Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczki27

dzień matki - teściowej

Polecane posty

Gość misiaczki27

mam pytanie. dziś dzień matki mąż jest zagranicą ma dzwonić do swojej mamy z życzeniami czy to wystarczy czy ja też powinnam do teściowej zadzwonić

Gość odpowiedz sobie
na pytanie czy to dzien Matki czy Teściowej. Mame ma się jedną.

Gość na pewno sprawisz jej
przyjemnośc, więc czemu by nie dzwonic?

Gość misiaczki27
bo nie jesteśmy z sobą jakoś związany.jestem w 5 m-ce ciąży i raz do mnie zadzwoniła jak się czuje i to tylko dlateg ,że maż dzwoniąc do niej zadzwonil i ja opierniczył

do odpowiedzi wyzej - smieszy mnie takie aptekarskie podejscie - co , komu i ile i byleby sie nie wychylic. Przeciez wiadomo, ze to wymyslone niedawno swieto, raczej niepoważne,jesli komus ma byc miło, to kazdy pretekst dobry. Ja skladam zyczenia mamie, tesciowej i matce chrzestnej - kazda sie cieszy, bo o życzliwosć i chęc zrobienia przyjemnosci chodzi, a o nic innego

(to było do "odpowiedz sobie")

a mi sie wydaje,ze wchodzac w zwiazek malzenski,zaczyna sie miec 2 mamy,i powinno sie zyczenia tesciowej skladac,a najlepiej zrobic to razem z mezem,jechac do jednej,a potem do drugiej. Jesli nie ma takiej mozliwosci,to przynajmniej zadzwonic. Nawet jesli tesciowej nie lubimy,i ona nas tez nie lubi,to zadzwonic z zyczeniami,

Mamę mam jedną - ale złożyłam życzenia także teściowej, co ją bardzo ucieszyło. To jest gest, który świadczy o Tobie - możesz go zrobić lub nie. Twoja wola.

Gość odpowiedz sobie
Wole miec aptekarskie podejście, niż bawić się w hipopkrytkę. Jestem mężatką prawie 4 lata z moją teściową widzę się rzadko, mówię do niej w formie bezosobowej, naprawdę nie widzę powodu dlaczego miałabym składać jej życzenia z okazji Dnia Matki!? Z moją mamą mam idealny kumpelsko-przyjacielski układ i choćbym z moją teściową obcowała tylko i wyłącznie przez najbliższe 200 lat, to nigdy nie będziemy miały takich relacji. Ladnie dzisiaj powiedzieli w Kawie czy herbacie rano "Mamę ma się tylko JEDNĄ" * * Mamę, nie mylic z teściową :classic_cool:

Gość odpowiedz sobie
poza tym nie rozumiem, dlaczego Dzień Matki to niepoważne święto???!!! Dla mnie jest jak najbardziej poważne i skłania do refleksji jak mało które!

Gość ech tesciowe
A ja wlasnie zadzwonilam do tesciowej, \"poskarzylam\" sie na jej synka - mojego meza :P, pochwalilam wnusie czyli moja corke i zlozylam zyczenia z okazji Dnia Matki :) I wiem, ze zrobilo sie jej bardzo milo z tego powodu. Zeby miec dobre relacje z druga osoba trzeba dobrych checi z dwoch stron. Tesciowa to nie twoja mama, ale mama tego faceta ktorego kochasz, z ktorym mieszkasz , masz dzieci - urodzila go, wychowala i kocha go tak samo mocno jak ty. I uwazam, ze chocby za to nalezy jej sie troche szacunku. A zrozumienie tego zajelo mi 5 lat. PS. Wiem, ze zdarzaja sie tesciowe niereformowalne, paskudne i itd. itd. Ale czy zawsze wina lezy tylko po jednej stronie ?

do odpowiedz sobie - niepowazne w sensie, ze wymyslone, jak i inne typu: dzien dziecka, dzien górnika, dzien ojca, dziadka, babci , dzien tesciowej- w roznych krajach w rózne dni obchodzone, jesli w ogole. Dla porównania - powazniejszy, bo jedyny dla kogos, jest dzien urodzin, dla wierzacych świeta koscielne czy imieniny , jako dzień patrona, świetego, te daty z czegos wynikają, a nie są wziete z sufitu.Dzien matki to, jak inne podobne, pretekst do zrobienia komus przyjemnosci i niech taki będzie. Przykro, ze masz zimne relacje z tesciową, to przeciez matka ukochanego czlowieka, z którym tworzysz w pewnym sensie jednosc, więc w częsci jakby twoja. Ale jesli juz takie masz, to rzeczywiscie byloby hipokryzją składac jej wtedy zyczenia. Ja skladam, bo swoja bardzo lubie i wiem , ze jej to sprawia przyjemnosc. Skladam tez zyczenia matce chrzestnej, która jest bezdzietna i naprawde takie zyczenia ciesżą ja bardzo.A o to chodzi.

ja sie widzialam z moja mama a mezowi przypomnialam zeby zadzwonil do swojej. Po czym maz mnie poinformowal ze dzwonil tez do mojej i zebym ja zadzwonila rowniez do jego mamy. Z poczatku myslalam ze to glupi pomysl ale zadzwonilam, powiedzialam "dzien dobry mamo" i zlozylam zyczenia. I szczerze mowiac tesciowa byla tak szczesliwa ze ciesze sie ze to zrobilam. Mnie to nic nie kosztuje a jej daje bardzo duzo. Bede tak robic co roku :)

Gość gość
To ja jestem chyba ewenementem na kafe, bo upieklam teściowej tort na dzień matki. Dba o mnie i o moje jeszcze nienarodzone dziecko bardziej niż moja matka z którą nie mam kontaktu już 4 lata