Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testciążowy

Dwa testy pozytywne a ciąży nie widać. POMOCY!!!

Polecane posty

Gość testciążowy

Zrobiłam dziś dwa testy ciążowe, każdy innej firmy i odrazu wyszły dwie piękne kreski. Poszłam do ginekologa, zrobił mi usg i stwierdził, że ciąży nie widać (być może jeszcze za wcześnie). Znalazł za to dwa małe torbiele na jajniku, czy to mogło sfałszować wynik testu? Dodam, że ost miesiączkę miałąm 10 maja i od tamtego czasu seksu nie uprawiałam, bo ciągle miałam brązowe upławy, jeśli doszło do zapłodnienia, to jako ostatnią mies. liczę 5 kwiecień.

Nie rozumiem ostatnia miesiączkę miałaś 10 maja czy 5 kwietnia? Jeśli OM była 10 maja to na pewno na usg nic jeszcze nie widać. Na następne usg idź w ostatnim tygodniu czerwca, wtedy będziesz już miała ładne widoczki na usg. Torbiele nie fałszują wyniku testu.

Gość testciążowy
Ostatnia miesiączka była 10 maja i od tego czasu NIE WSPÓŁŻYŁAM. Czyli jeśli doszło do zapłodnienia, to przed 10 maja. Przedostatnia miesiączka była 5 kwietnia. Dziś byłam u ginekologa, ale nic nie widziała, prócz tych małych torbieli, 2 tyg temu też byłam u gin. i wtedy nie było zadnych torbieli. W internecie czytałam, że torbiele właśnie mogą dać pozytywny wynik testu :(:(

Torbiele nie daja pozytywnego wyniku ciazowego. Daje ja tylko ciaza lub zastrzyk na pekniecie pecherzyka by wywolac owulacje. Robilas bete moze? Czy ostatnia @ byla obfita? Czy lekarka wykluczyla ciaze pozamaciczna? Czy to na pewno torbiele ? Co ci powiedziala na to, ze masz pozytywny wynik testu ciazaowego ?

Gość testciążowy
Więc jak Jej powiedziałąm, że zrobiłam dwa testy i oba pozytywne to zaczęła mi mówić coś tam o ciąży itp. Zrobiła usg i powiedziała, że nic nie widzi, chociaż chwilę się zawahała i powiedziała, "chociaż tu może coś idzie...." czy jakoś tak, ale potem już nic nie widziała, prócz tych torbieli, wspomniała jeszcze, że te usg jest jakie jest, a lepsze by było dopochwowe czy jakoś tak... Powiedziała żebym brała folik i mam czekać do miesiączki, jak się nie pojawi to przyjść. Zapytałam czy gdyby to nie była ciąża, to co sprawiło, że te testy, różnych firm wyszły pozytywnie, odpowiedziała, że testy też mogą dać fałszywie dodatni wynik. Nic z tego już nie rozumiem. Robiłąm test owulacyjny ok 16 maja i wyszło, że niby mam owulację i od tamtego czasu bolą mnie piersi, najpierw sutki, a teraz tylko po boku i jak dotykam. Na ulotce pre testu pisało, że torbiele mogą sfałszować wynik, ale moje torbiele nie były duże, bo gdyby tak było to chyba by powiedziała i zaczęła by leczenie, a kazała czekać... I na co ja mam czekać....? A w którym tyg ciąży usg by coś pokazało?

Gość testciążowy
O ciąży pozamacicznej nic nie wspominała, bety nie robiłam. A jak się robi takie badanie? Trzeba być na czczo? I jak ono sie dokładnie nazywa? Nawet nie wiem, czy u mnie w miasteczku robią takie badanie....

Gość hejkahej
mysle ze te testy sa jakies przeklamane w twoim przypadku...moze faktycznie przez torbiele..jesli nie wspolzylas po 10 maja i ostatnia miesiaczka byla w kwietniu to na 100 PROCENT byłoby juz widac ciaze na USG....do tego jeszcze to pozytywne wskazanie testu owulacyjnego...moim zdaniem nie ma szans na ciaze....idz jutro zrob bete HCG, robia ja w kazdym labolatorium, nie trzeba byc na czczo..mozna zrobic o kazdej porze..i bedziesz miala jasnosc sytguacji...

Gość joojjjj
jak mieszkasz w takiej małej miejscowości to nikogo nieobrażając mógł być lekarz konował albo mieć sprzęt stary itd - zrób bete - normalnie idziesz do laboratorium i prosisz o bete z krwi - nietrzeba być na cczo - pobiora ci krew i będzie 100% jasności - a koszt ok. 30zł

Gość testciążowy
Poczekam, niedługo powinnam mieć okres i wszystko będzie jasne, już powoli tracę nadzieję, że to ciąża, a jeśli okaże się, że to coś innego, to nigdy w życiu nie zrobię już testu! Robiłam już nie raz i zawsze jedna krecha, a jak wyszły dwie, to zamiast się cieszyc, rozmyślam co ze mną nie tak...

Gość joojjjjjjj
to daj znać - ale nie lepiej bete czy coś? bo możesz być w ciąży i ani niejesz witamin, ani pewnie niedbasz aż tak o siebie a prawdopodobnie jesteś - a znów łykać jak się niejest to potem będzie załamka ja stawiam że jesteś i radze iśc na bete i pokazać lekarzowi wynik jeśli wyjdzie dodatni - to jest tylko 1 ukłucie i 30zł a pewność i swiadomość twojego dziecka które już tam może być troszke - i pamiętam o tym durnym przepisie że do 10tyg trzeba się zgłosić do gina po zaświadczenie bo niedostaniesz becikowego.....

Gość testciążowy
Biorę folik od niedawna, piję actimel :) i nie piję redbulli, a wcześniej to był mój nałóg. Dziwne to wszystko bo dzisiaj czuję się jakbym miała dostać okres... Wg moich wyliczen powinen byc w przyszły poniedziałek, więc poczekam. A z tą betą to nie chodzi o pieniądze, bo na to bym nie żałowałą, ale ja nie chcę się rozczarować....

To lekarka nie robila usg dopochwowego? Moze nic nie wiedziec z roznych powodow. Ja w 10 tygodniu mialam dopochwowe, bo np gazy przeszkadzaly, zeby dobrze widziec ;) Roznie to bywa. Ale we wczesnej ciazy tylko dopochowe lub zbadaj krew. I te actimelki do odstaw!

Gość testciążowy
Zrobiłą zwykłe usg bo byłam na kasę chorych, a tam tylko takie mają. Wspominała, że trzebaby było zrobić dopochwowe, ale nic więcej, żadnego skierowania itp. Myślałam, że usg coś pokaże i wtedy już miałam chodzić prywatnie do ginekologa, a tu nic....

Gość dziewczyny torbiele
jak najbardziej mogą fałszować wynik testu! Musisz zrobić betę i dodatkowo powtórzyć ją po 2 dniach jeśli przyrost będzie prawidłowy znaczy ciąża.