Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość małaRybkA
Sierpniowa_Mama - ja proponuję coś z książek, jak zaproponowałam Mężowi żeby swojemu chyba właśnie 5 letniemu chrześniakowi kupił książkę to mnie wyśmiał, pół roku później na inną okazję kazał mi właśnie jakieś książki dla małego wybrać. Tylko że ja to mam takie skrzywienie na te książki, nie każdy zaś może to docenić. OlgierdaMama - to jak miałaś cc to rzeczywiście ta przerwa malutka, mojej Siostrze niezbyt dokładnie wszystko zszyli i w drugiej ciąży się śmialiśmy żeby maluch nogi lub ręki w jelita nie zaplątał, ale wszystko było ok. Dodam ze pierwsze cc zrobili jej praktycznie na żywca bez znieczulenia - tydzień do siebie dochodziła.

Gość Edziaa94
Sierpniowa_Mama --> A ja proponuje tearzyk cieni .;) Pięciolatka ma bujną wyobraźnię więc moim zdaniem prezent całkiem trafiony, a i cena nie jest wysoka.;) Sama chciałam kupić swojej chrześnicy ale ma dopiero dwa latka i sama nie wiem .;) A tutaj masz link : http://sierramadre.pl/nasze-produkty/twoje-dziecko-dorasta/item/16-teatrzyk-cieni . Dziewczyny i mam takie pytanie- czyścicie już pierwsze ząbki maluszkom.? Mój synek ma już 5 ząbków ( ma niecałe 8 miesięcy) i zastanawiam się czy samo przemywanie wodą rano i wieczorem oraz po karmieniach wystarczy. Jak to jest u Was.?:)

Gość Sierpniowa_Mama
OlgierdaMamo musi być dobrze :), moja kuzynka zaszła w ciążę 3 miesiące po cesarce i wszystko było ok, ma dwóch pięknych synów :), także nie trzeba się martwić na zapas :). Buziaki wielkie :) :* MałaRybko i Edziaa dzięki dziewczyny :), ja właśnie myślałam o jakiejś książce, a ten teatrzyk cieni super :). Coś pokombinuję, dzięki za podpowiedzi :*

Gość patusiaxxx
Edzia ja tez dziękuję za pomysł z tym teatrzykiem cieni bo tez niedługo chrzesnica męża będzie mieć urodziny i prezent jak znalazł :))

Gość OlgierdaMama
Pytanie do Mam polrocznych i starszych Maluchów karmionych mm - jak wygląda jedzenie u Waszych pociech? W sensie: ile, co i o jakich godzinach jedzą? Kajka - nam szczerze mówiąc najbardziej odpowiada pani ordynator z Lublinca - przyjmuje w poradni Patologii Noworodka. Bardzo wnikliwa, wyczulona (chwilami może nawet przeczulona). Czeka nas teraz kolejna kontrola u Niej i się cieszę - jest dobra przeciwwaga dla osrodkowych pediatrow. Tutaj w Częstochowie dr Dudek mi przypadł do gustu, ale niestety już nie przyjmuje na Dekabrystow :/

Gość szyszunia878
Kajka- ja Ci powiem że dr Pawlik z przychodni na Kopernika jest super. i wnikliwie przebada i pogada, uspokoi, wytłumaczy. daje skierowania do lekarzy specjalistów. Ja chodziłam też do innej z tej samej przychodni ale przeszłam przypadkiem do niej i zupełnie inne leczenie, badanie itd. Tyle że teraz od dwóch miesięcy jest na l4.nie wiem co jest grane. mam nadzieję że wróci do przychodni. Olgierda mama ja Ci nie podpowiem bo moja ma 13 miesięcy i już je to co my.ale jak była mała to była strasznym niejadkiem i niechętnie podchodziła do nowych potraw.

Gość Kaja2014
Kajka ja znam tylko dobrą panią dr ale prywatnie przyjmuje Dr. Grazyna Cebula - Kubat.

