolu, a och dziecko ma wszystko, co zechce, jest rozpieszczone do bólu, no bo jak to, to moje dziecko.

Gość plomqwer
Bez obrazy, ale nie wyobrażam sobie, jak małe musisz mieć, to mieszkanie jeśli faktycznie nie zmieści się 10 osób, ciężko w to uwierzyć. Nie chce tu po Tobie jechać, ale podchodzisz do tego w wyrachowany sposób.

Gość Mamusia z doświadczeniem
Uważam to za zły pomysł.Takie imprezy typu Komunia są często powodem do naprawienia złych kontaktów rodzinnych.Zaproś wszystkich,żeby nikt nie poczuł się urazony.Myślę że najbardziej to przeraża cię twoja praca w tym wszystkim.Ja miałam dwa przyjęcia rok po roku.Wynajęłam salę z pięknym ogrodem.U nas koszt za osobę to 100zł.Tak więc miałam 26osób i płaciłam mniej niż 2,5 tys bo za dzieci liczą połowę.Musiałam kupic tylko napoje i zorganizowac ciasta.Każdy cos mi tam upiekł.Jedna kumpela, druga, ja coś, ksiązkę zamówiłam w cukierni.I powiem ci żaden kłopot.Koleżanka która robiła w domu wydała jeszcze raz tyle kasy bo za duzo nakupowała żarcia.Mnie interesowało tylko że tyle za osobę i umówiłam sie co ma byc.Jeszcze resztę jedzenia mi zapakowali i do domu dostałam.Tak więc praca żadna.Mieszkanie czyste.Kucharka to zły pomysł, bo naciagnie Cię na duże niepotrzebne ilości jedzenia.Mówię ci tak zrób!!

Gość jkajj
kobieto!!!!! czytając to co piszesz widzę "mamusię ciemnotę". co będziesz dziecku tłumaczyć? sama nie wiesz co to jest komunia i co jest najważniejsze jak takie bzdury piszesz.... DZIECKO MA PIĘKNY WZÓR - POZAZDROŚCIĆ MATKI...

Gość plomqwer
Mamusia z doświadczeniem...> Zgadzam się z tym naprawianiem stosunków rodzinnych. No rozumiem, że nie każdy chce coś wynająć, ale ludzie jakoś robią w blokach w małych mieszkankach komunie, byłam na takich i nie narzekają.

Gość nawna fela
muszę zaprosić wszystkich albo wogóle, gdybym nie zaprosiła i pominęła kogoś to koniec i obciach więc musi być 40 osób w tym dzieci w wieku 8 -15 lat może pomyślę żeby zrobić w domu,zmieszczą się przy stołach może trochę ciasno ale trudno lokalu nie wynajmę bo to minimum 4600 - nie wchodzi w rachubę kucharek nie wynajmę tylko poproszę o pomoc teściową i szfagierkę nie zaimponuję tym przyjęciem i do tego rodziny nie przepadają za sobą :-O

przyjecie komunijne nie jest po to aby imponowac.z2 tysiace na 40 osob spokojnie zrobisz przyjecie.

Gość noooa
"nie zaimponuję tym przyjęciem" no nie mogę:O

Gość plomqwer
Teraz gadasz lepiej :). Wiesz nie myśl o tym, czy się spodoba, czy nie, wiadomo że każdy chce dobrze, a malkontenci się zawsze znajdą. Moja rodzina i rodzina mojej bratowej też się średnio lubia, może noże nie latają ;), ale do sympatii też daleko, no ale nie ma co się tym przejmować.

Gość lucky strajk
Co was tak szokuje ten prezent za 2-3 tys.?? Teraz dzieciaki często dostają na Komunię laptopy, a dobry laptop, to koszt rzędu 2.500- 3 tys.