Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5...........3 lata........ 14.04.2010.... .. 29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10......2 po przerwie......01.04.2010........29 .......Warszawa anna.s.1.....nie licze ........ 09.04.2010..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............10..........11.04.2010............23 ....Św-ie cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa maja.ch78....34tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......25 tc.............29.06.2010.................Chłopczyk...... asia19855........17tc..............15.09.2010........... . .....????........ Kasienka221487.......14tc...........30.09.2010.....?????? ???? Magda266...........3/4 tc........???..........25..........Irlandia URODZONE DZIECIACZKI kingap........................ 23.03.2010 ......... . MARTYNKA

kurcze ale sie tu dzieje :) Co dopiero nam sie nam forum pojawił pierwszy maluszek a tu juz kolejna ciezaróweczka przybyła :D :D :D Super Madzia gratulacje! a Ja weszłam w kolejny miesiac juz 7 :) i juz mi coraz ciezej... ale dam rade :) Mały sie rozpycha strasznie - wiercipieta mały :) Asia to ty niedługo bedziesz czuc ruchy Maleństwa.... :D :D :D Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5...........3 lata ........ 14.04.2010.... .. 29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10......2 po przerwie......01.04.2010........29 .......Warszawa anna.s.1.....nie licze ........ 09.04.2010..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............10..........11.04.2010............23 ....Św-ie cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa maja.ch78....34tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......28 tc.............29.06.2010.................Chłopczyk...... asia19855........17tc..............15.09.2010........... . .....????........ Kasienka221487.......14tc...........30.09.2010.....?????? ???? Magda266...........3/4 tc........???..........25..........Irlandia URODZONE DZIECIACZKI kingap........................ 23.03.2010 ......... . MARTYNKA

Gość kasienka221487
co tam dziewczyneczki jak tam przed swietami?kiniusia i ty swoim sie pochwal

witaj kasienka, ja planuje zrobic fotke w swieta :) kasienka a ty tez nie bajeruj tylko swój buszek wysyłaj :D mojego e-meila masz? to ja czekam :)

Gość kasienka221487
poszlo juz kinius do ciebie :)

Hej dziewczynki, u nas ze świetami to dziwnie, jakos przytloczyla nas nowina - ale pozytywnie oczywiscie :) Dzis jade do miasta, moze uda mi sie kupic jeszcze jakas biala kielbaske a jak nie to trudno - w koncu polowa naszej rodziny to wegetarianie :) Bylam wczoraj na pierwszej wizycie u mojego lekarza, pobral mi dwie probki krwi choc tu zazwyczaj nie biora z racji tego, ze nie jesm zwierzatek, zeby sprawdzic czy jakiejs anemii nie ma i druga poniewaz mialam bardzo szybkie tetno 180 na cos tam i rece mi sie trzesly ale na nic moje tlumaczenia ze bylam po prostu zdenerwowana i zmeczona :/ Mezus nie mogl ze mna pojsc bo mi wizyte przeniesli w dzis na wczoraj a akurat auto u mechanika i nie dojechalby tam na czas... Lekarz okreslil 6 (!!!) tc i podal wstepny termin porodu na 2 grudnia :)

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5...........3 lata ........ 14.04.2010.... .. 29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10......2 po przerwie......01.04.2010........29 .......Warszawa anna.s.1.....nie licze ........ 09.04.2010..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............10..........11.04.2010............23 ....Św-ie cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa maja.ch78....34tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......28 tc.............29.06.2010.................Chłopczyk...... asia19855........17tc..............15.09.2010........... . .....????........ Kasienka221487.......14tc...........30.09.2010.....?????? ???? Magda266.................6tc..........02.12.2010..........??? URODZONE DZIECIACZKI kingap........................ 23.03.2010 ......... . MARTYNKA

CZESC DZIEWCZYNKI ;) Madziu, ogromne gratulacje, cudnie ze tak szybciutko sie udało ;) ;) u nas wielkie szykowanie do swiat ;) Przyjezdza rodzinka z polski wiec bedzie nas sporo i bedzie wesolo, no i inaczej, bo zawsze wielkanoc spedzamy sami - jak to na emigracji ... A wiecie co, zdenerwowałam się ostatnio bardzo. To że staramy się o maluszka, nie było takemnicą, normalnie w towarzystwie o tym mowilismy. I ostatnio zauważyłam dziwną rzecz, kiedy ktoś inny zachodzi w ciąże, to kiedy przekazuje mi tą wiadomość to dziwnie to mowi, tak jak bym miała sie zaraz rozpłakać albo nie wiem... dziwnie sie z tym czuje, wiem ze znajomi zaczynaja dziwnie na nas patrzec ze tak dlugo to trwa.. ale mam wrzenie ze boja sie nam mowic o takich nowinach... jest mi pzykro, bo nie wydaje mi sie zebym byla taka egoistka ze zle komus zycze czy powiem cos dziwnego, czy sie rozplacze - ciesze sie kiedy innym sie udaje, a to ze nam narazie nie to dotyczy tylko nas i nie trzeba sie z nami obchodzic jak z jajkiem ;/ ... spotkalo Was to tez ? pozdrawiam i życze WESOLYCH SWIAT ;))

