Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egaudi

Skąd bierzecie pieniądze na

Polecane posty

Gość egaudi

szczepienia, odrobaczania, odpchlenia psa? Mam szczeniaka i wydałam w 2 dni 250 zł na to wszystko :( łącznie z badaniem lekarskim i obcięciem pazurków :( Nie wiem co będę jadła :(

Gość egaudi
No nie oddam, bo jestem zakochana w tym piesku. 😍

Weterynarze lubia na ciagac nieswiadomych klientow, takze trzeba uwazac...

Gość skok ciśnienia
pracuję, ale moje zarobki można o kant dupy rozbić. w każdym razie, przygarniając psa wiedziałam o kosztach, czasem sobie odmawiam wielu rzeczy, żeby jemu sfinansować weterynarza albo kolejną 15kg karmę, ale nie robię z tego problemu.

szczepioenia robi sie raz na rok, a tabletki na odrobaczanie raz na 3 miesiace (z tego co pamietam) - tableki nie sa takie drogie, wiec jednoroczny wydatek...ale i tak duzo 250 zł, ja chyba placiłam ok.100zł, tylko ze to było z 4 lata temu, teraz mogło sie to zmienic...

Gość boje sie karaluchow

Gość egaudi
Terri, pierwszy raz w życiu szczeniak dostaje 3 szczepienia, dwa na choroby zakaźne, jedno na wściekliznę, odrobaczony musi być dwa razy, do mojego przyplątały się pchły (preparat Frontline 20 zeta). No masakra. Naprawdę jesteście w stanie sobie odmówić słodyczy, żeby mieć na szczepienie psa??

Gość egaudi
Aha i preparat do czyszczenia uszu najtańszy jaki był 10,80 :O

Gość dddddddddddddddddddeede
raz w roku sie to robi nie panikuj:o pozatym biorąc psa musisz wziac odpowiedzialnosc za niego i sie z tym liczyc jak zachoruje cieżko to jak go bedziesz leczyc? :o

Gość romans histeryczny
bo pies to wydatek. mój przez całe życie choruje, więc zawsze muszę trochę wcześniej odłożyć na wypadek kolejnego świństwa, które się mu przyplącze. dla mnie pies to członek rodziny, jak czegoś potrzebuje to nie ubolewam, bo znowu muszę wydać na niego czterysta złotych, po prostu idę i wydaję, a nie zastanawiam się czego już sobie nie kupię :o

na poczatku sa wieksze wydatki, pozniej juz mniejsze a pazurki same sie beda skracaly podczas spacerow

equaudi---> mozliwe mój pies juz daaaaawno nie jest szceniakiem, wiec nie pamietam...ale decydujac sie na psa (na jakie kolwiek ze zwierzat) musimy sie liczyc z kosztami, jesli nas na to nie stac to sie nie decydujmy!

ja mam szczeniaka 9 - tygodniowego. Miał juz 2 szczepienia po 95zł razem z wizytą, czeka mnie jeszcze 1 + wscieklizna. Odrobaczanie, preparat na kleszcze, zabawki, smycz, obroża. Do tego karma - moj jeszcze dodatkowo je miske ryzu z miesem dziennie.

W moim mieście utrzymanie psa mniej kosztuje...mam dwa pieski...chodzę z nimi zawsze do tego samego weta i mam zniżki...np. szczepienie przeciw wściekliźnie + obcięcie pazurków 18 zł :) Wiadomo jednak, że pierwsze trzy szczepienia są najdroższe...potem to już mniej kasy na psa się wydaje...:)