Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalolaaa

jak podawac mleczkoz kleikiem ryzowym z butli czy lyzeczki?

Polecane posty

Gość lalolaaa

zrobilam dzis i wyszla papka wydawalo mi sie,ze dziecko sie meczy przy ssaniu jak podajecie swoim dzieciom? ni i kaszki na mleku modyf jak podajecie?

ja mojemu podaję od dwóch dni łyżeczką, choć wczoraj był niedobry, strasznie się złościł bo za wolno było :P więc mu w butelkę wlałam. na razie podaję mu sinlac wieczorem też łyżeczką, raz tylko się butelką zdarzylo bo zbyt głodny był i się złościł, więc troszkę rozrzedziłam i założyłam odpowiedni smoczek i juz zjadł ze smakiem :)

Gość duża dziura
do kaszki duża dziura w smoczku musi być, ja podawałam smoczkiem do kaszy i też się zapychał, więc obcięłam czubek smoczka i jest dobrze, niedługo i tak przejdę na łyżeczkę

Gość ja mojej 11 mc
corci rano podaje mleko z jedna łyzka kleiku ryzowego - w butli a kaszke na noc ( gesta ) lyzeczka wszystkie posilki ( oporcz porannego mlekczka ) podaje dziecku lyzeczka

moja Mała ma 5,5 miesiąca. Jak skończyła 4 to zaczęłam do wieczornego mleka dodawać troche kleiku (na początku 1-2, łyżeczki i potem więcej aż doszłyśmy do zmiany smoczka na większą dziurke), teraz rano zjada kaszę łyżeczką z miseczki, w dzień owocki, jarzynki, jeszcze troche cyca, wieczorem butle z większą dziurką (180 ml wody + 6 miarek mleka bebilon1 + 6 łyżeczek kaszki ryżowej) i jak się obudzi w nocy to cyca.