mala09 0 Napisano Maj 27, 2009 Witam serdecznie. Lekarz przepisał mi tabletki anty Novynette. 25 maja dostałam okres i weczorem zażyłam pierwsza tabletke z pierwszego opakowania {pierwsze tabletki od 2 lat} lecz niestety źle się czułam i po 10 minutach wymiotowałam jak na złość. Rano o 7:30 zażyłam kolejną tabletke, pozostanę na braniu tabletek rano bo wieczorem to różnie się potem dzieje. Tylko , że teraz nie wiem czy będę bezpieczna , okres mi się skończy 30 maja i po okresie będę mogła współżyć czy mam się zabezpieczyć do następnego opakowania ? Zmieni coś teraz brak tej jednej tabletki bo wychodzi na to, że zażyję tylko 20 tabletek a nie 21? będę bezpieczna jak zażyję tylko 20 tabletek i zrobie 7 dniową przerwę? . Nigdy mi się to nie zdarzyło i teraz nie wiem na czym stoję. A moze nie robić tej 7 dniowej przerwy tylko zażywać tabletki z następnego opakowania ? No już sama nie wiem co teraz zrobić ? Proszę o poradę !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tak szczerze 0 Napisano Maj 27, 2009 ja bym przez pierwszy tydzien wspomagala sie gumka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niedawno koleżanka z pracy Napisano Maj 27, 2009 odstaw tabletki, bo skoro nie potrafisz przeczytać ulotki to jestes za młoda na to zeby je brać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala09 0 Napisano Maj 27, 2009 niedawno koleżanka z pracy A skąd ty mozesz wiedzieć ile ja mam lat ? To że czegoś nie wiem to nie znaczy że mam naście lat..."człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umrze".... A w ulotce nic na ten temat konkretnego nie pisze moja droga. I jeżeli sama nie wiesz i się nie znasz jak to jest z tymi tabletkami to sie lepiej nie wypowiadaj.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach