Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 afibronkaaiiq

AFIBRON - ILE NA NIM SCHUD艁Y艢CIE???

Polecane posty

Go艣膰 wiola seweryn
halo jest ktos po tamtej stronie......kobitki piszcie cos chwalcie sie swoimi osiagnieciami co jest z wami.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiola aaaaaa a a
Ja wesele mam dopiero w lipcu , mam zamiar zszokowa膰 rodzink臋 moim wygl膮dem. za艂o偶臋 tak膮 obcis艂膮 i niech tylko co艣 z艂ego powiedz膮. Ostatnio mia艂am scysj臋 z TE艢CIOW膭, stwierdzi艂a,偶e chc臋 doprowadzi膰 si臋 do anorekscjii....JA???? Jej c贸reczka przy wzro艣cie 160cm wa偶y 46kg jej nic nie powie ,a mnie kt贸ra ma teraz 63 kg zarzuca anoreksje , chora. Najlepsze na koniec , jest taka zadufana w sobie ,偶e wmawia innym i偶 jej waga to 65 kg przy wzro艣cie 162cm nosi rozmiar 46( podpatrzy艂am). dziewczyny ja taki nosi艂am jak wa偶y艂am 86kg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ceyranaa
hej czy kto艣 mi za艂atwi afibron albo lindaxe? 15? :( dlaczego nie mozna tego kupic:9

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 encyklopedia on-line
Przeczytajcie to dziewczyny - to link do encyklopedii on-line. Bedziecie wiedzialy jakie zagrozenie dla siebie stwarzacie ;-( http://pl.wikipedia.org/wiki/Sibutramina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 encyklopedia on-line
Sibutramina – lek anorektyczny (hamuj膮cy 艂aknienie), stosowany w leczeniu oty艂o艣ci (obesitas). Mechanizm dzia艂ania polega na hamowaniu wychwytu zwrotnego noradrenaliny, serotoniny i dopaminy. Nasila poposi艂kowe uczucie syto艣ci oraz zwi臋ksza wydatek energetyczny, prawdopodobnie zwi臋kszaj膮c termogenez臋, co 艂膮cznie prowadzi do zmniejszenia masy cia艂a nawet do 25 kg/ m-c[potrzebne 藕r贸d艂o]. 21 stycznia 2010 Komitet ds. Produkt贸w Leczniczych u Ludzi (Comittee for Medicinal Products for Human Use) dzia艂aj膮cy w ramach Europejskiej Agencji Lek贸w (EMA, European Medicines Agency) zaleci艂 zawieszenie pozwolenia na dopuszczenie do obrotu na rynkach Unii Europejskiej wszystkich preparat贸w zawieraj膮cych sibutramin臋. By艂o to zwi膮zane z wynikami badania SCOUT (Sibutramine Cardiovascular OUTcomes), kt贸re wykaza艂o 16% wzrost ryzyka wyst膮pienia zawa艂u mi臋艣nia serca nie skutkuj膮cego zgonem, udaru m贸zgu nie skutkuj膮cego zgonem, zatrzymania czynno艣ci serca z pozytywnie zako艅czon膮 resuscytacj膮 lub zgonu z przyczyn sercowo-naczyniowych, u pacjent贸w przyjmuj膮cych sibutramin臋 w por贸wnaniu z placebo. Wzrost ryzyka zwi膮zany by艂 g艂贸wnie ze zwi臋kszeniem cz臋sto艣ci zawa艂u serca lub udaru m贸zgu, kt贸re nie skutkowa艂y zgonem. Osoby stosuj膮ce lek powinny zaprzesta膰 jego dalszego za偶ywania. Link macie wyzej. Prosze przestancie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
Informacje o tych lekach ju偶 dawno podawali.Uwa偶am ,ze ka偶dy z nas wie co robi. Przede wszystkim w za偶ywaniu tych lek贸w trzeba mysle膰.... W grupie ryzyka s膮 osoby z nadci艣nieniem . Bardzo d艂ugo leki na rynku by艂y i nikt jako艣 wcze艣niej ich nie wycofa艂. Pewnie CO艢 innego chce wprowadzi膰 na rynek nowa firma farmaceutyczna i tu jest pies pogrzebany. Kiedy艣 wycofali taki lek jak MEZINDOL( jest te偶 inf. w necie ) i nagle po nim wprowadzili leki typu MREINDA< AFIRRON itp. To m贸wi samo za siebie. ka偶de leki reaguj膮 inaczej na grup臋 pacjent贸w, ryzyko jest nawet przy zwyk艂ym APAPIE .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna co bra艂aaaaaaaa
dziewczyny ja wiem ze do was sie mowi jak do sciany bo widzicie rezultaty po tych lekach ale obiecuje wam ze to na krotko.!!!! Po pierwsze i tak bedzie efekt jo-jo a po drugie stracicie zdrowie!! ja bra艂am zelixe i afibron.......cieszy艂am sie bo waga spada艂a ale po jakims czasie zacze艂o sie.Nadcisnienie,bol serca,bol nogi,a o moim stanie psychicznym duzo by gadac.........z艂e samopoczucie,depresja,zero ochoty na sex itp. Przesta艂am brac te leki waga zacze艂a waracac pomimo trzymania sie diety.Dzis mine艂o 2 m-ce a mi wr贸cilo 10kg i lecze sie na serce,kr膮zenie itp. nie polecam.Mozecie mowic co chcecie ale i tak dopadna was skutki uboczne teraz czy w pozniejszych latach./

