Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la donna

Zaproszenie na ślub

Polecane posty

Gość la donna

U mnie w rodzinie ma miejsce taka sytuacja: mam 17 lat, od roku chłopaka. W lipcu bardzo bliska siostra cioteczna ma wesele, wie o moim TŻ, poznała go nawet, a na wesele zaprosiła mnie bez osoby towarzyszącej!!! Mimo że zaprasza rodzinę daleką, od strony babci, którą widziała raz w życiu Czy w takim wypadku mogę po prostu nie iść na to wesele? Poczułam się po prostu urażona i myślę, że źle postąpiła. A wy co myślicie? Dodam, że moja mama była przekonana, że zaprosi mnie z TŻ i mój Tż też o tym wiedział i uwzględnialiśmy w naszych planach to wesele, wiec teraz czuję się trochę głupio... Dodam że nawet na chrzciny ciocia od strony mamy zaprosiła mnie razem z TŻ... a siostra na wesele nie??Nie mam dwóch lat, żebym siedziała całą noc przy stole sama podczas wolnych piosenek.. siostra kilka miesiecy temu powiedziala, że zaprosi mnie z CHŁOPAKIEM Teraz na zaproszeniu widnieje inaczej, bo szkoda im było 150 zł na dodatkowy talerzyk :/ To są takie osoby, które mają mnóstwo pieniedzy, a są sknerami.. także nie wiem, czy moje urażenie jest bezpodstawne..

Gość dziecko bierz sie za lekcje

w twoim wieku to do lipca, może być jeszcze kilku TŻ, i siostra pewno w ostaniej chwili , zaprosi cię z chłopakiem.

Gość la donna
dała mi jedno zaproszenie. napisała mnie na jednym zaproszeniu z rodzicami

Gość chyba za krótko tu siedzę
bo nie wiem co to jest TŻ

Gość Czarna_Dalia
Trzepacz Życi - z błędem oczywiście jak to na kafe

Gość chyba za krótko tu siedzę
dziękuję

po śląsku żyć to dupa, chyba rzyć przez rzto z błędem , co nie....

Gość dzieci zaprasza się z rodzicam
dla mnie 17latka to dziecko. mojego kuzyna zaproszę z dziewczyna bo on mnie o to poprosi, a i tak spytam się jego rodzicow czy tak chca. po prostu jak zaczelismy slub planowac to byl z jedną panną i chcial z nią isc, to bym poszla na ugodę, ale po miesiącu juz z nia nie byl. i jego siostra mi mowila, ze z inna to nawet rodzice by się nie zgodzili by szedl. poza tym zdajesz sobie sprawe ze jak idziesz oddzielnie to wypada dac od pary prezent?

Gość pszczolkamaja96
nie dziwie się ze sie wnerwilas. tym bardziej ze to nie jest jakis chwilowy chlopak tylko jestes juz z nim rok. ja bym nie poszla i powiedzialabym ze sama sie bawic nie bede

Gość czyli śląsk i były górnik
hahaha, no nie ma to jak opinia trzynastolatki.

Gość la donna
nie jestem ze śląska, tylko z mazowsza. co do prezentu, to zdaję sobie sprawę i nie byłby to problem.

i co ulżyło ci, żyć jest to słowo gwarowe, śląskie i może być pisane przez ż, a nie staropolskie i się wypchaj sianem z tym wiktionary

Gość jednak jesteś debilem
prostego tekstu nie potrafisz zrozumieć :o

Gość la donna
Pokazujesz właśnie swoją klasę, obrażając publicznie drugą osobę w taki marny sposób. Rozumiem, że Twój zasób słownictwa jest ubogi? :)

Gość zaproszenia powinno sie
dostosowywac do sytuacji a nie do wieku, czasami 17 latka ma dluzej chlopaka niz 23 latka i co 17 latka dostanie zaproszenie bez osoby towarzyszacej, a 23 latka ktora nikogo nie ma dostanie z osoba towarzyszaca ? bez sensu troche, jesli ona wiedziala, ze masz kogos powinna cie zaprosic z nim, ja jak mialam 16 lat i bylam na weselu tez mi sie nie usmiechalo tanczyc z jakimis wujkami i kuzynami, mimo ze nie mialam nikogo

zrób sobie paluszkiem dobrze i odczep się ode mnie, dobrze, bo nie przyjemności z tobą dyskutować , desperatko.

Gość la donna
w ogóle, debil to osoba upośledzona umysłowo, a Ty w taki sposób wyrażasz się o człowieku, którego nawet nie znasz osobiście :P Gratuluję.

Gość la donna
bmblondyn - > nie pisałam do Ciebie, tylko do "jednak jesteś debilem " także sorry.. nie wiem, o co Ci chodzi.

Gość jednak jesteś debilem
korkiego też nie znam osobiście i maciusia z klanu też. A wiem że są debilami, ale chociaż się starają. Bimblondyn w drugą stronę - prawdopodobnie nie jest upośledzony, ale stara się być. Takie jego interetowe alter ego

jakiejś desperacje coś się pokręciło autorko, i zaczyna dyskutować ze mną, czort wie po co. Życzę wesołej zabawy na weselu.

Gość samotnie też się można bawić
i bez alkoholu też. HAHAHAHAHAHAHA

Gość MałaAnna18
witaj.mam identyczny problem co i Ty :( mam 18 lat,a dostalam zaproszenie bez osoby towarzyszacej.a z chlopakiem jestem 8 miesiecy,i to już coś poważniejszego.wesle jest mojej siostry ciotecznej.Zdecydowałam ,że choćbym nawet miala sie sklocic z rodzina to i tak zostaję w domu.Skoro oni mnie jak gówniarę potraktowali to i ja równie dobrze ich zlekceważę.pzdr.

Gość MałaAnna18
aha i dodam ze wesle jest również w lipcu 2009 roku. ehhh :( również z moim chłopakiem planowalismy nawet jak sie ubierzemy,a tu taki cios jakbym była 5cio letnim dzieckiem.A wesele ,zarówno jak i rodzina bardzo bogaci;/;/ Poczulam sie jakby mi dano w mordę;/;/ Poważnie;/

Gość MałaAnna18
Ta sprawa mnie bulwersuje od kilku miesięcy :( rozumiem daleka rodzina,ale najblizsi???Ehh poradzcie ;(

Gość to jak chłopak daje ci w mordę
pociumciać parówę, to ci sie nie podoba?

Gość MałaAnna18
ale się chamstwo szerzy na tej kafeterii;/ za takie odpowiedzi to ja dziękuje;/

Gość tak poważnie to...
młodzi mają prawo decydować kogo chcą zaprosić na swoje wesele. Jeżeli Ci się nie podoba to po prostu nie idź.

Gość tak poważnie to...
ewentualnie jest jeszcze kwestia, że możesz porozmawiać z siostrą cioteczną, jeśli dobrze się dogadujecie i nie będziesz się krępować.

Gość MałaAnna18
w sumie masz rację. Zastanawiam się tylko czy było im szkoda dodatkowego miejsca wśród zaproszonych 150 osób,czy poprostu typowe zlekceważenie.