Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoba niepełnosprawna

Jak nauczyć psa chodzić na smyczy?

Polecane posty

Witajcie. Jestem osobą niepełnosprawną na wózku. Przygarnęłam suczkę, ma teraz 8 tygodni. Nie chce chodzić przy wózku na smyczy, wyrywa się we wszystkie strony, co mam robić? Czy to z czasem samo jej przyjdzie? Widzę inne psy, też szczeniaki, nawet bez smyczy biegną za swoimi panami...

wpisz w googlach szkolenie psów a znajdziesz osrodki w tym sie spacjalizujące

Gość Ups...........................
Może po prostu bać się wózka ja miałam dalmatyńczyka który bał się rowerów, wózków dziecięcych i różnych ruchomych sprzętów.

dla osoby na wózku, co tu duzo gadać , trudno będzie nauczyć. Myślę, że trzeba by było jakieś specjalne techniki szkolenia. Dobry Bóz zrobił co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca.

Gość łomajgot
Moze spróbuj przyzwyczajać ją powoli, majac przy sobie jakies psie smakołyki i nagradzać pieska co chwilę. Wytworzy się odruch: smycz-smakołyk. jesli piesek jest już dorosły, to może być trudne, ale możliwe.

Gość łomajgot
Nie doczytałam, młody piesek ma potrzebę wyhasania się. Poszukaj specjalistów od tresury. Poszukaj w necie, jak to zrobić.

Ale nie wierzę, że wszyscy ludzie mający kundelki, płacą jeszcze treserom żeby pies chodził na smyczy!!! Przecież nie chodzi mi o jaką nie wiem rzecz. Wasze kundelki też u specjalistów uczyły się zwykłego chodzenia na spacer????