Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedroneczka moja

Czy kupujecie w Biedronce?

Polecane posty

Gość Biedroneczka moja

Dojrzałem na tym forum wypowiedź o \"sklepach dobrze i tanio\" - ktoś śmiał się, że w takowych nie kupuje z podtekstem, że stawia na jakość. Ja frajerem nie jestem i nie wierzę, że marka sklepu ma dziś jakiekolwiek znaczenie dlatego kupuję gdzie się da, w \"biedoszopach\" także, a może nawet przede wszystkim - wyszukując okazje i produkty dobrej jakości. Oto przykłady mych ulubionych towarów z często wyśmiewanej Biedronki: 1. mleko karton 3.2% za 1.79zł 2. coca-cola 2L za 1.99zł (zaj**iście smaczna) 3. serki kokosowe 150gr za 0.99zł 4. napój jabłkowo-miętowy 2L za 2.59zł 5. chleb razowy krojony 500gr za 1.99zł 6. chipsy grubo krojone 180gr za 1.99zł 7. koncentrat pomidorowy Madero 190gr za 1.29zł 8. ciastka koktajlowe 400gr za 1.79zł 9. płyn do naczyń wiśniowy 1L za 1.99zł 10. woda źródlana 5L za 1.59zł. 11. serki topione 100gr za 0.99zł 12. mąka pszenna 1kg za 0.94zł Jeśli znacie coś jeszcze godnego uwagi z biedrony to piszcie. Zwłaszcza że z tego co wiem w różnych biedronkach są różne produkty bo nie wszystkie mają miejsce eksponować pełen zakres tego co leży w magazynie centralnym.

Gość i cóż po Twoim podnoszeniu
ja pierdolę:O no ale w sumie.....racja

A jakie zaliczać sklepy do tych luksusowych??Sklep to sklep w kazdym jest cos tańszego lub drozszego i kupuje to na co nas stać.

Gość manna30
Kasy mamy na tyle, by móc sobie pozwalać na zakupy w "drogich" sklepach. szczęście nie uderzyła ona nam na tyle do głowy, by do tych tańszych (co wcale nie znaczy gorszych) nie zaglądać. i tak tylko w biedronce mó mąż kupuje chipsy, których jest duży wybór i grubość i są w cenie 1,99zł. majonez koronny, smakiem nie odbiegający od tych najlepszych za 2,89zł napój jabłko-mięta do 3zł zółty płyn do czyszczenia powierzchni kuchennych w spryskiwaczu Star za 4,99 odświeżacz w żelu za 2,99 mydło do rąk za 1,99 spryskiwacz do czyszczenia mebli chyba do 4 zł ręcznik papierowy w biedronki - 4 rolki - 3,69 ryż biały za 2,99 szeroki wybór herbat i przepyszna roibos waniliowa za 2,99 zł to co wyżej to polecam - myślę, ze i większość z Was się bardzo pozytywnie zdziwi jakością i ceną produktu. oprócz tego czasem kupujemy i sprawdzamy to co jest w promocji, a nasz chrześniak używa tylko pieluszek dada z biedronki, bo są dobre, nieuczulają go i są tanie

Gość je jak chce i już
w biedronie sa czadowe szprotki i konfitury wisniowe oraz chusteczki do demakijażu za 3 zł z groszem

Gość zgadzam się z powyższym
Majonez z biedronki za 2.89zł rządzi - 80% tłuszczu, doskonały w smaku, można się uzależnić. Tę herbatę Roibos waniliową też bardzo polecam jest zajebista. A także malinową w granulkach 400gr za 2.29zł. Biedronka ma swoje brandy o znacznie wyższej jakości niż Tesco czy Real.

ja kupuję namiętnie czekoladową kaszkę mannę i serki kokosowe oraz jogurt do picia jabłkowo-miętowy tatara i pastylki miętowe w czekoladzie poza tym inne rzeczy, takie normalne ale po te co wymieniłam to jeżdżę specjalnie do biedronki bo nigdzie indziej ich nie ma

