Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aletkaaaa

trzydniówka - dwa pytanka, bardzo prosze o odp

Polecane posty

Gość aletkaaaa

moja 9mies corcia od piatku, a wlasciwie od czwartku miala wysoka goraczke (39 - 40 stopni). dzis pojawila sie taka rozowa wysypka, male rozowe kropeczki, jak male krostki - na brzuszku i pleckach najwiecej. czy tak wyglada wysypka przy trzydniowce??? lekarka kazala odstawic leki, jezeli bedzie wysypka, bo trzydniowki sie nie leczy, tylko ja nie wiem czy to wysypka od trzydniowki a nie mam kogo zapytac :-( pytanie drygie to, czy jezeli to trzydniowka i juz sa krostki, goraczka minela, to czy moge mojego szkraba zabrac na dwor? jest tak pieknie i tak cieplo, ze zal w domu sie kisic.

Gość mamamammamamam
Moja corka przechodzila te chorobe rok temu.Jak tylko goraczka minela,wyszlysmy na spacer.Krostki zniknely jej po 3 dniach. Ja zawsze stosuje zasade,ze jesli brak goraczki to mozna wychodzic z dzieckiem.Pediatra mojej corki tak zaleca.Nawet jak ja boli gardlo,czy ma katar..wychodzimy zawsze,tylko goraczka zatrzymuje nas w domu:)

Gość aletkaaaa
czy wysypka to byly takie male rozowe krostki? mele kropeczki?

Gość o trzydniowce
moj syn mial tez takie krostki jak opisujesz i mial je wszedzie tylko nie na glowie!!! takze wszystko minie i bedzie dobrze;)

Gość kawarozpuszczalna
Wpisując w google hasło trzydniówka lub rumień nagły znajdziesz opisy z przebiegiem choroby i nawet zdjęcia obrazujące wysypkę. mój syn przeszedł ją w wieku 8 miesięcy najpierw temp.39stopni potem wysypka ze skłonnością do zlewania się. Wysypka jest trochę swędząca i dziecko może być rozdrażnione