Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGA.POZNAN

STARANIA 2009 POZYTYWNIE NASTAWIONE-

Polecane posty

Dokładnie tak jest jak piszesz.... Mała mnie strasznie ogranicza i nie moge nic zrobic. Zawsze miałam wszystko poukładane a nią nic nie idzie poukładac.... Wczoraj wolalam mamie posprzątać mieszkanie niz zajmowac sie swoja corka... Bo co ja mam z nia zrobic? Nie idzie z nia rozmawiac, Ona mnie nie rozumie, płacze tylko a to doprowadza mnie do furii!!! Czasem wystawiam Basie z wózkiem do drugiego pokoju, zeby nie slyszec jej płaczu, kilka razy rzuciłam ja na łózko... te zachowania sa jak impuls i dopiero po chwili dociera do mnie co zrobiłam... Niestety....

AAAAA fajnie, że się odzywasz. Najważniejsze, że potrawisz rozmawiać o swoich problemach i zdajesz sobie sprawę z nich, to już dużo. Tysia ja planuję rodzić dopiero w październiku ;) bo moja mama jeszcze nie gotowa na przylot do Anglii a bez niej trochę się boję być sama. Tzn boję się braku doświadczenia. Bratka ale zuch z Twojego Gabrysia. Gratuluję nowych umiejętności :) Sralis co porabiasz? Daj znać co u Ciebie.

czesc dziewczyny! wrocilam wlasnie od gina. wszystko w porzadku!!!!!!!! jestem zdrowiutka!!! wszystko sie usunęło i jest czysto :) mam do Was pytanie, jak sie teraz zabezpieczacie?? lekarxz przepisal mi azalię, ale nie wiem sama czy brac, bo nie ma sie wogole okresu podczas brania tych piguł. I tak na razie nie mam bo karmię, ale to takie sztuczne zatrzymywanie...

Hello Zolinko ja tez wczoraj byłam u gina i również zapisał Azalię. Nie kupiłam jeszcze, ale naczytałam się pierdół i waham się:( My z małym dziś walczyliśmy co 1,5h w nocy, padam na twarz, a zasnąć nie mogę, a ten łobuziak smacznie chrapie;)

hej wszystkim :) Bratuś super ten twój gabryś jest. już nie moge się doczekać kiedy moja zosia będzie się tak dzwigać, bo poki co to jest za mała chyba na spacerówkę a za duża na gondolkę bo po prostu nie moze wyleżec na płasko bo wszystko chce widzieć. Tysia o kurcze moja niunia też tak ładuje rączki i wszystko inne do buzi, ale nie pomyslałam ze to mogą już jej dziąsełka dokuczać, a twoja agusia jest dokładnie o miesiac młodsza od mojej córci. AAAA szczerze ci wspóczuję tego podejscia i dobrze ze chceszz tym coś zrobić tzn, ze szukasz pomocy. ja nie wyobrazam sobie zycia bez mojej niuni, choć nie powiem czasami jest cięzko. ale cały czas sobie tłumaczę ze to kiedy jest malutka tak krótko trwa, ze trzeba się cieszyć kazda chwilą. bo juz tyle urosła a ja prawie nie pamiętam jak była taka kruszynka co ze szpitala wyszła. AAAAAA postraj sie popatrzec na to wszystko z innej perspektywy.

Łapię oddech po ślubie i chrzcie. Bardzo fajnie było. Mąż mi przysiągł, że mi nie odpuści aż do śmierci ;-) Kasia przespała wszystkie uroczystości, jest cudownie spokojna (mama spokojna, to się dziecku udziela :-) ) Poczytam może jutro wszystkie Wasze wpisy i postaram się włączyć znów w dyskusje.