Gość mamajakuba
synek uwielbia prazynki i takie "podróbki"montasów.Oprócz tego majonezy kupujemy,reczniki. Najlepsze są np. papryki w słoikach za 3 złote prawie a te same w tym samym słoiku bez logo biedronki w innym sklepie za 4,80.No i to samo z rybą w galarecie... wszystko raczej z biedronki chociaz na luksusowe tez mnie stać ale nie chodze. No i COLA...rewelacja

Gość z dyskontów zakupyy
no ale taka cola z biedronki jest konserwowana a ta oryginalna nie... nie zawsze liczy się tylko smak i to zeby kichy zapełnić, bo w takim układzie można sobie paszy nakupić i jeść :) Chodzi o to żeby nawet w tej biedronce wybierac produkty w miare zdrowe, czytac etykiety itp Do biedronki mam teraz daleko, ale pod blokiem mam lidla :) czekolada kawoa- dwuwarstwowa mmmmmmmmm mmm nigdzie takiej nie ma :) ciasteczka maślane wymiatają chleb mają spoko, podobnie jak w bieronce - tostowy tez jest pyszny pomidory kiściowe z lidla pachnace cos bym jeszcze znalazł :)

Gość yuuyyuuuyyu
sciereczki do czyszczenia parowki wedzone salami kaszka waniliowa rolada lodowa powery w puszce

Gość abraja
też kupuje w biedronce lubie te srki posypane ziarnami czy pieprzem,kupuje soczki dla dzieci,napój winogronowo-jabłkowy,paluszki z szamem bonigdzi indziej nie ma ;) wogóle jak robiłam rozek mojeg małego to zrobłam tam własnie zakupy i wydałam niewiele.Jestem zadowolona a kiedys wieszałam na tym sklepie psy...

Gość przyjaciółka jesieni
ja w biedronce kupuje produkty normalne, a nie jakiś szajs jak ktoś pisze, ze cola biedronkowa pyszota, to się zastanawiam jakie on ma kubeczki smakowe, są tam rzeczy, których po prostu się brzydzę, ale n przykład masło jest dużo tańsze i normalne, kupuję chleb pełnoziarnisty, wódeczkę bols, bo też tańsza, pomidory jak są ładne i tym podobne rzeczy, ale są produkty, których bym palcem nie tknęła bleeeeeee

Gość abraja w życiu
bym u ciebie nic nie zjadła, robiłaś roczek, zaprosiłaś gości a dałaś im żreć z tanijadki:-o nienawidzę się stołować u takich dziadów, a mam takich w rodzinie, to mnie na wymioty zbiera jak widze te pyszneeee skrzydełka kurczaka z leclerca, soczki i napoje z biedronki, nawet piwo firmowe biedronki, dno, syf, po prostu mam potem srakę murowaną, potruć się można. ja pierdzielę ja nie wiem jak ludziom nie wstyd tak dziadować:-o

-Kaszka śmietankowa 1.29 musli tropikalne 2.99 Mydło typu dove 1.99 płyn do naczyń ??? nie pamiętam ceny ale tańszy od markowych a jakość taka sama jogurty duże 1.99 Kindziuk w plasterkach 3.49 berlinki paczkowane po 5 szt. 3.49 batoniki mleczne typu kinder 1.29 sok pomidorowy 1.79 można by mnożyć przykłady bez końca. jest też duża gama produktów markowych które są tańsze w biedronce niż w innych sklepach. Wcześniej wspomniane berlinki, czy koncentrat pomidorowy pudliszki. itd

Gość abraja
w zyciu bys nie zjadla bo w zyciu bym cie nie zaprosila nie a jak sie brzydzisz jesc u rodziny to nie jedz twoja sprawa .kogo to?