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja zaskocz臋 - ca艂kowicie si臋 zgadzam z tym, 偶e te leki s膮 bardzo z艂e. Ale, no w艂a艣nie ale..... podajecie tu informacje o ryzyku zawa艂贸w serca, udaru m贸zgu. No to i ja podam par臋 cyferek: Nadci艣nienie t臋tnicze - wzrost masy cia艂a o 20% powoduje o艣miokrotny wzrost cz臋sto艣ci wyst臋powania nadci艣nienia Choroba niedokrwienna serca (choroba wie艅cowa) - 40% przypadk贸w tej choroby jest zwi膮zane z BMI powy偶ej 25. Prawdopodobie艅stwo, 偶e osoba oty艂a b臋dzie mia艂a chorob臋 wie艅cow膮 jest 1,5 raza wi臋ksze ni偶 u osoby z prawid艂ow膮 wag膮. Oty艂o艣膰 pogarsza tak偶e przebieg rehabilitacji pozawa艂owej Niewydolno艣膰 serca - ryzyko tej choroby u oty艂ych jest wi臋ksze 1,9 razy Udar m贸zgowy - ryzyko jego wyst膮pienia u os贸b oty艂ych jest dwukrotnie wi臋ksze Cukrzyca typu II - stanowi 90% przypadk贸w cukrzycy. 80-90% pacjent贸w stanowi膮 osoby oty艂e. Spadek wagi - nawet o 5-10% prowadzi do obni偶enia poziomu cukru we krwi i pozwala zmniejszy膰 dawki lek贸w przeciwcukrzycowych, w tym insuliny. Nowotwory - u oty艂ych cz臋艣ciej ni偶 u szczup艂ych wyst臋puj膮 nowotwory macicy, sutka, p臋cherzyka 偶贸艂ciowego, jelita grubego, prostaty Kamica p臋cherzyka 偶贸艂ciowego - schorzenia p臋cherzyka u os贸b oty艂ych wyst臋puj膮 sze艣ciokrotnie cz臋艣ciej ni偶 u szczup艂ych. Wszystko trzeba robi膰 z g艂ow膮. Je艣li kto艣 kto ma wysokie ci艣nienie bierze te tabletki - ryzyko jest bardzo du偶e; je艣li do lekarza idzie panienka 56kg wagi i dostaje recept臋 - to chore! (troch臋 ruchu i boczki znikn膮艂). A teraz co艣 na temat jo-jo. Tak sobie my艣l臋, i my艣l臋, i uwa偶am 偶e mam z Was najwi臋ksze do艣wiadczenie w odchudzaniu. Dlaczego? Kiedy艣 (jeszcze w pocz膮tkach szko艂y 艣redniej) wa偶y艂am 96kg. Schud艂am. Trwa艂o to ok. 2-3 lat. Diety by艂y r贸偶ne. M膮dre, g艂upie, beznadziejne. Zawsze po tych beznadziejnych kilogramy powraca艂y (schud艂am 10, ty艂am 2-3kg). Zauwa偶y艂am jedno - bez 膰wicze艅 nie mamy szans na trwa艂e chudni臋cie......