Gość kajka030
OlgierdaMama - mój niby duży już bo ma 20 miesięcy, ale pewne rzeczy się nie zmieniły odkąd skończył 10 miesięcy. 8:00 kaszka 150-180ml 14 obiad (najpierw słoiczki, teraz to już tylko to samo co my je) 16 mleko 180ml 20 kaszka 210ml między czasie jakiś owoc dostaje, albo chipsy z owoców, biszkopta, naleśniki zależy co mi przyjdzie do głowy. Jednak ciężko się u niego przebić z nowymi owocami jak był młodszy wszysko chciał spróbować a teraz wybiera - prawie cały sezon walczyłam aby truskawki spróbował i na koniec się udało, jeżyny z krzaka ładnie zajadał i najlepiej mu smakowały. A czasem ma ochotę poprostu na suchą bułę. Z innym śniadaniem nie jestem w stanie się przebić jak zje kaszkę to później może zjeść parówkę albo pomidora (to kolejne uzależnienie jego)

dziewczyny dzięki za odpowiedzi jak coś to jestem otwarta gdyby któraś jeszcze miała jakiegoś pediatrę. A potrzebuję na NFZ bo muszę przychodnię zmienić i chcę aby dzieciakami ktoś kompetętny się zajął w razie potrzeby choćby aby dobrze zbadał przed szczepieniem bo zaraz będę miała zaś noworodka w domu. A pewnie z czymś poważnym to i tak prywatnie się skończy

Gość gość
Staniki DO KARMIENIA od 10 PLN. Koszule CIĄŻOWE, koszule DO KARMIENIA, koszule DO PORODU od 19,50 PLN! szczegóły: www.sklep.brzuchatki.pl

Gość Mamuśka 2014
Kajka ja mam pediatrę ale prywatnie super lekarz na każdy telefon teraz na jutro załatwił mojemu małemu usg nerek za darmo bo ogólnie jest z parkitki nazywa się Roman Sikora i ja już lekarza nie zmienię chyba że by się coś poważnego stało

Mamuśka 2014,mogłabyś podać numer telefonu do tego pediatry? Ja muszę ogólnie zmienić przychodnię,ale przydałby się kontakt do jakiegoś lekarza,który w razie czego może przyjechać do domu. Orientujesz się może ile bierze za wizytę domową?

Gość Wrześniówka19
Mamuśka 2014 mnie mój gin polecał tego pediatrę:D Sam leczy dzieci u niego, ale ja naszczęście jeszcze nie korzystałam.

Gość Mamuśka 2014
jest drogi bierze 150 zł ale jak masz ubezpieczone dziecko w PZU i jeszcze gdzieś to chyba jeździ za darmo 502022939 ale mnie nawet doradzał cały czas przez telefon jak ja byłam chora i był u nas 2 razy a teraz cały czas jesteśmy z nim na telefonie dla mnie cudowny lekarz naprawdę nie zmienie go jutro się będę z nim widzieć bo ide z małym na parkitkę na usg

Gość Migotka  2014
MamoOlgierda- ja mam półroczniaka:) Od początku jesteśmy na mm i nasze karmienia wyglądają tak: 7.00 butla 150ml 10.00 butla 150ml 13.00 obiadek: warzywka (jedliśmy już marchewkę, zupkę jarzynową, zielony groszek, dynię, cielęcinkę, króliczka, rybkę, kalafiorka, szpinaczek z ziemniaczkiem) w związku z tym, że nie posiadamy ogródka i nie mamy dostępu do "ekologicznych warzyw" zajadamy się słoiczkami. Poza dynią, którą wyhodowała specjalnie dla nas babcia:) 16.00 butla 150ml 19.00 butla 150ml+1 miarka kleiku 04.00 butla 150ml Mleko powinien dostawać już 4 x180ml, ale przy takiej ilości i tak domagał się butli równo co 3 godziny, więc dostaje 5x150ml. Posiłki są u nas uzależnione od nocnego karmienia, czyli godziny, które napisałam wyżej +/- 1h, bo po tym nocnym karmieniu je zazwyczaj co 3 godziny, ale czasami, gdy np jesteśmy na spacerze potrafi dłużej wytrzymać. I 3 razy w tygodniu zamiast mleka o 10.00 dostaje owoc. Jeśli dostaje owoc, który już jadł to daję mu co drugi dzień, jeśli wprowadzamy coś nowego to jemy przez 3 dni pod rząd. Tak w chwili obecnej wygląda nasze menu:)

