Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diwadlo.

przerazajaca roznica wyksztalcenia

Polecane posty

Gość azja ale nikt nie mowi o
biednej rodzinie ( czesto inteligenckie takie sa) tylko o patologicznej, takiej, w ktorej nauka nic nie znaczy, taka jest problemem

Gość pitagolas
No bez przegięć, od kiedy wykształcenie jest wyznacznikiem inteligencji. Nie lubię, jak ludzie są mierzeni takim miernikiem i automatycznie wrzucani do jednego wora w stylu: skończyłeś tylko zawodówkę=jesteś głąbem. Skończyłeś studia=jesteś wybitnym. Mam brata, starszego ode mnie. Skończył tylko gimnazjum, nawet nie poszedł do Liceum. A jak sobie radzi w życiu? WYBITNIE, ma żyłkę do interesów i naprawdę nie narzeka na żaden brak pieniędzy, do tego oczytany i inteligentny. I żadne bzdurne studia nie były mu potrzebne. Obecnie zrobił Maturę ekstermistycznie, bo to była dla niego pestka, niemal formalność. Można być intelignetnym, a nie mieć wykształcenia, to jest JAK NAJBARDZIEJ MOŻLIWE.

Gość ma w pracy kolegow ale
niekoniecznie wolnych,albo chętnych, po studiach trudniej o kogos.

Gość sratatata tutuaa
szkoły sa otwarte dla wszystkich, tylko widze ze autorka pewnie poznała lepszego asa i chce takim oto sposobem wyeliminować tego ktory już jej nie pasuje ,

Gość chójowa panienka
30 3O

Gość Diwadlo.
Pitagolas, ale on nie jest za bardzo inteligentny. A dalej juz sie nie ksztalcil, bo czegos tam nie zdal. Pewnie polskiego :P Koledzy w pracy wolni, no bez przesady, ona jest calkiem niezla doopa i ma wielu znajomych, nie sadze zeby mial byc jej ostatnia deska ratunku przed staropanienstwem. No chyba ze ona tak mysli.

Gość pitagolas zylka do interesow
i kasa a intelekt potrzebny do wspolnego bycia razem i rozmów to zupelnie co innego. I nikt nie mowi ,ze po studiach jest sie wybitnym, tylko ,ze po zawodówce bycie wybitnym to absolutny wyjatek .

Gość Diwadlo.
KUrde, ej, ludzie, wy czytacie to, na co odpowiadacie? :) " szkoły sa otwarte dla wszystkich, tylko widze ze autorka pewnie poznała lepszego asa i chce takim oto sposobem wyeliminować tego ktory już jej nie pasuje" - ZE CO PROSZE? ;)

Gość dzadzudzi
to zalezy, czego oczekuje sie od partnera. jesli oczekuje sie zaradnosci, czulosci, wspierania w codziennych trudach - tu nie liczy sie wyksztalcenie. ale jesli chcesz z partnerem porozmawiac czasem na szersze tematy niz "co jemy dzis na obiad" i "na co pojdziemy do kina", to moze byc juz gorzej, zwlaszcza jesli on nie ma zbyt wielkiego pojecia na ten temat. sa udane zwiazki z roznica wyksztalcenia, jak i nieudane, gdzie partnerzy maja takie samo wyksztalcenie. to zalezy, czego potrzebuje sie w zwiazku :)

Gość azja tuhajbejowicz
no coz, takie zycie, albo kolezanka jest wyrachowana albo mysli ze tak bedzie dobrze albo tez jest naiwna, a moze po prostu wie co robi. nie rozumiem twojego zdziwienia dyskwalifikujesz kogos bo mial niesczescie urodzic sie w patologicznej rodzinie? raz jeszcze powtarzam ludzie uchodzdcy za pochodzacych z dobrych rodzin bardzo czesto maja skrywane problemy ktore niszcza im zycie, ale ty tego nie zauwazasz bo po pierwsze nie interesuje cie to po drugie oni to ukrywaja i po trzecie wychodzi to dopiero w praniu moze wlasnie ten po zawodowce jest rozsadnym facetem i ma wszssytko czego potrzeba twojej kolezance z 3 fakultetami.

Gość ale co z niej za polonistka
jesli nie oduczyla faceta mowic "poszlem" I nie razi ją to? ? Cos mi sie zdaje, ze zbyt lotna to ona nie jest, wiec i róznica nie taka. Z moich obserwacji wynika,ze polonistki czesto maja mezow po zawodowkach, kierowców, widac maja jednak mniejszy wybor i mniejsze wymagania. Jakos nie znam zadnej dzieczyny po politechnice w podobnym związku.

wiesz tak się składa, że znam wiele par takich po prostu wystarczy spryt i nie ma czym się przejmować :) moi rodzice nie ukończyli żadnych studiów wyższych a mają własną firmę.