Udost臋pnij ten post

w czasie szybkich diet (nierozs膮dnych) spalamy mi臋艣nie, a nie t艂uszcz. Chudniemy 5-8 kg, ale wi臋kszo艣膰 tego to w艂a艣nie mi臋艣nie. Wcze艣niej ju偶 pisa艂am - mi臋艣nie bior膮 zasadniczy udzia艂 w metabolizmie - im ich wi臋cej tym jest lepszy - i analogicznie - im ich mniej - tym gorszy. Po takich cudownych dietach mamy podobn膮 ilo艣膰 t艂uszczyku, a mniejsz膮 mi臋艣ni - st膮d upo艣ledzenie metabolizmu. Jak dorywamy si臋 do lekarstw typu Afibron czy Meridia nasze 艂aknienie spada znacznie. Jemy bardzo malutko, nierozs膮dnie (np. afibron (na str. 17 macie jego post) - zjada dro偶d偶贸wk臋, zupk臋 chi艅sk膮 i dziwi si臋 偶e nie chudnie). Tracimy mi臋艣nie. Dziewczyny - chudniemy po 7-8 kg, a wymiary zmniejszaj膮 si臋 o 2-3 cm - to okropnie dziwne - to powinno da膰 do my艣lenia. Kiedy艣 gdy chud艂am tyle traci艂am w talii 8-9 cm. Mi臋艣nie s膮 ci臋偶sze ni偶 t艂uszcz, a obj臋to艣ciowo mniejsze. St膮d du偶o kilogram贸w na wadze ubywa, a w obwodach tyci. Trzeba 膰wiczy膰 w kierunku rozwoju mi臋艣ni, dostarcza膰 im bia艂ka jako paliwa. Tak chudn膮c - efektu jo-jo nie powinno by膰. Po takiej diecie mamy sporo mi臋艣ni, kt贸re usprawniaj膮 metabolizm. gdy stosowa艂am diet臋 norwesk膮 (ta z gatunku drastycznych) jednocze艣nie 膰wicz膮c - chud艂am w obwodach, i nie ty艂am. W tej diecie je si臋 mi臋sko, jajka itp. a na koniec - uty艂am w ci膮偶y do 95-96kg (przed 58-60kg) - bo - rzuci艂am palenie, nie mog艂am 膰wiczy膰 (mia艂am przedwczesne skurcze od 3 miesi膮ca), bra艂am hormony przez 6 miesi臋cy. Dobra, ju偶 nie nudz臋 :)

Udost臋pnij ten post

kurcze, jeszcze co艣 o psychice napisz臋 - po ci膮偶y wstydzi艂am si臋 umawia膰 z kole偶ankami. Mieszkam w innym mie艣cie ni偶 te, w kt贸rym si臋 wychowa艂am. Zawsze gdy jestem u rodzic贸w, kole偶anki dzwoni膮 i pr贸buj膮 si臋 spotka膰 - odmawiam, wymiguje si臋 itp. Wstydz臋 si臋. Jest mi okropnie z moja wag膮... zaraz po porodzie, gdy waga pokazywa艂a 86 kg, mia艂am paskudn膮 "depresj臋" (w cudzys艂owiu, bo to prawdziwa depresja nie by艂a). Wstydzi艂am si臋 siebie, wstydzi艂am si臋 wychodzi膰 z dzieckiem na spacer.... a dlaczego? Przed ci膮偶a by艂am naprawd臋 pi臋kn膮 kobiet膮 (wiem, wiem, na kafe same pi臋kne s膮 :) ). Gdy spotyka艂am ludzi, kt贸rzy mnie znali sprzed ci膮偶y - widzia艂am jak na mnie patrz膮 :( Jedna znajoma nawet powiedzia艂a "Dzieciaku, a kto Ci臋 tak zepsu艂?" Wstydzi艂am si臋 przed m臋偶em.... Wi臋c leki typu Afibron czy Lindaxa (ja bior臋 to cudo) - nie sprawi膮, 偶e poczuje si臋 psychicznie lepiej. :)

