Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princessaa

nie wyobrazam sobie siebie na poprawinach

Polecane posty

:-( narzeczony sie uparl ze na swoim weselu poprawiny chce miec , tak samo jego rodzice. jesli o mnie chodzi to ja po kazdej imprezie zwlaszcza calonocnej nastepny dzien moge jedynie co to przesiedziec z kefirem w reku spokojnie na kanapie przed tv czasami sie zdrzemnac nieco. na nic wiecej sily nie bede miala . bez sensu z tymi poprawinami

Gość ajt
na własnym slubie chcesz sie tak zbomblowac ze caly nastepny dzien chcesz kaca leczyc ? :O

Gość czarny kotekPP
chcesz pić na swoim ślubie żeby później miec kaca???????????????????????????

a kto mowi o tym ze to kac bedzie? pare kieliszkow wypije. chodzi o to ze same imprezy tak na mnie dzialaja destrukcyjnie. ze nastepny dzien moge tylko na wypoczunek przeznaczyc, zwlaszcza jak wracam o 6 rano naprzyklad.

Gość liberal girl
na własnym weselu lepiej nie pić alkoholu emocje stres i alkohol to mieszanka niebezpieczna. Nie wiadomo jak zareagujesz. Lepiej sobie darować, poza tym masz być gówną bohaterką wydarzenia, fason trzeba trzymać cąły czas, na poprawinach również. W końcu najczęsciej raz się bywa panną młodą

Gość liberal girl
porawiny to może i durny zwyczaj, ale tradycja niesie wiele durniejszych... :)

Gość czarny kotekPP
to nie jakaś tam impreza tylko TWÓJ ślub, po paru kieliszkach napewno kaca nie będziesz miała tym bardziej że na weselach wiadomo mnóstwo jedzenia jest.

i tak z jedzonka nie skorzystam na weselu:-) gorset raczej nie pozwoli na to. ale coz. to akurat najmniejszy problem

Gość matko ile razy
no więc ja zazwyczaj też następnego dnia leżę i oglądam tv, i ostatnią rzeczą o jakiej myślę jest kolejna impreza. ale po ślubie jakoś inaczej było. wróciliśmy do domu ok.7 rano, zanim się rozpakowaliśmy z prezentami, kwiatami itp., zrobiła się 8., a o 11 już wstaliśmy, żeby te wszystkie prezenty oglądać oraz szykować poprawiny, bo robiliśmy w domu. Bawiłam się świetnie i tak naprawdę dopiero na poprawinach się wyluzowałam.

Gość aann//
Autorko dlatego własnie ja nie bede miec poprawin. Naszym zdaniem to męczarnia, a pozatym u mnie koszt poprawin to prawie jak drugie wesele. Zrezygnowalismy z tego

Gość okularnica....
\Rozumiem ten ból, dlatego my nie robimy poprawin. Na szczęście mój narzeczony to rozumie i mnie popiera dlatego łatwiej przeciwstawić się rodzince. Może nie bedzie tak źle, prześpisz siedo południa, wypijesz jakiś napój energetyzujący i moze dasz radę ten jeden wieczór robic dobrą mine do złej gry.

My nie robimy poprawin, jedynie wesele…. Poprawiny robi moja mama ;) i pójdziemy do niej, bo goście będą liczyć na przybycie młodych. Po za tym poprawiny są dla najbliższych….moja mama pić na weselu nie będzie, brat i bratowa też nie, bo są świadkami, my też raczej alkoholu będziemy sobie odmawiać, żeby trzymać fason jak na gospodarzy przystało itp. itd….a na poprawinach? Będą tylko sami swoi – okazja na gorąco przedyskutować wesele, poplotkować :P wyluzować się i wypić co nie co bez obawy. Czy mama W. zrobi poprawiny swoim gościom, tego nie wiem.

Gość xsxsxs
rozumiem autorkę, po takich przeżycuach i całonocnej imprezie ma prawo być zmeczona... poprawiny to głupi zwyczaj, co to za zabawa jak wszyscy zmeczeni. aha i nie będzie na własnym ŚLUBIWE pić tylko weselu jak już :P

o maaatko to bym umarla bankowo. heh. no ale jakos poradzi sobie bede musiala. moze beda mieli tam w hotelu zimne redbule to ze dwa wezme:-) moze postawi na nogi

Gość ragozlfcg
a ja jakoś nie wyobrażam sobie reakcji przyszłego męża i naszych rodzin, gdybym im nagle oznajmiła, że poprawin nie będzie... nasze rodziny uwielbiają się bawić, nie ma żadnego upijania się, tańcują przez całą imprezkę, śmiechy, żarty i jakoś nie miałbym sumienia odbierać im takiej okazji do zabawy :)

Gość okularnica....
Ale nie rozumiecie, że to nie chodzi o upijanie się. Ja tez mam tak, ze wystarczy, że nie prześpię nocy i na drugi dzień jestem do niczego. Nawet jak kropli alko nie wypiję.

nie wiem jak u was ale w mojej rodzinie to nie problem.... na poprawinach po weselu brata, młodych nie było....co nie przeszkadzało nam gościom dobrze się bawić ;) a na poprawinach u siostry (jej mama robiła poprawiny u siobie w domu) to tylko młoda ze straszym przyjechała na chwilę ....i zaraz pojechała, bo tam gdzie mieszkali poprawiali się w towarzystwie przyjaciół (młody to chyba spał :P)

ok sa męczące. Ale jak po weselu mojego brata zostało jedzenia po wrabek i nie było co z tym robić, to ciesze się, że u mnie beda poprawiny, bo zjedza to przynajmniej. Nienawidze jedzenia do kubła wyrzucać. a poza tym czesto poprawiny bywaja fajniejsze niż wesele.

Gość okularnica....
Ja tam bym nie chciała, żeby ktoś stwierdził ze na poprawinach było lepiej niz na moim weselu.

Gość ssmutnaaa
A moimz daniem poprawiny to super sprawa. Tyle przygotowan i tylko jeden dzien,. to trochę krótko, jak dla mnie. A poprawiny bez orkiestry, to już bardziej tak na spokojnie. Można sobie jeszcze podjeść, a co najwazniejsze porozmawiać.

Gość dokładnieee
Fajne są poprawiny! Przede wszystkim dlatego, że młodzi, świadkowie i rodzice mogą się już wyluzować! ;) U mojej przyjaciółki były poprawiny w domu i ogrodzie. Wesele było super, ale poprawiny...to był dopiero rock and roll!!!! :D Acha! Jako że wesele było w piątek, to poprawiny były DWA dni :D:D:D Nikt nie narzekał, a wprost przeciwnie ;) Ale to chyba musi się trafić takie towarzystwo, obdarzone mega radością życia i nienarzekające :P

ojeny, ja też średnio znoszę całonocne \'balangi\' ale ostatecznie na weselu w pierwszy dzień się nic nie powinno pić alkoholowego zabardzo żeby się trzymac na nogach do późna a samego kopa dodaje adrenalina \"ślubna\", idziesz spać o 5 czy 6 rano a wstajesz o 11 i idziesz na poprawiny normalnie. Ja tak zrobiłam i jakoś przezyłam, na poprawinahc jest fajnie i nie ma co dramatyzować z tym kefirem ;)

Gość o boże
ale ględzisz :/ :O :O :O

Gość Tak Ci odpowiem
wręcz przeciwnie, każdy może pisać co chce :P

Gość bffbfbfbfbfb
U nas też nie będzie poprawin, raz, że koszty, dwa, że u nas wcale nie jest to takie powszechne. My nie chcemy, bo żadne z nas imprezowe zwierzęta i wystarczy nam w zupełności wesele do późnych godzin nocnych.