Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la donna

Zaproszenie na ślub

Polecane posty

Gość MałaAnna18
Niestety rozmowa odpada,mieszkamy na dwóch koncach Polski a widujemy się raz na rok,praktycznie nie wiele o sobie wiemy.Nawet mama mi zagroziła,że jak nie pójdę sama to się ode mnie odwróci:(

Gość na ślub się zaprasza rodzinę
zrób tak - jeżeli do czasu swojego ślubu nadal będziesz z tym swoim lovelasem, to ich nie zaproś i wtedy im wygarnij. Oni zwyczajnie wiedzą, że jesteś gówniara w wieku dojrzewania i nie zapraszają fagasa, bo to żadna rodzina nie jest i nie będzie.

Gość skoro powiedziala
kiedys juz, ze zaporosi cie z chlopakiem i skoro to bliska siostra cioteczna to ja bym najzwyczajniej w swiecie najpierw pogadala zanim sie obrazac moze wyniklo po prostu jakies zamieszanie lub zwykla pomylka i tyle :) co to za problem zapytac zanim sie obazi na nia na amen?

Gość skoro powiedziala
"na ślub się zaprasza rodzinę" ? nie tylko zaprasza sie rodzine wraz z osobami towarzyszacymi jesli wie sie, ze takie sa

Gość ooo matko 8 miesiecy
czy rok to jest malo czasu:O nie mozna mowic po takim czasie w tym wieku ze to0 na zawsze:O sama mam 19 lat, chlopaka od prawie 5 lat, i jakby nie patrzec jego kuzynka ktora innym osobom z takim stazem w zwiazku dawala zaproszenia imienne czyli np jan kowalski z anna nowak, nam dala zaproszenie z jego nazwiskiem plus osoba towarzyszaca:O a powinna niby dac tak samo. ale jestesmy mlodzi(on jest starszy), wiec ja jestem mlodziutka i jescze wsyztsko moze sie zmienic chociaz juz co nieco planujemy. i co, mialam sie czuc urazona ze innym dala tak a nam inaczej??:O luudzie...

Gość MałaAnna18
dzięki,też tak właśnie sądzę,że nie traktują go poważnie,i kpią z takich związków w wieku szkoły średniej.To by było najlepsze rozwiązanie;) I tak się postaram zrobić,jak dotrwamy do ślubu.:)

Gość skoro powiedziala
" rok to jest malo czasu nie mozna mowic po takim czasie w tym wieku ze to0 na zawsze" no nie mozna...ale kto mowi, ze na slub sie zaprasza tylko z partnerami, ktorzy sa na zawsze? to slub - wie sie, ze bliska osoba ma kogos to sie daje zaproszenie "dla Ani/Basi/Kasi wraz z osoba towarzyszaca" i tyle...

ja nie mowie ze tylko z takimi sie zaprasza, ale one tak twierdza:O

Gość tak poważnie to...
ja bym jednak porozmawiała. Odległość to nie problem w dobie internetu i telefonów ;) Poza tym, ja nie sądzę żeby to była złośliwość czy lekceważenie. Moim zdaniem to była kwestia ograniczenia liczby gości. Jest możliwość, że nie Ty jedna zostałaś zaproszona sama. Znam sytuację z własnego doświadczenia, bo kiedyś z bratem też tak zostaliśmy zaproszeni bez osób towarzyszących (ja miałam 17 lat, brat 19). Wesele było w restauracji, tylko rodzina i tyle. Może oni chcą podobnie?

Gość MałaAnna18
CHyba nie rozumiesz problemu!!!NAM w ogole nie dala zaproszenia we dwoje,a u was jest droga otwarta;/

tzn twierdza ze to na zawsze.:D ahh ta niemoc wyslowienia sie:D

Gość skoro powiedziala
to ze partner nie jest wymieniony imiennie to chyba nie problem tutaj ale zaprosic kogos bez partnera, mimo ze wie sie ze on jest i mowilo sie,ze zaprosi sie oboje to juz niestety sredni zachowanie :o ja bym to sprobowala wyjasnic :)

Gość MIRABELKA STARA BELKA
my na własny ślub postanowiliśmy , że wszystkich po 16 roku życia zapraszamy z osobami towarzyszącymi nie zależnie czy mają kogoś czy nie.. i każdy z nich przyszedł z kimś.. a mój kuzyn który miał 15 lat chciał przyjść z dziewczyną to poprostu zadzwoniła jego mama i nas poprosiła o to. zgodziliśmy się bez problemu a on i tak przyszedł sam hehe bo już z nią nie był.

Gość tak poważnie to...
"zaprasza sie rodzine wraz z osobami towarzyszacymi jesli wie sie, ze takie sa" Niekoniecznie.

