Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świadkowaaa

WESELE PRZYJACIÓŁKI - ILE DAĆ W PREZENCIE?

Polecane posty

Gość Świadkowaaa

Witam, jestem świadkową u przyjaciółki na ślubie, wiadomo jak każda świadkowa organizuję wieczór panieński i składamy się z dziewczynami na pakiet masaży dla młodej (około 400zł) , idę na wesela sama ponieważ jestem w takiej sytuacji że mój mężczyzna iść nie może co jest niestety bardzo przykre, organizuję też młodej kosmetyczkę która weźmie od niej grosze za makijaż... i tu moje pytanie, czy 200 zł które włożę do koperty jako prezent będzie ok? Czy to wstyd i za mało? Są też tacy co uważają że świadkowie wogóle nie muszą dawać prezentu. Co Wy na to?

Gość tyle ile chcesz
chcesz dac 200, daj 200, chcesz dac 1000 daj :-) ja od znajomych jednych dostałam 1000 a od swiadków (2) 500 - mało wazne jak dla mnie

Idziesz sama?-200 wystarczy. U nas standard to 400-500 para. Nie wiem jak gdzie indziej. Tym bardziej, że załatwiłaś lasce to i owo.

Gość przypadkowo
kazdy daje tyle ile go stac. a jest to twoja przyjaciolka to na pewno nie to jest dla niej wazne.

Gość Świadkowaaa
Właśnie o to chodzi, że nie jestem w stanie dać dużo bo oprócz jej wesela i panienskiego mam jeszcze dwie inne imprezy-wesela ale nie chce zeby poczuła że dałam jej za mało :(

no wiesz, gdyby jeszcze miała pretensje, ze dałaś jej za mało, to co za wielka przyjaciółka :O jeżeli zaprasza Cię na świadkową tylko po to, żeby dostać od Ciebie dużo kasy, to może się ugryźć w dupę. nie przejmuj się tak.

Gość Świadkowaaa
dziękuję za radę :)