Aniu ja nie powiem Ci jak to z tym jest, bo my przyjeliśmy taktykę że się nie staramy i tak mówiliśmy innym, a swoje działaliśmy. kiniu muszę przyznać że nie mam ani jednej fotki z tych 17 tygodni, cyknę coś na pewno w święta i zaraz po prześlę. Brzusio sie zaokrągla pomalutku, ale jeszcze nic nie przytyłam, ważyłam się u lekarza w 6tc - miałam 57kg, a w 15tc 57,1kg, także aż 1g mi doszedł :* Ja również życzę spokojnych Świat i spełnienia marzeń :*

Madziu wysłalam ci na maila tego ktory masz przy loginie, mam nadzieje ze dojdzie ;)

Asiu taka taktyka jak Wasza chyba najlepsza, bo te pytania dobijaja czasem, choc juz sie przyzwyczajam i nie reaguje tak emocjonalnie jak wczesniej ;)

BAJKA ;) Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Piękna bajka Aniu:)aż się łezka zakręciła w oku:) U nas ,wszyscy nasi wspólni znajomi wiedzą,że staramy się o maluszka,wie tez cała bliższa rodzina i na początku odczuwałam takie traktowanie nas poprzez litośc,ale teraz jakos to uleciało.Myślę że to zależy od tego jaki kto ma charakter,na początku wszystkie nowiny o ciąży w poblizu mnie bardzo mnie bolały i mimo że nie życzyłam nikomu źle,byłam bardzo zazdrosna i w sumie jakis procent tego został,dlatego tez inni odbierali to jako moja słabość i dlatego unikali tematu ciąż i dzieci. Myślę,że nie była to zła zazdrość ,tylko po prostu miałam w sobie pełno smutku,który wtedy przy takich nowinach sie udzielał.Pamietam jak mojego męża siostra również miała problem z poczęciem a są od nas o 3 lata starsi stażem i razem chodziłyśmy do lekarza,zawsze chciałam żeby to ona pierwsza zaszła w ciążę,ponieważ uważałam że jest słabsza psychicznie i mogła by moją ciążę źle odebrać a ja że sobie poradzę,no i tak się stało,że jej się udało a ja przyjęłam to z wielką radością a teraz kiedy urodziła się kruszynka nie mogę się w nią napatrzeć,bo jest taka śliczna:)....aaa i jeszcze pamietam kiedy była w ciąży to bolało mnie kiedy teściowa mi pokazywała wszystkie nowe ubranka ciążowe,buciki itp....trochę ciężko to znosiłąm,ale jednak dzidzia wszystko odmieniła,mogłabym latac po sklepach i kupować jej te słodkie ubranka:) wydaje mi się że znajomi już tacy są,że boją się naszej reakcji,nie chcą nam sprawić bólu,lub myślą,że nasza radość będzie nieprawdziwa:)Coś w tym juz jest!!! ale nasmarowałam,a ile byków narobiłąm:P

Gość kasienka221487
bajka jest piekna. dziewczynki zycze zdrowych spokojnych i rodzinnych swiat Wielkiejnocy i mokrego dyngusa :*

A my z corcia przeziebione na same swieta :( Aniu nie moge dostac sie niestety do tej poczty :(

kochane zdrowych,spokojnych świąt i oby zajączek wielkanocny przyniósł same szczęśliwe chwile i spełnił najskrytsze marzenia:)

Madziu gratulacje!!!! i wszystkim Wam zycze zdrowych pogodnych Swiat Wielkanocnych!!!!:) Buziaki

Wesołych Swiat dziewczynki ;)) i mokrego dingusa jutro ;))) Madziu, dodalam moj email przy niku jak na niego klikniesz.

Hej, niestety juz po swietach. Mi swieta minely spokojnie, niestety nie czulismy tak klimatu bo daleko od domu:( Ale mam nadzieje ze moze kolejne swieta juz spedzimy w domu! Wogole jak ten czas szybko leci, czy wam tez tak szybko ucieka? Milego dnia!

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5...........3 lata ........ 14.04.2010.... .. 29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10.............3............03.05.2010........30 .......Warszawa anna.s.1.....nie licze ........ 09.04.2010..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............10..........11.04.2010............23 ....Św-ie cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa maja.ch78....34tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......28 tc.............29.06.2010.................Chłopczyk...... asia19855........17tc..............15.09.2010........... . .....????........ Kasienka221487.......14tc...........30.09.2010.....?????? ???? Magda266.................6tc..........02.12.2010......... .??? URODZONE DZIECIACZKI kingap........................ 23.03.2010 ......... . MARTYNKA

Gość fuj fuj fuj.................
zaciążone--o ja pier...nie ma to jak kobieta sama siebie poniża:) nie wiem jak Wy,ale ja to zaszłam w ciążę a nie ZACIĄŻYŁAM...żenada

fuj,fuj, żal mi twojego dziecka że ma taką matkę:P SPADAJ!!!!!!!!!

Katia popieram, Cie;) Mi tez zal tego dziecka bo widac ze to kobieta o bardzo wysokiej "kulturze osobistej", takie slownictow na forum o dzieciach i na dodatek jedno slowo ja tak wyprowadzilo z rownowagi! Zal mi Cie fuj fuj musisz miec nieciekawe zycie skoro wyladowaujesz sie na takich forach jak nasze!