Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGA.POZNAN

STARANIA 2009 POZYTYWNIE NASTAWIONE-

Polecane posty

Gość lolcia52
luleczka musisz byc dobrej mysli .Niepowiem nic odkrywczeko ..co wiecej powturze po dziewczynach musisz jeszcze poczekac i zrobic test w dniu spodziewanej @..a narazie to zostala ci nasza grupa wsparcia:P:P wpisz sie do tabelki8 jeśli jeszcze tego nie uczynilas:P:P STARAJĄCE SIĘ: NICK...........WIEK.......CYKL.....@.........MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Tysia_86.........23.........1........14.06.. .......Toruń..................0 Liwka.............32........1..........29.06..........Pa bianice.............1 kala83............26........24........03.07..........Koł o...................0 Sralis Margolis...36........1..........10.07........Kraków...... ...........1 anahita...........33........13........15.07.........Wawa ..................0 ważka79 .........29.........9........15.07.........Radom............ .....0 Asiula78..........31.........7........17.07..........Kra ków ...............0 Monikaddd.......22........18........17.07.........Białys tok..............0 karola.w.........24........16........19.07.........Wrocl aw...............0 IGA...............29..........4........23.07..........PO ZNAN...............0 Kasssiula.........26.........4.........3.07...........Bi elsko................0 AAAAA1980......28.........2........27.07.........POZNAŃ ................0 bibi2206 .........26.........4........26.07..........wawa............ ......0 PRZYSZLA MAM..26.........8........21.07..........Kielce.............. ...0 kamilsien........29..........6........25.07........Zamoś ć.................0 JOWITA.LODZ...29.........5........26.07...........Lodz.. ...............1. misia1990........19..........1.......29.07........Bielsk o-Biała............0 lolcia52...........22..........2.......02.08..........no wy sacz............o magdalenka.s....29.........5........24.07.........gdańsk .................0 wiolkcia...........27..........3.......1.08...........za brze.................0 BRZUCHATKI : NICK..........WIEK...CYKLI...TC....TERM.POR......MIASTO. ...DZIECI bratka_.......27........11......5......08.03.2010.....Tr ójm iasto....0 wazka85......24.........1.......4......09.03.2010... ...Lisburn........1 Moniakr........26...............3....................... ......Lodz

Gość luleczka1982
STARAJĄCE SIĘ: NICK...........WIEK.......CYKL.....@.........MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Tysia_86.........23.........1........14.06.. .......Toruń..................0 Liwka.............32........1..........29.06..........Pa bianice.............1 kala83............26........24........03.07..........Koł o...................0 Sralis Margolis...36........1..........10.07........Kraków...... ...........1 anahita...........33........13........15.07.........Wawa ..................0 ważka79 .........29.........9........15.07.........Radom............ .....0 Asiula78..........31.........7........17.07..........Kra ków ...............0 Monikaddd.......22........18........17.07.........Białys tok..............0 karola.w.........24........16........19.07.........Wrocl aw...............0 IGA...............29..........4........23.07..........PO ZNAN...............0 Kasssiula.........26.........4.........3.07...........Bi elsko................0 AAAAA1980......28.........2........27.07.........POZNAŃ ................0 bibi2206 .........26.........4........26.07..........wawa............ ......0 PRZYSZLA MAM..26.........8........21.07..........Kielce.............. ...0 kamilsien........29..........6........25.07........Zamoś ć.................0 JOWITA.LODZ...29.........5........26.07...........Lodz.. ...............1. misia1990........19..........1.......29.07........Bielsk o-Biała............0 lolcia52...........22..........2.......02.08..........no wy sacz............o magdalenka.s....29.........5........24.07.........gdańsk .................0 wiolkcia...........27..........3.......1.08...........za brze.................0 luleczka1982.....27..........2.......19.07.........gdansk..................0 BRZUCHATKI : NICK..........WIEK...CYKLI...TC....TERM.POR......MIASTO. ...DZIECI bratka_.......27........11......5......08.03.2010.....Tr ójm iasto....0 wazka85......24.........1.......4......09.03.2010... ...Lisburn........1 Moniakr........26...............3....................... ......Lodz wpisana :) będę tu zaglądać codziennie, bo macie rację-razem raźniej :)

Gość lolcia52
zagladaj zagladaj bedzie nam razniej:):)

witam kobietki. ja siedze w pracy niestety i mam dziś fatalny dzień. strasznie bolała mnie głowa od samego rana, potem doszły mdłości i dalej trzymają i coś mi słabo- w ciązy raczej napewno nie jestem:( bo własnie jestem po @ no i oczywiście zanim ją dostałam to robiłam test i negatyw niestety. Mam nadzieje ze mi to przejdzie bo jutro z rańca jestem umówiona do fryzjerka(farbowanko na ślub). stresuje się fakt tym ale nie sadze by to własnie było przyczyną mego złego samopoczucia. u mnie też przygotownia slubne wielkimi krokami się zbliżają.niebawem zacznie się wielki stres- nie wiem jak sobie zrobie pazurki -łapki zapewne będa mi się trzęsły jak bym była po niezłej imprezce;/ a jesli chodzi o wiesiołek to ja biorę 5 dziennie. witam gorąco nowe koleżaneczki :):):)

