Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość cathlen81
spoko kiniusia77

Gość iga-
czesc dziewcznyki:-) pogoda fatalna, ja fatalnie sie czuje - ogolnie kicha:-( pobolewa mnie brzuch wiec wiem ze @ sie zbliza... kurcze ile mozna cos takiego wytrzymac???

Gość cathlen81
A może to nie @? życzę Ci, żeby to nie @ była

czesc dziewczynki, na poczatku poprawiam tabelke:D STARACZKI: Nick........Cykl starań.....data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77..............2..........01.07.2009..... ...24.......Kraków układ słoneczny......5.......... 05.07.2009........26..... ...Gorzów wisienka225..........3...........05.06.2009........25... ....Katowice katia5.................10..........15.07.2009..... ..29.........Konin majaaa22............. 2 .........06.06.2009........22 ........ Zamość bella22......... .......2..........31.05.2009........22.....Kraków ania0383 ............15.........2.06.2009..........26......Zielona Góra poznanianka84......2.........10.07.2009.........25. .........Poznań Iga....................3.........26.06.2009..........29. ...........Łódź Mila10................1.........12.06.2009..........29.. ......Warszawa madzikowo.........1..........08.06.2009..........26 ......Katowice/Pń JaMajka^24........1...........21.06.2009.........24..... ........Łódź anna.s.1............3. ........14.06.2009..........30.......dolnoślaskie/uk sękata............... 1..........12.06.2009...........24... .......Tarnów kiara1_2006.....11..........03.06.2009...........26.... .Wodzisław śląski wredniak.............3............07.07.2009...........23........Świętokrzyskie Asia19855...........12..........19.07.2009...........24. .........Piotrków Kasienka221487...2............26.04.2009..........23.... ....Warszawa kingap...............2............20.06.2009..........28 .........małopolska

a tak pozatym to wczoraj robilam test owu i wkońcu zobaczylam 2 kreski!! wykorzystalam mezulka na maksa z kilka razy :D ale juz na luzie, przy dobrym winku:) spontan, luz i zero myslenia o dziecku :) co ma byc to bedzie, swiata nie zmienie:D a dzisiaj bardzo mnie kłuje jajnik, a co za tym idzie to dobry znak :)

Cześć Kochane! Jak tam po weekendzie? Ja wybawiłam się na weselu, objadlam , opiłam ;-) poza tym moje kochanie zostało magistrem a ja zdałam ostatni egzamin i czekam tylko na obrone ;-) Dzisiaj dzien ojca więc nic tylko się rozmnażać ( zwłaszcza ,ze jutro mam owulacje ;-)) więc szanse są :-P Buziaki moje staraczki!!!

Gość kasienka221487
no to dziewczyny nic tylko zyczyc owocnych staran :) ja sobie obiecywalam ze nie bede znow myslec tylko o dziecku ale faktycznie ten dzien ojca zmusza do marzen. i mam taka cicha nadzieje ze te pobolewania brzucha i ostatnio problemy z cera to jednak niunia a nie ta wredna @

cathlen dzięki za informację o hormonach u mnie dziś 5 dc więc mogłabym iśc ale dziś już za późno, a jutro mojego lekarza nie ma, więc najwcześniej da mi skierowanie w czwartek, a też w sumie nie wiem czy to się czeka, czy to badanie robią od razu. oj trzeba bedzie odczekac cykl

Gość cathlen81
asia19855 ja poszłam na wizyte rano ok 9 i nic nie jadłam. Moja gin powiedziała, że trzeba zrobić mi badania więc jej odpowiedziałam że jestem na czczo i zaraz mi pobierali krew. Potem od razu w tym cyklu kazała mi przychodzić na monitoring. Jesteś w 5dc ale do 10 dc możesz zrobić badania bo chodzi o to by sprawdzić poziom hormonów w I fazie cyklu czy są w normie. i zapytaj sama o monitoring jak to wygląda niech ci zrobi usg i zobaczy jak tam twoje pęcherzyki się mają. Może są w porządku.

u mnie te hormony to pewnie nie bedzie tak od razu, zresztą pójdę w czwartek to się dowiem, ja myśle że u mnie chodzi o progesteron, monitoring wykazał owulację ale temperatura za późno skacze, więc na pewno muszę zbadać progesteron

