Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessttt taak22

Nikt mi nie powie, ze ladni nie maja latwiej!!

Polecane posty

Gość do autorki pustaczki
ale Ty tępa musisz być... zero samokrytyki i w dodatku zakladasz taki post, bo Ci sie zdaje cos//

Gość jesttt taaak
do do autorki - a przeczytałaś wszystkie moja wpisy? Po podaj mi konkretnie ktory ( w całości, fragmenty wyrwane z kontextu sie nie licza) moj post swiadczy o tym, ze jestem pusta.

Gość taktak25
Cakowicie zgadzam sie z autorka, a mam porownanie, bo przeszlam duza metamorfoze i wiem jak to jest byc bardzo przecietna kobieta z nadwaga i bardzo atrakcyjna, zadbana mloda kobieta. W srodku jestem ta sama osoba, a roznica w traktowaniu mnie przed i po zmianie? KOLOSALNA.

Autorko -nie jesteś pusta .Myślę ,że jesteś sympatyczna i podchodzisz do siebie z dystansem :)

Gość prawiczek z klasą i wiarą
pokaż śliczne oczka! kocham zielony kolor oczu! daje zdjęcie ;-)

Gość jesttt taaak
awe - dziękuję...ja naprawdę nie uważam, że uroda to wszystko - ba! w zimie, bez opalenizny (bo nie chodze na solarium) jak wstaje rano czasem wygladam jak potwór:)! ja po prostu chciałam podkreślić, że uroda (nawet nie jakaś spektakularna) bardzo pomaga w życiu..to wszystko. dzieki jeszcze raz, ze ktoś ma o mnie inne zdanie niz reszta..

Gość prawiczek z klasą i wiarą
same oczka wystarczą

Gość jesttt taaak
prawiczek - miło mi, że mój kolor oczu trafił w Twoje upodobania, jednak nie weszłam tutaj, aby pokazywać mój wygląd (choćby i nawet we fragmentach):)

Autorko - jak już napisałam , to zdanie z początku topiku -to prawda i już :) Myślę ,że ludzie Cię lubią , bo po prostu jesteś sympatyczna ( wnioskuję po postach ) Mnie też lubią( tak myślę ) -bo jestem wesoła , chętna do pomocy , towarzyska ;) ,ale miss Polski nie jestem :)

Gość raz pomaga raz przeszkadza
niestety w zyciu nie ma nic za darmo.... wszystko ma swoje plusy i minusy- nawet uroda :P... ...spróbuj sobie zdać ze swoją kokieteryjna urodą egzamin u sfrustrowanej starej profesorki :P albo przyjąć się do pracy na stanowisko, gdzie liczy się głownie wiedza- a nie aparycja ;)

Gość tereferrer
"mniej płacę w busie, bo "pani taka ladna"" ???!!! :o

Ale nikt nie mówi ,że uroda coś załatwia .Na pewno ,nie przeszkadza :)

autorko tutaj to nikogo raczej nie interesuje, że masz takie i takie przywileje, brzydal także może mieć przywileje bo posiada np. super urok osobisty, charakterek itd, wiesz nie wszyscy patrzą tylko na wygląd ... ale ty zapewne jesteś "super lachon" i chcesz się tym chwalić na lewo i prawo 😴

Gość taktak25
spróbuj sobie zdać ze swoją kokieteryjna urodą egzamin u sfrustrowanej starej profesorki albo przyjąć się do pracy na stanowisko, gdzie liczy się głownie wiedza- a nie aparycja Jesli liczy sie glownie wiedza, a ktos tej wiedzy nie posiada, to brzydota mu tez nie pomoze, wiec zle trafiony przyklad. Zapewniam cie, lepiej byc pieknym i miec slaba ocene z jednego przedmiotu(ktory wyklada stara, sfrustrowana profesorka) niz byc brzydka lub przecietna szara myszka. Taki "lajf" jak to mawia moj kolega.

a ja twierdzę, że czasm przeszkadza... ...np na kierowniczym stanowisku, szczególnie jeżeli podwładnymi są w większości faceci- -znacznie ciężej sobie wyrobić autorytet, jeśli jest się filigranową uroczą blondyneczką niż rudą herszt babą :D taka prawda niestety.

Gość jesttt taaak
awe - dużo w tym prawdy. Mnie do miss też daleko, aczkowleik jestem osobą uśmiechniętą i miłą... raz pomaga - smutna prawda. Ale jak napisałam - dziwnym trafem rowniez i kobiety mnie lubią - bo nie sprawiam wrażenia osoby glupkowatej i skupionej na swoim wygladzie (a przychodzi mi to trudno, ze w\zgledu na twarz, jak u malej dziewczynki)...poza tym konczę studia i nie uważam się za głupią - właściwie moje zycie jak na razie kreci sie tylko wokol zdobywania wiedzy. Nie zdaję egzaminow po najmniejszej linii oporu, ale naprawdę się staram, i dostalabym sie na stanowisko pracy w moim zakresie.

