Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessttt taak22

Nikt mi nie powie, ze ladni nie maja latwiej!!

Polecane posty

Gość taktak25
*szufladkowana Dodam jeszcze, ze kazdy w zyciu ma jakies problemy, napotyka na trudnosci, uroda nie gwarantuje totalnie bezproblemowego zycia, ale 100 razy lepiej walczyc z przeciwnosciami losu "z piekna twarza".

Gość bvfc
co??? ale pieprzycie to co zrobie że jestem łądna po prostu jestem, mam sobie zrobić blizne na twarzy? chyba to ty nie dziwota ze jestes głupia bo ja studiuje medycyne na 3cim roku i zgodnie ze swoim rocznikie wiec nie mow mi ze jestem głupia bo głupia to ty jestes

Gość raz pomaga raz przeszkadza
"Ale wsrod mezczyzn niestety lepiej bedzie oceniona ladniejsza"...niestety, moim zdaniem tylko do pewnego pułapu- ty jesteś jeszcze bardzo młoda więc pewnie nie masz doświadczenia, ja niestety nieraz spotkałam się włąśnie z gorszym traktowaniem, jeśli rywalizowałam z facetem- ze względu na urodą...bo jak to oni twierdzą, z babką głupio przegrać.... co innego jak szukają sekretarki czy asystentki- wtedy rzeczywiście uroda można coś ugraż- ale ile czasu można wykonywać takie mało ambitne prace?

Gość jesttt taaak
Wlasnie, wg mnie zalezy duzo od zachowania... w przypadku mojego wygladu (jak wspominalam, nie miss polonia, ale mam taka dziecieca urode, kreskowkowa co pociaga wielu facetow i daje przeswiadczenie o mojej bezmyslnosci) musze uwazac na kazde slowo i gest, aby nie zostac utozsamiona z moim wygladem. Czesto (nie zawsze) kobiety same pracuja na to, ze nie sa traktowane powaznie, lub sa teaktowane z zawiscią.

Gość kotka222
wiadomo ze ladni maja lepiej, a te piprzenie ze liczy sie wnetrze to na prawde mozna miedzy bajki wlozyc. jestes tego najlepszym przykladem daj swoje zdjecie :P

Gość bvfc
wszyscy jesteście pojebani, to co mam zostać kosmetyczką? albo kurwa sekretarka chyba was pojebało! będę lekarzem i kurwa pokaże kto tu rządzi JA! i jak ta jebana cipa do mnie przyjdzie to przysiegam ze będzie czekałą u mnie 4h i jej nie wylecze niech idzie do innego lekarza skoro mnie lekcewazyła

Gość podszywacz szafirowych barw
nie da sie ukryć ładniejszym łatwiej , ale brzydcy też muszą żyć np ja , nic sobie operował nie będę , a może jeszcze mnie spotka coś dobrego i ładnego w życiu.

Gość cream w pomarańczy
uroda faktycznie pomaga w zyciu ale nie nalezy sie ciągle na niej spopiac bo o to nie chodzi przeciez . pozatym kazdy ma inny gust więc autorko moze mi sie nie bedziesz podobac z wyglądu ale charakter masz pewnie spoko

Gość ojo_j
zołza, pustostany są na ogół skupione tylko na swoim wyglądzie, więc chyba nawet nie dostrzegają tego, że ktoś tak nisko ocenia ich inteligencję...dla tych, które znam, liczy się tylko wygląd. I nic więcej.

Gość bvfc
tak tłumaczce sobie ze wszystkie wasze problemy sa spowodowane brzydota, tak naprawde tym ze jesteście ograniczeni i jesteście przegrańcami a ja pokaze jeszcze na co mnie stać, zadna brzydula nie bedzie i łąziłą po głowie, jeszcze zobaczy jeszczejej pokaze przyjde do niej z dyplomem i jej udowodnie kto miał racje!!!!!!!!!!!11

Gość taktak25
Eksperyment. Młodych mężczyzn proszono, aby rozmawiali przez telefon z kobietą. Badacze manipulowali jej wyglądem, dostarczając mężczyznom bądź zdjęcie ładnej, bądź nieatrakcyjnej rozmówczyni. Okazało się, że ci, którzy rozmawiali z rzekomo brzydkimi kobietami, byli przekonani, iż są one przeciętne pod względem różnych cech osobowości (towarzyskość, poczucie humoru, otwartość itp.) i nie wykazywali chęci spotkania jej twarzą w twarz. Mężczyźni przekonani, że rozmawiają z pięknymi kobietami twierdzili, że dobrze się im rozmawiało, przypisywali kobietom cechy zwyczajowo związane z urodą (większa towarzyskość, inteligencja itd.) oraz byli zainteresowani realnym spotkaniem.

Gość ojo_j
bvfc, nie denerwuj się tak...dobrze, że chcesz zerwać ze stereotypem:) pokaż wszystkim, na co stać ładne kobiety:)

"Jesli kobieta zachowuje sie i robi wszystko, aby wygladac jak glupia panienka, to nie dziwota, ze tak jest szufladowana." są takie typy urody, które nawet nie "odpicowane" przyciągają uwagę... wiadomo, że nikt poważny na rozmowę o pracę czy egzamin nie idzie wystrojony jak na dyskotekę, tylko skromnie- ale już dużych oczu, wydatnych ust, biustu, tali czy długich włosów- raczej nie da się zamaskować strojem.... i to jak piszę czasem pomaga, a czasem niestety przeszkadza.