Gość lolcia52
5 dziennie.....a ja sie balam brac2 :P:P:P kochana a ten wiesiolek naprawde pomaga??? a te twoje dolegliwosci napewno przejda:) wez sobie odprezajaca kapiel.. swieczki olejek kadzidelka.i te sprawy..:):) buziole

Gość luleczka1982
dziewczyny a na co ten wiesiołek?

a wiec odpowiadam co do wiesiołak:) Olej z wiesiołka tłoczony na zimno (Oeparol) Dla kogo: Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco już po 2 miesiącach śluz. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji. Na jakie schorzenia: brak śluzu,niedoczynność tarczycy, przyjmowanie clo, hiperprolaktynemia, problemy z owulacją, za niski progesteron Działanie( cos od strony medycznej) Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza. Zastosowanie: Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki. PRZYWROTNIK Stosowany jest jako środek wspomagający apetyt i wzmaga wydzielanie soku żołądkowego. Ma zastosowanie przy łagodzeniu objawów biegunki. Szczególnie polecany jest przy wzdęciach oraz zatruciach pokarmowych. Przywrotnik stosuje się przy dolegliwościach kobiecych, gdyż reguluje on cykl miesiączkowy i łagodzi ból z nim związany. Odwar sporządzony z tej rośliny łagodzi podrażnienia i zapalenia błony śluzowej. Okłady z zimnego odwaru stosuje się w leczeniu zapalenia spojówek. Przywrotnik działa wspomagająco przy leczeniu stanów zapalnych jamy ustnej i gardła jeżeli to nie pomoze to w następnym miesiącu zamierzam zastosować : Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego. DZIAŁANIE Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego. ZASTOSOWANIE Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu). Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka). Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy nalezy ja przyjmowac przez 90 dni

Gość luleczka1982
ufffff...mega wyczerpująca odpowiedź :) wiolkcia baaaardzo dziękuję.jeśli się nie uda tym razem, to pewnie pomyślę o tym w przyszłym cyklu ;)

Gość luleczka1982
heh...dzięki :) uwierz mi,że też bym sobie tego życzyła,ale jakoś im więcej o tym myślę, tym bardziej się obawiam,że jednak nie tym razem :( no nic zobaczymy jak to będzie :)

czesc dziewczynki ale sie rozpisalyscie:-D witam cie luleczka:-) miło ze jestes z nami! ale nam sie sluby posypią... kobitki, uwierzcie to bedzie jeden z najpiekniejszych dni w waszym zyciu!!! ja bym z checia go powtorzyla:-D ale przyznam, ze stresiora mialam ogromniastego hehe. i na płytce to widac jak sobie ogladam;) jestem w kosciele zestresowana tak jakby mnie mieli bic czy co :P

luleczka te 10 dni bedzie ci sie przeciagac bez konca hehe. ale postaraj sie nie wariowac i nie biegaj po testy bo to nic nie da. zrob dopiero w dniu @, bedzie najbardziej wiarygodny. ja na poczatku strasznie przezywalam wszystko i gotowa bylam testowac tydzien po owu hehe a przeciez to glupota;)

dokładnie -z czasem kazda z nas staje się bardziej cierpliwsza- no i rozsadniejsza z tymi testami :):):)

na poczatku wydaje sie nam ze to kwestia miesiaca, no moze dwoch bedzie sie mialo upragniona dzidzie a tu taki ZONK:P

ciekawe czy jak bysmy się wcześniej nie zabezpieczały(nie mysląc jeszcze o dziecku) to też byśmy nie zaszły?? :) hihihii kochane- nie ma totamto- niedługo bedziemy szczyciły sie naszymi brzusiami- zobaczycie- ja Wam to mówię :):):) zaraz odprawie jakieś egzorcyzmy i wyslę naszą@ na baaaaaaardzo długi urlop :):):)

odpraw odpraw:-) jestem za hehe. i wyslij ją na MARSA na 9 nastepnych miechow;) no wlasnie, ciekawe czy bysmy zaliczyly wpadke czy poprostu nie i uznaly ze \'przyfarciłyśmy\'...

wiolkcia ja spadam pod prysznic i cos zjesc; ty pewnie bidulko w pracy jeszcze jestes:-( zajrze pozniej ale nie wiem czy jeszcze bedziesz. BUZIAKI!!! milego wieczorku.

Gość kala83
Drogie dziewczynki co do takich bardzo intensywnych staranek to podobno za często też nie dobrze. Ostatnio moja gin opowiadała mi o dziewczynie która zrobiła badania mężowi i po jednym dniu wstrzemięźliwości wyszły fatalne później powtórzyli je po 4 dniach wstrzemięźliwości i były super.