Gość Diwadlo.
Azja, widzialam pare Twoich postow i wydajesz sie rozsadnie pisac. Co do tego chlopaka, cholera wie, ale rodziny jakiejs patologicznej chyba nie mial, tylko biedna (zauwaz ze nie dyskwalifikuje), ale mylisz sie w jednym wypadku, rodzina jest wazna, bo ksztaltuje wartosci ktorymi przesiaka mlody czlowiek. Jesli za mlodu nie zaznal ciepla rodzinnego, mogl nie nauczyc sie okazywac i odczuwac uczuc. Moze przenosic stosunki panujace w rodzinie na swoje dorosle zycie. A zastanawiam sie jakim cudem kobieta ktora jest nie tylko inteligentna i wyksztalcona, ale ktgorej hobby sa jakies tam mniej lub bardziej naukowe dzialania, dogaduje sie z facetem , ktory jest jej zaprzeczeniem czy to sexualna fascynacja czy co

23:01 [zgłoś do usunięcia] pitagolas No bez przegięć, od kiedy wykształcenie jest wyznacznikiem inteligencji. Nie lubię, jak ludzie są mierzeni takim miernikiem i automatycznie wrzucani do jednego wora w stylu: skończyłeś tylko zawodówkę=jesteś głąbem. Skończyłeś studia=jesteś wybitnym. z tym też się zgodzę. Edukacja to nie miernik wartości człowieka, nawet nie miernik wartości. /można być kujonem zdawać na same 5 a jak przyjdzie co do czego to pustaczek w głowce... wielu tych "słabszych" po zawodówce itp ma w sobie spryt do działania i potrafią zapewnić sobie o wiele lepszy byt niż ten po n-tych studiach.

sorki miało być: z tym też się zgodzę. Edukacja to nie miernik wartości człowieka, nawet nie miernik wiedzy.

Gość Diwadlo.
Eee tam, Zolza :) ja lubie wiedziec, a moralow im prawic nie bede. Tylko nie rozumiem kompletnie, a to nie pierwszy alogiczny zwiazek w moim otoczeniu.

mysle , ze fascynacja seksualna a jeszcze bardziej fakt, ze facet pewnie ja kocha i podziwia, wiedac tego potrzebowała, zeby sie poczuc komfortowo.

"A zastanawiam sie jakim cudem kobieta ktora jest nie tylko inteligentna i wyksztalcona, ale ktgorej hobby sa jakies tam mniej lub bardziej naukowe dzialania, dogaduje sie z facetem , ktory jest jej zaprzeczeniem czy to sexualna fascynacja czy co" może jest w nim coś czego chce i pragnie. Kocha ją zapewne bardzo, dba i szanuje a nie liczy sie dla niej poziom wykształcenia jej męża :)

Gość Diwadlo.
Kuzwa, on nie jest jej mezem, nawet ze soba nie mieszkaja (wiec zakladam ze nie znaja sie w sumie zbyt dobrze)...

Diwadlo. => "Niechże bij, niech się znęca, Tylko męża Panie, męża..."

moja znajoma wyszla za maz w podobnych ukladach, facet jej imponowal miesniami, siła, wysportowaniem ( mial nawet osiagniecia), zaradnoscią i tym, ze byl w nia wpatrony. Niestety z czasem miesnie juz nie takie, ona ma w pracy ciekawsze towarzystwo, maz ją potwornie nudzi i irytuje, jemu jest smutno, ze ona teraz ma go za nic.

Gość Diwadlo.
A nie probowal sie jakos ten maz Twojej kolezanki rozwijac?

Gość ehh tam
zaraz przepaść.....gdyby ona była jakąś prof a on po podstawówce może i by była przepaść

Gość azja tuhajbejowicz
diwadlo a ja w zyciu mialm okazje widziec rozne sytuacje i nie moge nikogo w takiej sytuacji oceniac po pozorach. Czasami znajac kogos powierzchownie mozemy odnosic bledne wrazenie, poznajac go blizej mozemy stweirdzic ze jednak jest inny, a znowu poznajac jego historie i rodzine mozemy znowu dojsc do jeszcze innego wniosku. Czy lepszy jest ktos kto wyszedl z biednej rodziny czy nawet patologicznej czy ktos z rodziny gdzie wychowany zostal na totalnego egoiste pewnie idealow nie ma ale nie dziwi mnie wcale taki uklad o ktorym napisalas dziwi mnie natomiast oburzenie na takie sprawy. Nie wiem jak tobie to powiedziec prosciej, po prostu wbrew pozorom nie tylko nie ma to znaczenia kto skad pochodzi tak samo jak i ma.

Gość Diwadlo.
Zgadzam sie, ze pochodzenie nie musi miec znaczenia, ale jak dogadac sie z czlowiekiem, ktory nas nie rozumie, ktory nie operuje tym samym jezykiem, co my, ma ubogi zestaw pojec... jak z obcokrajowcem...?

Gość mów do mnie lekko..
a co ja mam rzec??? ja poki co inż a on mgr inż dr mjr pilot :((((

Gość mów do mnie lekko..
dajcie spokoj, nie tytul a umysl moze stworzyc miedzy ludzmi przepasc. sa ludzie inteligentni bez tytulow i oszolomy po wyzszych uczelniach. wazne co czlowiek soba prezentuje na codzien

Gość n mvbnn
ales ty zabłysnął inteligencją!!!

Gość nie rzucać się
Diwadlo. Diwadlo. Diwadlo. a ty masz faceta? masz własne życie? masz jakąś pasję? bo chyba ku*wa nie. myślisz że nie widza tego jak patrzysz na niego. patrzysz hmm złe słowo. wpatrujesz się w niego, lustrujesz. to świadczy o tym ze jesteś plugawa. co z tego że masz może wykształcenie, może inteligencje, jak nie masz mądrości życiowej. dobroci, życzliwości...