Wcześniej też z dużą rezerwą podchodziłam do produktów produkowanych dla biedronki czy innych dyskontów, ale od jakiegoś roku zlikwidowano najbliższy mi sklep i zrobili tam biedronkę. Zaczęłam z konieczności kupować w tym sklepie i przekonałam się do wielu produktów. są oczywiście też takie które mnie nie przekonały

Gość dddffdfff
oj oczywiście nikt nie kupuje w Biedronce tylko skąd te kolejki i po co ciągle otwierają nowe Biedronki???/ żal mi Was :o

Gość abraja jak zapraszasz
gości to miej trochę kultury i im nie dawaj gówna do żarcia, wiele ludzi brzydzi sie jeść z biedronki jeśli chodzi o ich szemrane produkty, nie z przypadku sa one o wiele tańsze niż inne normalne rzeczy, można kupować w biedronce, ale trzeba wiedzieć co, chyba że ktos ma żołądek ze stali. dla mnie też to jest zwykłe gównojadztwo i wiele sie na tym nie oszczędzi, wstydziłabym się ludzi zaprosić na takie jedzenie:-o soczki dla dzieci kupowałaś matko boska!!!! sam cukier i syf w środku ijeszcze się chwalisz, ze dzieciom to dajesz, no nieeeee, samo zdrowie.

Gość abraja
przepraszam cie bardzo czym sie rozni soczek Gerbera z biedronki od soczku Gerbera z Piotra i Pawla.pewnie nie wiesz ale tam sa tez markowe produktz jak w kaydzm sklepie chzba ze pudliszki,morliny,gerber to sa dla ciebie produktz niemarkowe to sorki bardzo

Gość abraja jak zapraszasz
ile ty masz lat snobko ?

Gość abraja
z reszta nie bede sie klocila z toba bo racja jest jak dupa kazdy ma swoja

Gość dddffdfff
abraja jak zapraszasz - te markowe produkty już ci na łeb padły :o

Gość abraja
no tak skad masz wieziec co jest w biedronce nigdy tam nie bylas...

Gość do abraja jak zapraszasz
/nienawidzę się stołować u takich dziadów, a mam takich w rodzinie, to mnie na wymioty zbiera / powiedz im o tym wprost :)) bądź szczera do końca a nie nam wie wylewasz ze swoimi mądrościami ble...

Gość DuoMama
Też robię zakupy w biedronce i gorąco polecam: - na tackach szynkę mieloną za niecałe 7zł. Jest naprawdę pyszna i świeżutka. A na dodatek idealna baza do różnych dań. - sosy do spaghetti - pyszne!!! - tanie a pyszne makarony - taniutka szyneczka drobiowa na tackach pycha - chusteczki springo do czyszczenia wszystkiego - ok 3zł - chusteczki do pupki niemowląt - też coś ok 3-4zł - nabiał, zawsze świeży i pyszny a dużo tańszy niż w innych sklepach np. serki z ogórkiem lub rzodkiewką President dużo tańsze niż w marketach Generalnie zawsze naładuję duży kosz zakupów i jestem baaardzo zdziwiona przy płaceniu bo okazuje się, że wychodzi bardzo tanio.

Gość DuoMama
I jeszcze jedno. Ktoś zarzucił, że w Biedronce sprzedawane jest jakieś tandetne badziewie. Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem bo większość produktów jest markowych ale produkowanych dla Biedronki pod innym logo. Żeby o tym wiedzieć trzeba czytać etykietki. Jest np. pastella ale nie widać logo Liesnera, trzeba doczytać na etykietce. Tak samo jest z nabiałem np, serki President, Piątnica. Makarony Lubella pod inną nazwą, Wędliny Morlin czy Sokołowa, Actimelki i inne jogurty. Trzeba czytać etykietki a nie od razu krytykować. Ja ta jestem z Biedronki bardzo zadowolona. Jakość pierwsza klasa:-)

Gość w tym tygodniu
w promocji są akcesoria dla niemowląt - butelki, smoczki z zawieszką, kubki niekapki, śliniaczki, szczoteczka z grzebykiem - wszystko po 4,99 za sztukę :-)

Gość w tym tygodniu
a i jeszcze gryzaczki, grzechotki i inne po 4,99 :-) i to nie są chińskie produkty!!!