Gość jesttt taaak
tak, napisałam, że mniej zaplacilam dzis w busie, co pan kierowca skomentował "pani taska ladna, to pani placi tyle..."...chcialam tym przykladem zobrazowac, ze latwiej w zyciu jest ladnym, A PRZYNAJMNIEJ zadbanym osobom.

taktak25> gorzej jak takich "psorek" ma się większość lub jeśli uczą kluczowych przedmiotów :D "Jesli liczy sie glownie wiedza, a ktos tej wiedzy nie posiada, to brzydota mu tez nie pomoze, wiec zle trafiony przyklad." gorzej, jesli posiadasz wiedzę, a jesteś na wstępie szufladkowana jako głupi panienka :O

No i co się stało ? Ile razy w kwiaciarni do zamówionego przeze mnie bukietu Pan dałączał kilka dodatkowych kwiatków? Dziękowałam i było miło :)

Gość brzyduuuula19
A ja jestem brzydka i każdy reaguje na mnie negatywnie. I co, mam się powiesić? W mojej sytuacji to byłoby chyba najlepsze wyjście :o Od razu uprzedzam - dbam, a raczej dbałam o siebie (ładnie dobrane ciuchy, kosmetyczka, lekki makijaż itd) ale to było bez sensu więc dałam sobie spokój :o

Gość ojo_j
awe, nie wiem...charakter mam normalny:) a to, że potrafię myśleć i mam coś po powiedzenia jest takie przerażające? zawsze słyszałam, że przy mnie każdy boi się, że wypadnie na idiotę i że jest za mało atrakcyjny itp... a to że wygodniej słyszałam od męskiej części-nie trzeba się o taką dziewczynę bardzo starać, bać się, że ktoś ją odbije..Ale to trochę skrzywione poglądy:)

Gość bvfc
CHYBA CIE POJEBAŁOOO dzisiaj mnie jebana pipa z mikrobów ujebała tylko dlatego ze jestem łądna! wszyscy dostali łątwe pytania a ja takie ze nikt nie wiedzxiał o co pyta jeana cipa

Gość jesttt taaak
Cóż, ja nie mam tego problemu, ani nie spotkalam sie z taka sytuacją. Miałam chyba szczescie w zyciu - wszystkie kobiety, ktore mialy nade mna jakakolwiek wladze ocenialy mnie tylko i wylacznie na podstawie mojej wiedzy. Podobnie koleżanki na studiach lub w lo, ktore byly ladne - tez byly ocreniane ze wzgledu na wiedze. Ale wsrod mezczyzn niestety lepiej bedzie oceniona ladniejsza...no..a przynajmniej spojrzy sie na nia przychylniejszym okiem. Mam jednego wykladowce, niesamocie przystojny, a przy tym cholernie inteligentny. Ale on w ogole nie patrzy na wygląd, tylko na wiedzę i inteligencję. Nawet nie wiecie jaki szacunek ma przez to u mnie i u wielu innych osób...naprawdę przez to jest w mojej opinii KIMŚ.

Gość ojo_j
brzyduuuuula ja mam dużo naprawdę mało atrakcyjnych koleżanek, a mają świetnych chłopaków, mnóstwo znajomych...są naprawdę ekstra:) a dbaj o siebie dla siebie, a nie dla innych:)

Gość taktak25
gorzej, jesli posiadasz wiedzę, a jesteś na wstępie szufladkowana jako głupi panienka Jesli kobieta zachowuje sie i robi wszystko, aby wygladac jak glupia panienka, to nie dziwota, ze tak jest szufladowana.

Gość bvfc
tak to ciekawe bo baby asystentki zawsz gnoja łądne dziewczyny i to nie tylko moja opinia, chyba masz jakiś skrzywiony swiatopoglad, ta

psorów jest najczęściej więcej niż psorek, przynajmniej ja miałam chyba tylko 2 egzaminy u kobiet, z czego jeden pisemny:) braku wiedzy brzydotą też nie obronisz, a wiedza- tak jak i inteligencja- broni się sama:P nie mam zamiaru narzekać i twierdzić,że uroda przeszkadza- bo nie przeszkadza chyba że jest się pustostanem intelektualnym w ładnym opakowaniu i ma się pretensje do świata,że nie dostrzega nic,prócz wyglądu - wtedy może przeszkadzać:)

Gość ojo_j
to faktycznie miałaś szczęście..w ogóle takie ocenianie po wyglądzie jest strasznie denerwujące. Przecież wnętrze się liczy...Co mi po przystojniaku, który będzie myślał tylko o tym, kiedy znów iść na siłownię, a z którym nie można pogadać...

Ojo_j - tu się zgodzę -mężczyźni boją się inteligentnych i pięknych kobiet ,gdy nie mają wiele do zaoferowania :) A jak się boją ,że ktoś je odbije , to znaczy ,że sami są "nieciekawi" :) Pozdrawiam :)