Udost臋pnij ten post

oczywi艣cie - nie sprawi膮, 偶e poczuje si臋 psychicznie gorzej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
Masz racj臋 Lusiaaaaaa Ja od pocz膮tku jestem pod kontrol膮 lekarza, na pocz膮tku wszystkie badania, poniewa偶 wszystko wy艂o OK ,a ci艣nienie zawsze mia艂am bardzo niskie lekarka da艂a recept臋. Fakt gimnastyki ostrej nie uprawiam, spacerki z c贸rk膮 i jej usypianie to chyba wszystko. Tyle ,偶e mam bardzo aktywny tryb . Syn 11 lat jest ci臋偶ko chory , tak wi臋c wiecznie bieganie do lekarzy i szpital, ( nieraz musz臋 go sama przenie艣膰 z samochodu do tych budynk贸w , a syn ma 40kg wzrost 152 jest co nie艣膰) M膮偶 pracuje tak wi臋c nie zawsze mo偶e pom贸c. Przez pierwszy miesi 膮c brania mi艂am ksi膮偶eczk臋 , 2 razy dziennie mierzy艂am ci艣nienie. wyniki robi臋 raz w miesi膮cu, w zesz艂ym tygodniu nawet by艂am u kardiologa mia艂am USG , wszystko w porzatku. Sorki, rozpisa艂am si臋 troch臋.....

Udost臋pnij ten post

:) wiola aaa aaa - powinna艣 jako艣 znale藕膰 ten czas (chocia偶 brzuszki i przysiady r贸b) Ja te偶 mam go tyci. Moje dzieci臋 jest bardzo absorbuj膮ce. :) 膯wicz臋 jak ma艂a w dzie艅 艣pi, albo wieczorem gdy m膮偶 np. jest na s艂u偶bie. G艂upio mi przy nim gimnastykowa膰 si臋 ;) te偶 mia艂am bardzo niskie ci艣nienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
moja psychika jak zacz臋艂am ty膰, to by艂 koszmar. Gdyby nie to,偶e starali艣my si臋 o dziecko i w ko艅cu si臋 uda艂o ... Pono膰 kobieta moze du偶o znie艣膰, mia艂am r贸偶ne sytuacje zawsze m贸wi艂a,偶e si臋 wszytko u艂o偶y. Niestety nie zawsze jest tak jak by艣my chcieli.... NA MNIE DZIA艁A AFIBRON POZYTYWNIE , PSYCHICZNIE LEPIEJ SI臉 CZUJE( SYN MA NOWOTW脫R , POWINNAM DAWNO BY膯 W WARIATKOWIE). Wi臋cej na ten temat nie ma co pisa膰 to jest temat woda, a ka偶dy z nas ma r贸偶ne swoje problemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
Czas to poj臋cie wzgl臋dne. Jak c贸rka 艣pi , robi臋 lekcje z synem, gotuj臋 sprz膮tam itp. Syn musi si臋 uczy膰 na pami臋膰( nie pisze) , a po narkozach pami臋膰 ma w op艂akanym stanie. Teraz wiosna przyjdzie to moze zamiast spacer贸w , ma艂a na rower i troch臋 bedzie gimnastyki. Sory musz臋 ko艅czy膰 syn zaraz ma J. Polski. Wieczorkiem jeszcze zaj偶e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola seweryn
do encyklopedia. my wiemy dokladnie co robimy nikt niema sprzeciwu tylko ty po cholere wchodzisz na ta kafeterie skoro i tak wszystko wiesz najlepiej....martw sie o sie bie a nie o nas....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola seweryn
lusiaaaaaaaaaaa. zgadzam sie z toba calkowicie moja babcia nigdy nie pila nigdy nie palila a ma takie choroby co nalogowy palacz i za przeproszeniem alkoholik.....ja tam biore zelixe15 potem afibron 15 i mysle ze dojde do wymarzonych 55kg... a poza tym co nas nie zabije to nas wzmocni....pozdrawiam wszystkie afibroniaczki.... zycze powodzenia w dazeniu do celu...

