Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia Kini

mamy 2,5-3 latków-zakładacie pieluszke na noc?

Polecane posty

Gość mamusia Kini

Moja córka ma 2,5 roku i od dawna w dzien nie nosi pampersów ale w nocy ciągle ma zakładaną pieluche i zawsze rano jest pełna siusków.Czy to znaczy ze jest nie gotowa do trzymania moczu w nocy?ile moze to potrwac?

Gość hycel-cycek
" i rano jest pełna siusków" zajebiste zdanie :classic_cool:

Gość moja mała ma 2 latka
i nie zakładam już wcale pieluszki. Sika do nocnika albo na toalete. Powiedziałam, ze pieluszki są dla maluchów a ona jest już taka duża dziewczynka no i teraz sama nie chce pieluchy. Na początku ją budziłam 2 razy w nocy i sadzałam na nocniczek, a teraz jak sie wysika wieczorem to spokojnie dośpi do rana i dopiero rano sama biegnie na nocnik.

dodam że jak zakładałam pieluche na noc to też zawsze była pełna. Tym sie nie sugeruj. np moje dziecko ma to do siebie ze jak ma pieluche to sika do pieluchy. jak nie ma to w majtki nie sika- biegnie na nocniczek.

Gość dam dam di dam
Ja także zakładam pieluszke, chociaż syn budzi się kilka razy w nocy na siku, to nad ranem pieluszka też jest przemoczona, ale on jeszcze wodę pije. Pracuję nad oduczeniem Go nocnego picia i może wtedy będzie można odstawić także pieluszkę ;]

Gość magdusia witaj-tesknimy tu za
rowniez zakladam -tylko iwylacznie na noc-na dzienna drzemke nie ma potrzeby

Gość mamusia Kini
hycel-cycek a co miałam napisac ze najszczała do pieluchy :-O dzikuje kulturalnym dziewqczynom za odpowiedzi :-)

mamusiu kini ja uwazam ze nie nzalezy zaklądac na noc. jak juz ostawiasz pieluchy to odstaw zupełnie bo inaczej sie troche dziecku w mózgu wode robi. Raz sie mówi "sikaj w pieluchy" a za chwile "a teraz nie sikaj bo masz majteczki". Dorosły by sie pogubił a co dopiero dziecko. Pod przescieradło daj podkład albo zwyczajny worek i połóż jeszcze na to recznik albo kocyk. Mam nadzieje ze sie szybko uda.

Gość asdewa
Mój synek ma 2,5 roku. Dopiero od ok. 2-3 miesięcy przestał robić w pieluszkę. Najpierw przestałam zakładać mu pieluchę w mieszkaniu, potem na spacerach. Po ok. tygodniu nie założyłam juz mu pieluchy na noc. Wysadziłam go przed nocą na nocnik a rano o 7 łóżeczko było suche. Nie wiem.. jakoś tak samo gładko poszlo. Do tej pory ani razu nie zasikał łóżka.