Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGA.POZNAN

STARANIA 2009 POZYTYWNIE NASTAWIONE-

Polecane posty

HEj Laseczki JA dalej sie urlopuję:) od wczoraj robię te testy owulacyjne- i wyszły mi tak samo tzn. 1 kreska intensywnie różowa, a druga bardzo bladziutka, ale jest:) Ale póki co pościmy z moim M żeby było wszystko dobrze:) pozdrawiam serdecznie:*

winkoooo mmmm. chyba mma ochote na winko :D ale moj mąż jka tylko weszlam ze szklanka w ręcę do pokoju, zaraz ziorał co w niej jest, aaaaa kola to możesz- powiedzial, masakra jakaś on ma urojona ciążę!!! śmiać m iisę chce z tego już

moj to reaguje tak: taa jestes w ciazy yhm napewno...hm a jak jestes?to co teraz?yyyy....ogolnie komedia:D

Gość tysia123
taaa, ciąża urojona u faceta... powiem tak: w serialu DrHouse to mozliwe, więc dlaczego w Polsce nie? ;) ale wam fajnie - winko, pyszne kolacje... ja na mojego M czekam ;) narobiłyscie mi ochoty na cos alkoholowego - w sumie póki można trzeba korzystać ;))))) ide po piwko ;)

pewnie poki nic nie wiadomo to robta co chceta::D potem bedziemy abstynentki i w ciazy i podczas karmienia ło kurde ile zakazów:D

moj tez jest juz w innym, bo miałam ochote na głosniejsze słuchanie muzyyyy i sobie polazł do sypialni oglądać :P

Gość zuzanka staranka 80
Hej ! Ja moje dni płodne wyliczam sobie kalkulatorem płodności dostępnym w necie+śluz+ból jajników ... kiedys też mierzyłam temperaturę, ale za bardzo nie wiem o co w tym chodzi. jak dni płodne to podwyższona?

Mnie Zuza lekarz powiedzial tak: Temperatura powinna spasc w dol a pozniej skoczyc mocno w gore ( u mnie kolo 37 C) I taka wysoka powinna sie utrzymywac do okresu, a jesli jestes w ciazy to tak zostanie. I wtedy niby owulacja nastepuje w czasie tego skoku. Ale mowil mi tez, ze kazda kobieta jednak reaguje indywidualnie, wiec czesto okreslic. Jesli pijesz alkohol, spisz krotko, jestes chora...itd. Twoja temperatura bedzie sie zmieniala w zwiazku z tymi czynnikami, wiec to nie tak, ze pomiar temp. daje pelen obraz sytuacji. Ale nie zaszkodzi. No i tak jak tu dziewczyny wspomnialy, trzeba mierzyc tym samym termometrem o tej samej porze. Temperatura skoczy bo jak peknie pecherzyk w ktorym jest jajeczko to nasz organizm zaczyna wydzielac progresteron, ktory ta temperature podnosi. Koniec wykladu : Jak glupio gadam, albo cos mieszam to krzyczec :D

I jeszcze dodam, ze moj lekarz kazal mi na podstawie moich 6 ostatnich okresow wyliczyc sobie minus 14 dni i pomiedzy w tych rejonach wypadaja mi dni plodne. W moim przypadku to pomiedzy dniem 13 a 17 cyklu bo mam cykle srednio 24-31 dni. Ok nie przynudzam :) i zycze wszystkim kolorowych snow... p.s. U mnie znowu bylo miecho....jezu jutro nalesniki albo cos takiego bo nie dam rady :D:D:D

Gość tysia123
hej dziewczynki ;) ja wlasnie w pracy sniadanko jem poki chwila wolna. Rano na pobraniu krwi bylam i musialam byc na czczo. ale za to jutro na wieczor bede miala wyniki mojej PRL. Az sie boje co mi tam wyjdzie ;/ dobrze ze wyniki szybko są, bo kiedyś to opamietam ze czekalam chyba ze 2 tyg milego dnia

hello :) ja dzisiaj mam wolne :) zero wtykania nosa w papiery :D i jadę z koleżanką poszwędać się po sklepach :D pogoda piękna.miłego dzionka dziewczyny. do usłyszonka.buziole.

Gość tysia123
PRL = prolaktyna. ;/

czytam ze to utrudnia zajscie w ciaze, jak jest nieprawidlowa tak? ale tyska bedzie ok, a moze my wszystkie mamy cos z tym nie tak?:P a Tobie lekarz zalecil to badanko?

Gość tysia123
no lekarz mi zlecil ale na moja prosbe, bo kiedys mialam PRL na granicy i czasami pojawia mi sie taka wydzielina jasna z piersi. Generalnie PRL zatryzmuje owulacje, rozregulowauje cykle itp .Ja owulke mam, cykle jak w zegarku, go +/- 1 dzien to nie wahniecie wiec teoretycznie powinno byc oki,. Ale to nigdy nie wiadomo. Rzeczywiscie PRL uniemozliwa zajscie w ciaze ale sa skuteczne leki, generanie do pol roku i wiekszosc dziewczyn jest w ciazy więc sie nie zamartwiam na zapas ;)

no prosze, a ja sie nie spotkalam z tym, zeby to ktos badał, zawsze jakas nowa informacja:) żolinka jeszcze musisz troszke poczekac:)