Udost臋pnij ten post

u mnie te偶 okres ;( i to dziwny... dosta艂am we wtorek rano, wieczorem si臋 sko艅czy艂 i dzi艣 rano znowu... W sumie to raczej plamienie. Waga stan臋艂a w miejscu, mam nadziej臋 偶e chwilowo. Wczoraj mia艂am pierwsz膮 kontrole ci艣nienia, wysz艂o 101 na 66. Afibron faktycznie podnosi cisnienie, podczas badania "kwalifikacyjnego" mia艂am 90 na 60. W sumie teraz nawet lepiej si臋 czuj臋. Wczoraj nie wytrzyma艂am - wypi艂am ma艂ego Red'sa jab艂kowego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KASIADEST25
KURNIA DZIEWCZYNY PODZIWIAM WAS...JA WAZE PRZY WZROS膯IE 168CM 76 KG I W ZYCIU NIE WEZME 呕ADNYCH TABLETEK NA ODCHUDZANIE NAWET TAKICH BEZ RECEPTY szkoda zdrowia wole sie katowac 膰wiczeniami i ma艂o co chudn膮膰 bo w rok schud艂am 8 kg i dietka choi膰 nie zawsze ja stosuje ale zawsze co艣...ale skoro juz s膮 tacy odwa偶ni to 偶ycz臋 zdrowia,zdrowia.zdrowia...ps. wesz艂am tu bo kole偶anka bierze te tabsy i zaczynam jej nie poznawa膰...chodzi jak na膰pana wielkie oczy , jaka艣 taka nadpobudliwa i zdenerwowana i dlatego chcia艂am zobaczy膰 co inni na to, ale widze 偶e ka偶dy ma inaczej aahhh powodzenia TYLKO mam nadzieje 偶e te m艂ode mamy s膮 naprawde pod opiek膮 lekarza :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola seweryn
moze twoja kolezanka jedzie jeszcze na amfie bo pierwsze slysze o tych oczach......moze w noska wciaga i z tad te oczy....buhahah

