Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbki idą

Kiedy waszym pociechom wyrznęły się ząbki

Polecane posty

Gość ząbki idą

Chyba każda mama lubi się chwalić swoim dzieckiem, ile śpi, ile je, kiedy się uśmiechnęło itp., itd. Ja się właśnie ząbkami chwalę. Mały miał 5 m-cy i 1 dz. jak zobaczyłam pierwszą białą kropeczkę ( jeszcze pod skórką ), jak miał 5 m-cy i 2 tyg miał już wyrżnięte 2 sztachety na 2 mm :) (szybko poszło) Teraz ma skończone 6 m-cy i czekamy na resztę. A u was jak było?

Pózno mały miał 9 miesiecy a potem szły mu jeden za drugim ale dzielny facecik przeszedł ząbkowanie bez skutków ubocznych,teraz ma wszystkie

Gość ząbki idą
Podobno im później wyjdą tym lepiej :) ja już nie mam co gdybać, ale interesuje mnie czy to prawda. Jak ktoś wie, niech się dzieli informacjami. I jak dbać o takie zęby?? niby po posiłku, ale mi mały zasypia na piersi. Więc jak i kiedy? Wodą czy pastą bez fluoru?

Gość moja pociecha się wczoraj
wyrżnęła... na ząbki :(

Gość są takie
nakłądki na palec, do czyszczenia pierwszych ząbków.kupuje sie je tylko w aptekach

Moja corka miala pierwszy zabek, jak miala 4 miesiace. Znam dziecko, ktore urodzilo sie z zabkami. Ja do pierwszego roku zycia podawalam dziecku tylko tabletki z fluorem. Mozna tez czyscic te zabki zaka nakladka na palec. Ja tego nie praktykowalam. Po pierwszym roku zycia za to dalam dziecku szczoteczke do zebow i szczotkujemy.

mój ma 2,5 roczku i myje mu pasta Colgate Smile dla dzieci i pisze na niej ze używac dla dzieci od 0-6 lat .No tak mówia im pozniej tym lepiej okaze sie narazie jest wszytsko dobrze .Skonsultuj z pediatra.Ja moge jeszcze dodac jak wychodziły mu zabki zakupiłam zestaw trzech szczoteczek i od poczatku mu masowałam dziąsełka teraz nie ma problemu mały sam buzke otwiera do czyszczenia.

Gość basia7686868
Moj miał 9 mies gdy pojawil mu si e1 ząbek teraz ma 5 lat i zdrowe zęby Jeżeli matka karmi piersią to nie trzeba dodatkowo dbać o ząbki u dziecka bo mleko matki działa bakteriobójczo i" antypróchnicowo"

Gość są takie
aga a jak takiemu maleństwu podawałąs tabletki?? ja w ogóle o takich tabletkach to szczerze móic nawet nie słyszałam

Gość a ty wycierasz sobie
moj sy miał 6 -cy jak wyszedł pierwszy ząb a teraz ma 10 m-cy i ma juz ich az 8 :)

O ile sobie przypominam, dawalam taka tabletke na lyzeczke i podawalam z jedzeniem. Np. jak dawalam dziecku kaszke czy owoce ze sloiczka, to kladlam na lyzke ta tabletke. Raz dziennie. Mieszkam w Niemczech. Tutaj wszystkie dzieci dostaja od pediatry te tabletki. Nazywaja die D-Fluoretten. Zawieraja tez witamine D.

Gość co z brzuchem
znasz dziecko które urodziło się z zabkami? a mówiło juz?

Gość a ty wycierasz sobie
do co z brzuchem-- ja nie znam ale słyszałam o tym a nawet nasza lekarka mowiła nam ze takie przypadki sa i to nic nowego wiec nie wiem co cie tak dziwi

Gość jedno ma 9 miesiecy
i dwa ząbki drugie dziecko ma dwa lata i wszystkie ząbki już od 15 miesiąca ( a zaczęły wychodzić w 9 miesiącu. poszło szybko i zupełnie bezboleśnie)

Gość Kamelon_om
Mój syna za niecałe dwa tygodnie skończy 9m-cy. Półtora miesiąca temu pojawiły się dwa pierwsze ząbki. W bardzo krótkim odstępie. Trzeciego już całkiem sporego zauważyłam przedwczoraj.

Gość delicja 7717
dzisia zauwazyłam ma 5 mcy i tydzień