Gość husky00
Myszka1125-> ja tez kupilam mam model w1125-> ang i pol ale one maja tylko10melodyjek, zreszta jutro albo mam tydzien na oddanie bo przesluchaj melodyjek jest cala seria ze nie spiewaja w calosci i mi siewlasnie taki trafil... dobrze ze teraz opinie przeczytalam

Gość 28marzec
odnośnie karmienia to powiem wam, że ja jestem już załamana :/ płakać mi się chce ;/ moje dziecko nie chce jeść totalnie nic, a ostatnio nawet mleka ;( na widok butelki odwraca się w drugą strone, albo wygina do tyłu. Jedyny sposób na nią to wziąć ją na ręce jak śpi i wtedy podać butle. Z tym, że w ciagu dnia ma 2 czasem 3 drzemki to za dużo nie poje. Kupiłam dzisiaj inne mleko może dotychczasowe przestało jej smakować już sama nie wiem. Jak tak dalej będzie to chyba osiwieje!!!

Gość małaRybkA
MamaOlgierda- u nas z butelkami jest teraz tak, że rano na pobudkę cyc a z godz potem butla zagęszczona kleikiem, wypija różnie zwykle 130-180, wieczorem też taka zagęszczona i też wypija różnie, a w ciągu dnia jeden kleik z z owocami czy owoce z kleikiem, i jedne jarzynki z mięskiem lub jajkiem, do tego ze 2 butelki samego mleka i zwykle ok 100-150 wypija, plus cyc tak doraźnie ok 2 czasem 3 razy ale to tak bardziej jako drobna "przepitka" niż konkretne jedzenie. Nie ma u nas jakiejś super regularności co o godzin posiłków bo Mała bardzo różnie śpi, czasem cały dzień prawie nic a czasem 2 drzemki po 2 godz. Nie dokarmiam też za bardzo różnymi przekąskami np. chrupkami, chociaż w ostatnich dniach bardzo jej bułeczka zasmakowała. No i nadal nie jest chętna do picia wody czy soku, ale pediatra mówiła że dziecko samo to sobie reguluje i widocznie na tą chwilę nie potrzebuje.

28marzec - a nie jest to wina ząbków? mój miał taki etap że odrobinkę wypił i nie chciał a okazało że ząbki mu idą a trwało to długo bo jakieś 2-3 tygodnie. Teraz to już bez zaglądania do buzi wiem kiedy idzie bo nagle przestaje jeść np. standardowo jak mi zjada 210ml kaszki to ledwo 150ml zje przy ząbkach

Gość tuptus2014
JA tez słyszałąm bardzo dobre opinie o tym pediatrze. Na szczęście jeszcze nie korzystałam z jego pomocy, ale dostałam nr od kuzynki, która leczy u niego dzieci. Ja ma pediatrę w przychodni (dr. Sojda przychodnia Combi-med na Dekabrystów), niestety nie ma wizyt domowych ale mogę zawsze do niej zadzwonić i udziela bardzo szczegółowych inf. przez tel i zawsze mi mówi że jeśli to nic pilnego to dziecka do przychodni nie zabierać tylko najpierw do niej dzwonić (ale mój Filip ma dopiero 6tyg). Jedyny minus to, ze ciężko się do niej dostać. Mam nadzieję, ze się na niej nie zawiodę - była moim lekarzem i mojego męża a teraz Filipka. Dużo ludzi mi ją polecało ale jak na razie doświadczenie z nią mam małe tylko wizyta profilaktyczna i dwa tel.