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KASIADEST25
raczej nie!!! i to nie jest 艣ieszne w naszym towarzystwie nie u偶ywa si臋 takich 艣wi艅stw i nawet bym o tym nie pomy艣la艂a!!!widz臋 偶e kto艣 si臋 tu dobrze na tym zna...ale nie wa偶ne... m贸wi臋 serio ,偶e to tak na ni膮 dzia艂a dziwne hhhmmm moze jak wybierzecie te tabletki to tego nie widzicie bo ona tego te偶 nie widzi nie wiem ale bede tu zagladac moze kto艣 te偶 bedzie mia艂 takie objawy...a jak tak to chyba porozmawiam z jej siostr膮 ,偶eby z nia pogada艂a bo nas nie s艂ucha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
Moja kole偶anka mia艂a takie objawy. Niestety tez tego nie widzia艂a, na pocz膮tku by艂a pobudzona, mia艂a tez takie nerwowe tiki najcz臋艣ciej r臋ki. Raz straci艂a przytomno艣膰 i wyl膮dowa艂a w szpitalu. Mia艂a stan przedzawa艂owy i poczatki padaczki. teraz juz tych tabletek nie bierze. Za to bieze jakie艣 na serce i na przysatk臋 muzgow膮( chyba dobrze napisa艂am).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KASIADEST25
no wa艣nie ona ju偶 kiedy艣 bra艂a takie tabletki i dosta艂a ci臋偶kiej depresji,mia艂a nawet my艣li samobujcze...teraz jej rodzina zabrania bra膰 tych tabletek a mimo to bierze je po kryjomu :( co ja mam robi膰 czy zg艂osi膰 to jako艣 jej siostrze...co by艣cie zrobili na moim miejscu...bo boje si臋 偶e bed臋 mia艂膮 j膮 na sumieniu jak co艣 jej si臋 stanie...dopiero m贸j tato zmar艂 na udar m贸zgu wi臋c wiem co to znaczy opiekowa膰 sie tak chor膮 osob膮 i co to znaczy dla chorego to jest masakra :(((...nie chce 偶eby i jej si臋 co艣 sta艂o :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaa
oj baby nie straszcie. Ja bior臋 opakowanie do ko艅ca i przestaje - zosta艂o mi 12 sztuk (ju偶 wcze艣niej o tym pisa艂am). Potem poradz臋 sobie sama.... chodzi艂o mi g艂贸wnie o pomoc w zrzucaniu tych pocz膮tkowych kilogram贸w. No bo co zrzuci膰 7-8 to nie prawie 20. A po za tym to czasami trudno mi si臋 skoncentrowa膰, a zaczynam w marcu jazd臋 (chodz臋 na prawko)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaa
ta kole偶anka powinna natychmiast przesta膰 je bra膰. Powinna艣 powiedzie膰 je siostrze, a ta rodzicom. Je艣li ma takie objawy (i mia艂a kiedy艣 inne skutki uboczne przy za偶ywaniu tego cuda), to nie s膮 ju偶 偶arty. Tego typu tabletki powinny by膰 dla niej zakazane. Je艣li chodzi o reakcje na r贸偶nego rodzaju specyfiki - jeden jest podatny, inny nie.... ostatnio s艂ysza艂am (czyta艂am chyba), 偶e kobieta straci艂a sk贸r臋 z twarzy po za偶yciu 艣rodka na gryp臋 czy przezi臋bienie. Ja np. po spo偶yciu penicyliny wyl膮dowa艂a bym na ostrym dy偶urze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaa
je艣li kto艣 jest "podatny" na depresj臋 (s膮 tacy ludzie), tego typu 艣rodki mog膮 j膮 "pobudzi膰", mo偶e nie wywo艂a膰, ale w艂a艣nie przyczyni膰 si臋 do zachorowania. Czyta艂am gdzie艣 na necie opinie lekarza na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaa
a teraz gada膰 jak na spowiedzi - kt贸ra czu艂a si臋/czuje jako艣 dziwnie bior膮c te tabletki? Czyli nie do ko艅ca "normalnie"... ja w dalszym ci膮gu jestem za tym by nie pi膰 kawy w okresie brania tabletek. Dorzucam r贸wnie偶 herbat臋 (chyba 偶e s艂abiutk膮) - mi jest dziwnie gdy tylko wypij臋 kaw臋 lub herbat臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiola aaaaaa a a
ja po tych tabletkach czuj臋 si臋 super, zero migren, a miewa艂am je cz臋sto, nawet miesiaczki mi si臋 unormowa艂y. Ale ka偶dy inaczej reaguje... Tesz si臋 ba艂am , jak kole偶anka wyladowa艂a w szpitalu, zaraz polecia艂am robic badania i zapisa艂am si臋 do kardiologa , ale wszystko jest ok. Ja b臋d臋 brac jeszcze do ko艅ca marca( tyle mam tabletek) , ale ju偶 bior臋 w odst臋pie 1 dniowym , a od poniedzia艂ku co 3 dni , zobaczymy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiadest25
tylko ona na bank si臋 na mnie obrazi a co jest najgorsze 偶e zjad艂a teca艂e a.10 i zjecha艂a 5 kg potem zacze艂a bra膰 te a.15 i wtedy tez wytrzeszcz dosta艂a i schud艂a ze 3 kg czyli razem 8 w miesi膮c i tydzie艅 a potem waga stane艂a mimo tego ze zjad艂a je wszystkie(pewnie ta woda z organizmy zesz艂a)a teraz bierze te偶 a.15 la epo 2 szt. dziennie moze dlategojej tak bije...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lusiaaaaaaaaaaaaaaaaa
powiedz koniecznie, bo b臋dziesz j膮 mia艂a na sumieniu. Niech si臋 obra偶a, przejdzie jej. Wa偶niejsze jest jej zdrowie, kiedy艣 Ci za to podzi臋kuje. Bierze 2??? Wariatka. Te 8 kilogram贸w to pewnie g艂贸wnie mi臋艣nie.

Udost臋pnij ten post