Witam dziewczynki :) Co się zbieram do naspiania do Was to malemu sie syrena włączna i lece się nim zajmować. Nocki są ciężkie - choć dziś była super nocka bo mały się budził tylko na karmienia o 23 i 3 rano i potem o 6, ale nic nie płakał i po karmieniach grzecznie zasypiał w swoim łóżeczku. Mam nadzieje, że tak będzie cześciej. Zawsze mam stresa jak go odkładam w nocy do łóżeczka - za ile zacznie płakać. Dnie u nas tez nie łatwe, choć łatwiej znieść płacz w ciągu dnia niż w nocy. Wczoraj malutki płakał prawie cały dzien - z przerwą na spacer, bo na spacerku - jak narazie spi. Dziewczynki jak macie jakieś sprawdzone środki na kolke (dostępne w Polsce) to dajcie nazwy, bo chyba jednak musimy sie ratować jakimiś medykamentami, bo sie wykonczymy i my i on. AAAAA_ja też mam cieższe chwile, jak tak maly czadu daje. Zdarzyło mi sie na niego krzyknąc, ale za chwile mam mega wyrzuty sumienia. Czasem sobie myśle, że on tak płacze, bo złą matka jestem i że się nie nadaje do opieki nad nim. Czasem to juz nie wiem czy to przez brzuch czy przez czystą złosliwośc mały tak płacze. Jednej nocy jak juz godzine probowałam go uspokoic i już powiedziałam, ze do niego nie wstaje to M sie na mnie wydarł, że co ze mnie za matka. Wstał do niego i po 20 min zapytał czy moze go koło mnie połozyc, bo on juz nie ma siły, a mały nawet u niego na rekach nie chciał sie uspokoic. Mam wątpliwości czy ta sytuacja kiedykolwiek się zmieni. Czuje jakby tak miało być zawsze. Jakby to była sytuacja bez wyjscia. Ciamcia_musze ci przyznać racje co do wózka. Po paru spacerkach moge z czystym sumieniem napisac, ze wózek sprawdza sie w 100% - przede wszystkim na naszych "pięknych" chodnikach, gdzie co chwile są nie równosci i dziury. Jedyna wada to waga - ale to przy wózku na pompowanych kołach to kazdy byłby cięzki. Czekam jak mały sobie uśnie i zmykam pod prysznic. Chwile kiedy mały śpi w ciagu dnia są na wage złota. Choc wole jak śpi w nocy, bo w dzien mozna jakos przetrwac płacz.

Sralis, miło cie znowu "widziec" ;) Gratulacje z okazji slubu, a dla Kasi z okazji chrztu ;) Radosna - twojego ?M za ten tekst to bym po mordzie strzeliła. No normalnie młotek jeden, jak mozna tak kochanej żonie powiedziec???????????????????? U nas tak jak pisałam na kolki pomaga Espumisan. Najmocnijeszy z dostepnych wPolsce jest Infacol, a na Allegro można kupic SaabSimplex z Niemiec albo z Czech czy ze Slowacji. Niemiecki podobno lepszy. Ale na każde dziecko co innego dziala wiec musicie probowac. Podobno też pomaga na kolki podawanie probiotyku, na przyklad Biogaja. Mozesz sprobowac. A diete trzymasz??? Życze ci siły i cierpliwosci. Kolki naprawde minal i szybko o nich pozniej zapomnisz. Serio, wiem co mówie ;) U nas od okolo 2-3 tyg spokoj z brzuszkiem i mam nadzieje ze tak zostanie. Dla odmiany mamy szopke z ząbkowaniem, wiec jak widzisz: jak nie urok to sraczka. Milego dnia.

bratka, jak tu zajrzysz to mam pytanie: tym żelem na zabkowanie Dentinox smarowalas dziaselka tak jak pisze na ulotce 2-3 razy dziennie tylko??? Bo dla mnie to za malo...

Gość Opal 31
Witam, przy moim pierwszym dziecku na kolki bardzo pomagał Infacol i woda Gripe Water(koperkowa) do nabycia w aptece.W ekstremalnych sytuacjach czy przy kolkach, czy przy innego rodzaju marudzeniach(np.po szczególnie źle zniesionej szczepionce) podawałam czopek Viburcol.Ja dawałam je na noc. Te czopki super pomagały.Podobno przy bolesnym ząbkowaniu też super pomagają, ale tego już nie sprawdziłam bo ząbkowanie u nas bezboleśnie przeszło. Pozdrawiam

Witam dziewczynki, wczoraj miałam test obciążenia glikozą 75 i kiepsko zniosłam taką dawkę cukru... Samo badanie ok, piciu całkiem smaczne /ku zdziwieniu mojemu i laborantek/, ale wieczorem miałam przyspieszony puls, mdłości, dreszcze jakieś i ból głowy :-( Dziś już jest ok, mam nadzieję, że wynik będzie dobry i powtarzać tego nie będę... właściwie to nie zamierzam tego powtarzać. Sralis - gratuluję Ci serdecznie ślubu, Kasi chrztu i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze na Nowej Drodze Życia; jak ten czas leci - przegapiłam, że to już ;-) Tysiu - ja pamiętam, jak moja córka ząbkowała, to te żele niekoniecznie jej pomagały. Na noc dawałam jej ibufen. Jeżeli Agusia będzie bardzo marudna, może też podaj jakiś syropek - na prawdę skutecznie łagodzi ból. Na niektórych syropkach jest nawet wskazanie "przy bolesnym ząbkowaniu". Bratka - Gabryś super - prześliczny bobas :-)

Tysia_dietę oczywiście trzymam. Już prawie nic nie jem, bo sama nie wiem co mu może zaszkodzić. Chyba spróbuje tego infacolu zobaczymy czy pomoże.