Gość małaRybkA
28marzec - a nas jak wychodził 1 ząbek to też mniej jadła i nie chciała butelki, głównie cyc albo podawane łyżeczką inne posiłki, pediatra mi na to zwróciła uwagę że właśnie jak się ząbek przebija to smoczek może powodować ból, kajka030 - pewnie chodzisz do przychodni na Sienkiewicza - te kilka razy co tam byłam to załamka, generalnie podejście takie - jest dziecko, oddycha to znaczy ze ok i wypad, ja chodzę do dr Synowieckiej (i na kontrole i jak coś dolegało), bardzo jestem zadowolona, niestety prywatnie - cena wizyty to 80 zł

Gość 28marzec
kajka030, małaRybkA - całkiem prawdopodone bo ma 7 miesięcy i ani jednego ząbka, a dziasełka dosyć grube. Oby wyszły jak najszybciej i spowrotem zaczęła normalnie jeść, bo i tak jest zbyt szczupła, waży 7 kg.

Myszka1125-> nie wiedzialam ze taki tryb jest, tylko wieczorem poczytalam opinie i glownie tym sie zasugerowalam, no nic wazne ze sie upewnilas

28marzec - spróbuj jej pomasować te dziąsełka, ja swojemu tak robiłam i mu pomagało, albo nie konwencjonalnie palca mi gryzł na kości ale dawało mu to dużą ulgę. Mój też jest chudzielec ma te 20 miesięcy i waży 10kg ale się nie martwię bo rozwija się prawidłowo. małaRybka - zgadłaś na Sienkiewicza chodzę i mam dość tych bab, do tej pory synek miał 4 razy katar tylko więc nic wielkiego ale teraz męczymy się z biegunką już tydzień tyle dobrego że nie jest jakaś wielka. A w lutym córeczkę będę miała i chciałabym ją zapisać do innej przychodni do kogoś konkretniejszego, a jak coś poważnego będzie się działo to na pewno też prywatnie pójdę, i o dr. synowieckiej też dużo dobrego słyszałam

Gość małaRybkA
28marzec - pediatra poleciła mi też kupienie tej siateczki na owoce, żeby dziecko memlało i dziąsełka masowało, u nas 1 ząbek zaczął wychodzić jak miała ok 6,5, co do wagi moja Mała jak byłyśmy na kontroli jakoś ok właśnie 7 mies to ważyła 7,4 a wcale nie jest jakaś bardzo mała, więc chyba nie masz powodów do zmartwień kajka030 - no i jeśli chodzi o te lekarki to jak widzę tą jedną z tymi wielkimi pierścionkami na każdym palcu to mi się nóż w kieszeni otwiera - -jak ona może zadbać prawidłowo o higienę, jak dokładnie umyć ręce - a potem mamy tyle różnych zakażeń w przychodniach czy szpitalach.

Czy któraś z was używała pieluszek z Biedronki ale nie DADA,tylko FITTI? Jakie są w porównaniu z Dadą?

Gość 21 maj
cześć dziewczyny, dawno tutaj nie zaglądałam, dzisiaj troszkę poczytałam :) 28marzec u nas ten sam problem, mała wcale nie chce jeść co przyprawia mnie niemalże o zawał :( najgorszy był poniedziałek i wtorek bo praktycznie przez cały dzień wypiła może ok 100 ml soku i zjadła trochę zupki, o mleku nie było mowy, teraz trochę się polepszyło bo wypija mleko ale w bardzo małych ilościach 90 np... wiem, że to przez ząbki, lekarka powiedziała, że widać już białe prześwity na dole, tylko kiedy one się przebiją i skończy się ten koszmar z niejedzeniem? sama nie wiem :( właśnie dziewczyny, kiedy on momentu pojawienia się białych prześwitów wybijają się ząbki? czy to sprawa indywidualna każdego dziecka?