Gość bvfc
heh no postaram sie uspokoić ale na razie jestem wściekła i dyskryminacja na każdym kroku, facet istnieje dla mnie tylko jeden wiec reszta tez sie mści ze traktuje ich z góry i nie ma mowy o jakis flirtach, podburzam im ich ego, faceci to dopiero debile, ich zdanie mnie najmniej obchodzi, mam jednego i mi wystarczy a ta pipe jeszcze dorwe

Gość bvfc
no ja mam włąśnie duze oczy usta i włosy po pas i co mam sie bciąc na łyso zeby jej samoocena byłą leppsza? jaki ten świat jest niesprawiedliwy, włąśnie ze brzydule maja najlpeiej wszystko im zaliczaja z litosci ze sa takie brzydkie i biedne, nie cierpie brzydkich ludzi zazdrosnikow a niech was wszystkich cholera weźmie

Gość jesttt taaak
ok - przyszla pani doktor moze nie robi najlepszej opinii hehe;) Jednak - co do rywalizaji kobieta mezczyzna - ktoś wyżej mial rację. Facetow boli przegranie z kobietą...więc kiedyś można miec z tego powodu trudnosci...ale teraz - wsrod wykladowcow leci jakoś latwiej. Zycie nauczylo mnie, ze ludzie MOGĄ oceniac mnie po wyglądzie... myslę sobie, zastanawiam się..i nie! M

Gość ojo_j
fakt, wkurzające jest to, że ładna na każdym kroku musi udowadniać swoje kompetencje i wiedzę..ale jak już się uda, to widok zaskoczenia jest bezcenny:)

Gość jesttt taaak
nie nikt nie ocenial po wygladzie nigdy:) (ucielo)

Gość podszywacz szafirowych barw
Brzydcy muszą się starać trochę bardziej , co czasem wychodzi im na dobre , np mi.

Gość jesttt taaak
no wlasnie...typowa klasyczna pieknosc...ja nie jestem taką..jestem niska (160), nie mam dlkugich wlosów (do karku), nie sa geste (cienkie i delikatne), mam okręgłą buzię, wielkie oczy i duze usta. Jestem plaska, serio...i nawet nie nosze push-upow...staniki mnie mecza. A faceci się za mnie odwracają jak szaleni, wiec nie bardzo rozumiem sytuację.

Gość taktak25
ale już dużych oczu, wydatnych ust, biustu, tali czy długich włosów- raczej nie da się zamaskować strojem.... Nikt nie uzna kobiete za glupia tylko dlatego, ze ma duze usta, dlugie wlosy i wciecie w talii:D I prosze, przestan pisac, ze uroda przeszkadza w zyciu, bo to wrecz smieszne:O Rozsadna kobieta umie perfekcyjnie manipulowac swoim wygladem, strojem, makijazem i wie w jakich sytuacjach jak wygladac. Nie wierze, ze jakas piekna kobieta wolalaby byc brzydka tylko dlatego, ze czasami ktos w stosunku do niej sie zle zachowa(tak jakby wszyscy byli milutcy dla brzydkich). I pisze to jako byla "przecietniara" i obecnie atrakcyjna kobieta.

Gość ojo_j
podszywacz, a gdybyś miał zatrudnić kobietę - ładną i brzydką, nie znając ich kompetencji, to którą byś wybrał?

bvfc>>> problem z długimi włosami na studiach- dobrze rozwiązuje WARKOCZ.... z doświadczenia, zauważyłam przez większość nauczycieli i wykładowców jest dobrze odbierany- w sumie nie wiem do tej pory dlaczego?

Gość ojo_j
jestt, a czujesz się dobrze ze sobą? jesteś z siebie zadowolona, nie przejmujesz się tym, że gdzieś masz fałdkę?

taktak25>>> ale ja nie piszę że TYLKO PRZESZKADZA.... raz pomaga raz przeszkadza tak napisałam- a że wszyscy tu zachwalacie same plusy bycia ładnym, to postanowiłam napisać kilka przykładów na " -" - żeby nie było tak kolorowo :D tylko tyle.

Bvfc-chroń nas Boże przed takimi lekarzami :O Słownictwo woła o pomstę do nieba .

Gość jesttt taaak
nie mam akurat faldek, bo jestem chuda, ale generalnie czuje sie ze soba extra i nie mam komplexow, mimo, ze mam wiele wad...po prostu mam GLEBOKO GDZIES WYGLAD, dbam o siebie, bo chcę, aby inni mogli czuc sie milo w moim towarzystwie, ale u innych nie zwracam na to uwagi. Jestem zazdrosna o innych ludzi b. często. Ale nie o wygląd...zawsze tylko o inteligencję lub świetne poczucie humoru, ale glownie inteligencję oraz widzę. Tylko o to. Zadna piekna kobieta nie wzbudzi we mnie zazdrosci. Tylko cholernie inteligentna, ktora skonczyla wiecej niz jeden kierunek, lub ma doktorat, albo i wiecej. Tak juz mam.

Gość ojo_j
po prostu-nie jesteś pustakiem, skupionym tylko na wyglądzie, i każdy to widzi. I wydaje mi się, że to dlatego...Faceci cenią takie osoby, a Ty zdajesz się emanować tym, co jest dla Ciebie najważniejsze. Z pewnością wyróżniasz się z tłumu identycznych solaryjnych tipsów:)