No niestety Tysiu trzymałam się tego i smarowałam tylko 3x dziennie, bałam się przedawkować, bo nie jest to jakiż łagodny lek ziołowy. Dlatego na noc dawałam syropek. Julka, taka reakcja na atest obciążenia glukozą może niestety wskazywać na to, że wynik nie będzie dobry. No ale to nie ma co gdybać trzeba poczekać. Kiedy odbierasz wynik ? Sralis - gratuluje :D :)

cześć Gratuluję Sralis :) u ciebie same atrakcje mała tak jak jej mama od samego początku będzie nauczona życia na szybkich obrotach :) u mnie budowa budowa budowa :) załatwiałam ostatnio elektryka i powiem wam że ciężko dobrego i taniego znaleźć w końcu udało mi się i mam takiego co mi z odbiorami za 3,5 tyś zrobi więc cena spoko jeszcze bo miałam takiego za 3 tyś ale tak zarobiony że nie ma czasu , no szkoda ale co zrobić tynkowanie już nagrane bo zwolnił się termin i trzeba korzystać a też niedużo biorą bo za tynk gipsowy 23 zł za metr kwadratowy a widziałam ich robotę w domu obok i podobają mi się :) teraz pomału obmyślam sobie kuchnię mam małą koncepcję ale muszę poczekać na kafle aż przywiozą żeby zabrać jedną do sklepu bo muszę dopasować meble do żółtych kafli :) nie mogę się doczekać jak będą położone kafle bo jestem tak ciekawa efektu, a szczególnie łazienki bo kupiłam do łazienki fioletowe i ecru kafle i oddzielę je takim ozdobnym filetowym paskiem z takim niby brokatem :) a lekarza zmieniłam na naprawdę świetnego jest naprawdę fajny nigdy się nie śpieszy można z nim o wszystkim pogadać i bardzo dokładny aż żałuję że od początku ciąży do niego nie chodziłam. pytała się go o antykoncepcję po porodzie i powiedział że dla mnie dobra by była wkładka domaciczna, trochę się zastanawiam ale chyba po porodzie spróbuję taką na pół roku w sumie żołądek i wątrobę oszczędzę :) Bratka - ten twój Gabryś coraz śliczniejszy chłopak i spryciarz :) Radosna - nie martw się dziewczyny dobrze mówią dacie radę ale twój mąż powinien dostać kopa w dupę za taki tekst :) STARAJĄCE SIĘ NICK..........WIEK.......CYKL.......@.......MIASTO( WOJ)......DZIECKO Izucha.................27........8........15.07.......... .Bydgoszcz.......0 kasiula1983.........26.........36........02.10........ ..Trzebinia......... BRZUCHATKI NICK.......WIEK...CYKL..TC...TERM.POR..PŁEĆ..MIASTO... D ZIECI Maadaa..............27....8.....34....07.10.2010..dziewcz ynka....UK....0 Amarantowy........24....1......33......02.11.2010..Roksan ka..Trój miasto...0 Oli14.............30......22........17......01.02.2011... .....Haga. .....0 IGA...............30......?..........12......4.03.2011... ..POZNAN..........0 wiolkcia........28......15..........6......27.03.2011.... ......Zabrze..0 MAMUSIE: NICK.......WIEK....TERM.POR.....IMIĘ.....WAGA.....MIAST O .....SN/CC Bratka.....27.....07.02.2010....Gabryś....2280g....Tró jm iasto....sn misia1990...19...13.04.2010.....Antoś.....2800g......Bie lsko........sn bibi2206.....27...29.04.2010. ...Zosia ....3800g ......wawa .........sn tysia123.....27...28.05.2010.....Agnieszka...3900g...L-n. ...........sn Vilemooo27..28......................Jakub ................Kielce ......... AAAAA1980...29.....03.06.2010...Basia......2850.... POZNAŃ........sn. Sralis Margolis...37..30.06.2010...Katarzyna Anna...3800...Kraków...cc Żolinka.......28...16.07.2010....Miłosz ....3240g.. ... Jaworzno.....cc ciamciaramciam...26..27.07.2010...Maksym...2900...W ro cław.....cc Radosna82....28....25.08.2010.....Adaś...3390. ...Kielce.......sn

a zapomnialam o antykoncepcji napisac. Lekarz mnie najbardziej na wkladke namawial. Ale raczej nie chce jej. Dostalam Cerazette, bralam miesiac, ale wlosy bardziej zaczely mi po nich wypadac (bardziej niz wypadaly) i przestalam brac. Teraz lecimy na gumkach i zastanawiamy sie co dalej, bo ile mozna???