Gość Rany Bosskie
Dziecko! Czego Ty wymagasz!?

a moze to byao kwestia ograniczenia liczby gosci?? nie pomyslalas o tym? moja siostra robila wesele i tez dala kuzynce 16-letniej bez osoby tow zaproszenie mimo ze ta miala chlopaka. i co? jakos kuzyneczka sie nie obrazila bo zabawa byla fajna, i miala z kim tanczyc:O

Gość skoro powiedziala
". Moim zdaniem to była kwestia ograniczenia liczby gości. " wiesz, to sie nie mowi wczesniej, ze sie zaprosi oboje... wiadomo, ze co innego zaproszenie na obiad gdzie jest tylko najblizsza rodzina - wtedy brak osob towarzyszacych to norma... ale jednak wesele to co innego :)

Gość MałaAnna18
Tak na poważnie to..., sama panna młoda planuje ponad 100 osób,pan młody około 80.A wesele ma być typowo wiejskie,urządzone na wsi.Rozmawiałam z mamą,by mi jakoś pomogła,to odrzekła że nie pasuje mi isć w tym wieku z chłopakiem,i nie zamierza się za mnie wstydzić.Acha i dodała,że "Nie będziesz mi tu z nim rżnęła wielkiej panny" .:( to przykre,bo to bliska rodzina,ale chłopaka zostawić nie mogę od tak i jechać,czuł by się na pewno urażony tą sytuacją.

Gość skoro powiedziala
ja bym z nia porozmawiala jak to dla ciebie bliska osoba i tyle :)

Gość la donna
ja bylam rok temu na dwoch takich weselach sama, i nie mialam sie z kim bawic i rodzina to widziala! wiec nie rozumiem ich zachowania teraz! tym bardziej ze wiedza, ze mam kogos! szczytem chamstwa bylo, gdy zaprosili rok temu nasza 35-letnia cioteczke na jednym zaproszeniu z jej wlasna matka :D tez kobitka nie przyszla.

la donna...poproś mamę, żeby zadzwoniła do tej siostry stryjecznej,zwyczajnie zapytała, czy możesz przyjść z chłopakiem. Takie rzeczy sie praktykuje, przecież to bliska rodzina. Gdyby sie nie zgodzili, ja bym nie poszła. Co to za przyjemność siedziec całą noc i sie nudzić. Na wesele powinno się zapraszać po to, by się wszyscy dobrze bawili. I sądzę, ze to para młoda zakłada. Jesli nie - nie poszlabym. MałaAnna18...jestes pełnoletnia, zadzwoń do panny młodej, spytaj. Jak nie będziesz mogła z kimś iść, nie idź. A mama to naparwdę w tym względzie nie ma nic do gadania.

Gość skoro powiedziala
"Rozmawiałam z mamą,by mi jakoś pomogła,to odrzekła że nie pasuje mi isć w tym wieku z chłopakiem" ??? w sumie w tym wieku to sama za maz wyjsc mozesz, a na wesele z partnerem isc nie wypada? :o

Gość la donna
koralowa - mama to powiedziala siostrze dzisiaj, a ona odrzekla: oo bedzie piotrek. piotrek - chlopak w moim wieku ktory caly czas siedzi przy stole z mamusia. no sorry..

Gość skoro powiedziala
"mama to powiedziala siostrze dzisiaj, a ona odrzekla: oo bedzie piotrek" twojej siostrze? czy tej siostrze ciotecznej co za maz wychodzi?

Gość MałaAnna18
U mnie zrobili jeszcze gorzej...Na jednym zaproszeniu napisali zaproszenie dla mojej babci,mojej mamy i dla mnie....

Gość MIRABELKA STARA BELKA
ja jak miałam 16 lat też zostałam zaproszona sama ale nie obraziłam się i poprosiłam mamę, żeby zadzwoniła do nich i poprosiła- zgodzili się. daltego na włąsnym weselu postanowiłam zaprosic wszystkich. a to, że nie zaprosili cie z osobą to porpstu ich ignoracja i ja bym nie poszła... jak teraz cie ignorują to nawet nie zauważą twojej nieobecności na sali.. tacy już są ludzie :/

Gość MałaAnna18
wydaje mi się ,że mnie zaprosili w tym wieku samą,bo i moja młodsza siostra cioteczna (siostra rodzona panny mlodej),równiez 18 lat,jest kujonicą i z nikim nigdy się nie spotykała. nawet moja ciocia (jej matka) powiedziala mi "powinnaś się zachować ,bo Agnieszka idzie sama"

My zapraszalismy z osobą towarzyszącą osoby pełnoletnie, czyli od 18 wzwyz. Bez wyjatkow. Reszte z rodzicami. Oczywiscie nie umniejszam zwiazkow zaczetych bardzo wczesnie, bo sama moja najlepsza przyjaciolka i swiadkowa zarazem jest ze swoim chlopakiem od 16. roku zycia. No ale nie przesadzajmy. Gdzies musi byc granica, bo jesli zaprosze 16-letnia kuzynke z os. tow. to moze 15-letnia tez? :o

Gość MałaAnna18
nie zaprosili*

Gość MałaAnna18
No i uważam że słusznie zapraszacie,mnie to strasznie zabolało,tyle przygotowań a tu taka olewka;/;/