Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shee88

Właśnie dowiedziałam się, że będę mamą

Polecane posty

Byłam jedną z tych wszystkich kobiet które uważały że aborcja farmakologiczna to dobre rozwiązanie zwłaszcza jeśli jest tak wcześnie.. Teraz gdy już nie ma odwrotu i mam w brzuszku nowe życie świat wygląda inaczej. Pisze to ze łzami w oczach bo naprawdę się boję. Jestem z kimś od kilku miesięcy.. Zdarzyło się. Czy to ważne w jaki sposób? Teraz zastanawiam się jak mam postąpić.. Czuje, że sobie nie poradzę, że jestem za młoda a jednak w głębi duszy słyszę glos mówiący „mamo, teraz jestem z Tobą – poradzimy sobie”. Nie wiem sama dlaczego to pisze.. może po to żeby było mi łatwiej? Stoję przed największym dylematem w życiu. Wiem, że będę wytykana palcami, ludzie bywają okrutni (nie jestem mężatką) ale czy to teraz cokolwiek zmieni? Chciałabym poznać opinie wszystkich młodych mam. W jaki sposób sobie poradziłyście? Nie chcę być sama… Pewnie zapytacie gdzie jest ojciec dziecka? Jest ze mną .. On pierwszy wykazał się tą dorosłością. Kocha mnie .. wiem to, czuję to.

Dlaczego miałabyś sobie nie poradzić? Wiele kobiet zachodzi w ciążę zupełnie jej nie planując, a jednak decydują się urodzić dziecko. Jestem przeciwna aborcji, sama nigdy nie usunęłabym ciąży, ale to Twoje sumienie, Twoje życie i zrobisz tak jak będziesz chciała. Na Twoim miejscu jednak bym urodziła. A dziewczyny zachodzące w ciaze przed ślubem nie są już tak piętnowane jak kiedyś.

Karaoke .. Masz rację, jednak człowieka nachodzą w takiej sytuacji rożne myśli. Pewnie za kilka miesięcy ba ! nawet za kilka tygodnie będę żałowała, że nawet o tym myślałam.. Muszę przez to przebrnąć (mam na myśli złych ludzi ;-) ).

Źli ludzie byli od zawsze, ale nikt za Ciebie życia nie przeżyje i nikt za Ciebie nie umrze, masz prawo do własnych decyzji. Zawsze znajdzie się ktoś, kto sprawi ci przykrość, ale dobrych ludzi też nie brakuje :) Ja trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość terewa
za rok o tej porze napisz nam, że nigdy nie byłaś tak szczęśliwa jak teraz trzymając swoje maleństwo w ramionach, że wszystko dobrze się ułożyło, ze kochasz ponad życie swoje dzieciątko !!!! 🌼