Gość bibi2206
dzięki kala:) no pewnie coś w tym jest to może ja jednak dam spokój w noc ślubną w sumie jeden dzien przerwy nic tu nie zmieni, a mój pewnie i tak będzie ledwo żywy po całej nocy tańców. dziewczynki 3majcie się bo jutro mnie już nie będzie. buziolki, może zajrzę do was w sb jeszcze, bo święto mam w niedzielę. uda nam się nie dołujcie pamiętajcie ze w ciągu tego miesiąca mamy już 3 w drugiej tabelce:) jakie to jest budujące, ze te nasze mamusie czekają już na nas zebyśmy do nich dołączyły. ślę buziolki aha ja też w tym cyklu łykam wiesioła 3x2tabletki le czasem zapominam.

Gość bibi2206
iguś my jutro 13 dc. ja już testy owulacyjne mam przygotowane ale jeszcze nie robiłam. wyciągnij gdzieś męzulka na weekend niech się odpręzy:)

Gość 8507
Witam dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? W czerwcu okazało się, że mam ciążę obumarłą i niestety zabieg. Teraz zaczynamy starania na nowo. Mam nadzieję, że się uda. Wam również życzę powodzenia, a brzuchatkom szczęśliwych 9 miesięcy.

witam z samego rana :) wiecie co Wam powiem? siedziałam wczoraj jak nienormalna do pozna i czytałam zeby nadrobic zaleglosci w lekturze naszego tematu... az mnie mężuś przegonił, że bede narzekac ze mnie oczy bola! A potem siedzac tak troszku za mna zerkał jenym okiem na to co czytam :P hehe chyba go zainteresowałyśmy :P no nie powiem tyle czytania, ze az mnie zmeczylo... i nawet siły na nic nie miałam :P a najgorsze jest to ze i tak nie skonczylam wszystkich stron :( no ale nic. Jak Wasze samopoczucie w piatkowy dzionek? u mnie swieci słoneczko i całkiem przyjemny dzien sie zapowiada. Buziaki dla Was :*

Gość luleczka1982
witam wszystkie kobitki:) u mnie też słoneczko świeci i chyba piękny dzionek będzie. no i u mnie z 10 dni już zrobiło się 9 :))) idę teraz papiery poukładać, odezwę się potem. buziole dla wszystkich z rana :) heh, jakoś dzisiaj tak optymistycznie nastawiona jestem, choć ciąża w tym cyklu wydaje mi się coraz mniej prawdopodobna.

Hej Dziewczynki. Własnie dostałam sms od mojej psiapsiólki że jest w ciązy! Ma juz rocznego synka i teraz kolejna ciaza. Normalnie mnie rozwaliła:) Ale tłumacze sobie, że zarz po porodzie jest bardzo łatwo zajsc w kolejną. Kurde teraz musi się udać, bo fajnie by było gdyby maluszki razem sie wychowywały:)

czesc RANNE PTASZKI:-) zapowiada sie calkiem fajny i pogodny dzien:) kala masz absolutna racje, dzien przerwy w staraniach moze tylko polepszyc sytuacje bo plemniki sa dojrzale i lepiej sobie radza. ale tyle sie gada o tych kilkunastu godzinach w ktorych moze dojsc do zaplodnienia ze czlowiek sie obawia ze przegapi;) 8507 WITAMY i zapraszamy do tabelki:-D napisz nam skad jestescie, kilka slow o sobie. strasznie mi przykro z powodu zabiegu:-( ale wazne zeby sie nie poddawac, prawda? trzymam za ciebie kciuki!!! zolinka moj maz tez sie na poczatku smial ale jak mu czasami podczytuje cos co piszemy to zaczyna mu sie to podobac i nawet sie interesuje. luleczka, przyjemnej pracki:) ciamciaramciam takie smsy sa mile ale kurcze gdzies tam serducho boli ze komus sie udalo a JA znow nic... no ale i na nas przyjdzie czas:)

Gość wazka79
he jdziewczyny wystarczy sie dzien nie pokazac u nas na topiku i tyle czytania ze szok;) u mnie po staremu, 5 dni do @ i powiem wam ze bola mnie piersi, wczoraj bolalo mnie z lekka podbrzusze a u mnie to objawy ze sie zbliza:-( takze w tym cyklu chyba nic z tego. musze zakupic ten wiesiolek jeszcze:-D sralis margolis, nie trzymaj nas w niepewnosci!!!!! napisz co u ciebie:-) anahita ma ze mna termin @ ale cos sie ostatnio nie pojawia:( ale za to sa nowe kolezanki, ktore serdecznie witam:) kurcze dziewczynki, załamka - u mnie to bedzie juz 9 nieudany cykl... chyba czas pojsc do lekarza:(!

czesc wazka, nie dołuj się!!! te objawy sa nic nie warte bo czasami dziewczyny mowia ze maja typowo ciazowe a przychodzi @ a innym razem ich nie maja i niby wszystko wskazuje na @ a jednak jest ciaza. wiec tym sie nie sugeruj az tak bardzo. ja i tak trzymam za ciebie kciuki!!!!