Gość cathlen81
U mnie było nieco odwrotnie pęcherzyk dojrzewał a już temp. mi rosła i nawet jakby pekł to już za późno by było bo temp. za wysoka. Moja gin właśnie mówiła, że musimy tym Clo przyspieszyć dojrzewanie pęcherzyka. Ale już staram się nie myśleć o tym ale jakiś dzisiaj dzień depresyjny-ciągle pada. Zaraz do mnie koleżanka przyjeżdża ze swoją córeczką za pierwszym razem im się udało i ona mnie też wspiera, że będzie wszystko ok. Zajrzę jeszcze wieczorkiem pa wszystkim

Gość kasienka221487
hej dziewczyny co u was slychac? ja staram sie nie nakrecac ale....do @ zostaly mi 3 dni zawsze oropnie bolaly mnie piersi a tu nic. tzn delikatnie bola ale po bokach nie tak jak zawsze cale,pobolewa mnie brzuch tak jak przed @ ale mam wrazenie ze to troche inny bol, cera mi sie pogorszyla i mam mega apetyt co wy o tym myslicie potrzebuje opinni osoby ktora nie podchodzi do tego tak emocjonalnie jak ja...czekam no wasze odp :)

Ja nie będęchyba zabardzo emocjonalna. Mogę Ci jedynie powiedzieć, że przy pierwszej ciązy przez 6 miesięcy starań miałam wszystkie możliwe objawy. Niby sie nie doszukiwałam, ale były. W cyklu, kiedy się udało, nie czułam nic- zupełnie!!! i to był jedyny objaw. Ale wiem też , ze opisane przez Ciebie objawy jak najbardziej mogą wiele wskazywać. Moja przyjaciółka, ktora ma termin na sierpień tego roku bardzo podobnie przechodziła zafasolkowanie :) Trzymam kciuki!

Gość kasienka221487
to trzymaj mocno :) . wlasnie to jest najgorsze niby sie nie doszukujesz itp ale jednak. wiem wlasnie ze psychika duzo moze zdzialac dlatego staram sie nie nastawiac za bardzo zeby potem nie miec znow mega dola ale chyba tak sie nie da jak sie czegos chce tak bardzo :)

A wiec własnie, mozna sobie mowic, juz nie bede myslec, daje na luz, ale doskonale wiem jak jest :P Ja mimo, ze6 miesiecy to przechodzilam -udalo sie, teraz zaczelam starania i jest zupelnie jak na poczatku, po pierwszym cyklu juz mialam dola, a ile objawow...szkoda słów.

kasienko, cóz moge ci napisac chyba kaza z nas podchodzi do swoich objawów emecjonalnie ;) bo jezeli sie bardzo chce tego maluszka to jak tu nie myslec o tym. Twoje objawy jak najbardziej moga byc objawami zafasolkownia, i trzymam kciuki zeby tak było :)

Gość cathlen81
Witam wszystkich! Wczoraj była u mnie koleżanka z córeczką(1,5roku) i wiecie co mi oświadczyła, że jest w ciąży.Cieszyłam się ale jej powiedzialam, że teraz chyba dopiero złapie doła bo u mnie nic w tych sprawach się nie zmieniło. Oczywiście cieszę się ale wiecie same co czułam w sercu... taki żal do siebie, że ja nie mogę zajść.Pocieszała mnie i wierzy, że nasze maluchy będą się razem bawiły.

cathlen, wiem co czułas - niby sie cieszysz a w sercu czujesz smute :( ja tez tak mam... ostani moja kolezanaka urodziła, w tamtym roku starałysmy sie w tym samym czasie, niestety moja ciaza obumarła a ona ma sliczna córeczke. Popłakałam sie jak ja pierwszy raz zobaczyłam... Ciezko, ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze i ze my sie w koncu doczekamy takich ślicznych maluszków :)

Gość cathlen81
wiem i staram się w to wierzyć. A tak zmiana tematu-już po kawce? Bo ja w trakcie , taka pogoda to chyba jeszcze jedną wypiję.

Dziewczyny!!! musi sie udac i już, nie ma innego wyjścia. wiem, ze czekanie na ten upragniony moment jest ciezkie, ale trzeba wierzyc! wiem, ze inne jest staranie sie o pierwsze dziecko, inne o nastepne. Moze mi latwiej teraz to wszystko mowic, ale wierze w to, że jesli chce sie dziecka to ono predzej czy pozniej pojawi sie w waszym zyciu! Zycze milego dnia i duzo optymistycznych mysli! Dzis na obiadek przychodzi do mnie przyjaciolka w 7 miesiacu ciazy, wracam wiec do roboty:) Pozdrawiam!

Czesc dziewczyny! teraz moja kolezanka urodzila coreczke, normalnie bajka jest:) a ja postanowilam podejsc na luzie, przeciez mloda jestem, jak sie nie uda teraz to za miesiac, dwa trzy.. ;)