Amarantowy daj linka do plytek. Jakiej firmy kupiłaś? Bo ja przeglądam płytki ale ceny są ogromne. Sralis najlepszego dla Was :)

tysia, podejrzewam, że włosy nie zaczęły wypadać przez tabletki tylko same z siebie. Podobno najbardziej zaczynają wypadać około 3 miesiące po porodzie, u mnie tak było. Ja biorę Azalię, jeszcze nie zdążyłam zmienic po odstawieniu małego od cycka, bo nie mam kiedy do lekarza iść ... :o Byłam bardzo zadowolona, zero skutków ubocznych, do czasu ... od miesiąca cały czas ma plamienia - wykończyć się można :(

Bratka - ja mam wyniki już od wczoraj, ale się nie znam - może pomożesz Ty czy inne dziewczyny ? glukoza na czczo - 82 po obciążeniu 75ml: po godzinie - 128 po 2 godzinach - 119 Co do antykoncepcji po porodzie - z córką miałam cerazette i bardzo dobrze wspominam /brałam 1,5 roku/. Słyszałam teraz o takich krążkach dopochwowych na miesiąc, ale nie wiem, czy to karmiąc można - mi lekarz proponował zanim zaszłam w ciąże - podobno bardzo dobra sprawa. Włosy Tysiu wypadają własnie jakiś czas po porodzie i chyba antykoncepcja na to nie wpływa. Ja łykałam merz specjal później na kudełki i paznokcie, bo bylo kiepsko. Amarantowy - super, że już coraz bliżej swego domku, a swoją drogą to strasznie szybko. U nas się przyjęło, że najpierw się robi stan surowy a dopiero przynajmniej po zimie wykończeniówka...

Kochane wiem że wlosy po porodzie wypadaja i to bardzo. Dlatego napislaam ze mi BARDZIEJ ZACZELY WYPADAC. Czyli wypadalo ich duzo, a po tabletkach masakra wogole byla. Przestalam brac i jakies 2 tyg po odstawieniu tabletek troszke mniej ich wypada. zreszta ja mam tak ze na niektore leki tez moj organizm reaguje wypadaniem wlosów - na przyklad Biseptol, leki na cefalosporynach, Furagin....

Tysiu - możliwe, że Twój organizm tak zareagował; Bratka - obyś miała rację; ja tego powtarzać nie będę, bo bardzo źle się czułam po tym badaniu. W piątek mam lekarza, zobaczymy co powie.

Maadaa ja brałam takie kafle - http://www.eplytki.pl/aranzacje.php?op=product&id=3190 wzięłam beż ale on jest bardziej ecru fiolet te duże z kwiatkami i te paski takie fioletowe rozdzielające na zdjęciach słabo widać trochę ale kafle są na prawdę śliczne i kupowałam w leroy merlin- te podstawowe za 31,49 zł za m2 te z kwiatkami po ok. 17 zł za szt. i te paski rozdzielające ozdobne za 9,90 zł za sztukę a na łazienkę koło 30 m2 kafli potrzebowałam więc sporo wyszło ale dla siebie chciałam mieć ładną pod wynajem już nie kupowałam takich aż ładnych i na podłogę do tego wzięłam taki beżowy gres.ale nie mam zdjęć jak przywiozą mi te kafle wrzucę parę fotek napisz jak ci się podoba taka łazienka ja będę miała oczywiście inaczej bo tych grafitowych nie mieli w sklepie ale i tak mi się nie specjalnie podobają, trochę za ciemne a wolałam taka ciepłą łazienkę Julka - my stan surowy skończyliśmy zeszłej jesieni i czekaliśmy na kredyt bo rodzice męża dali nam dom zrobiony do stanu surowego otwartego a na resztę musieliśmy brać kredyt więc u nas w cale nie tak szybko tylko teraz nabraliśmy tępa bo mamy kasę z kredytu.

Amarantowy - jakoś ja kojarzyłam, że Wy się dobudowujecie gdzieś koło Twojego rodzinnego domu... pomyliłam coś. Skoro mieliście stan surowy, to co innego. Niby teraz są takie technologie, że można zapobiec osiadaniu domu itp., ale jednak zwykle się stan surowy zimuje. Czyli u Was książkowo :-) Pewnie, że rób jak najładniej sobie, wkońcu to nie na chwilę. JA dom też robię partiami, ale za to tak, jak mi się podoba.

Amarantowy - jakoś ja kojarzyłam, że Wy się dobudowujecie gdzieś koło Twojego rodzinnego domu... pomyliłam coś. Skoro mieliście stan surowy, to co innego. Niby teraz są takie technologie, że można zapobiec osiadaniu domu itp., ale jednak zwykle się stan surowy zimuje. Czyli u Was książkowo :-) Pewnie, że rób jak najładniej sobie, wkońcu to nie na chwilę. JA dom też robię partiami, ale za to tak, jak mi się podoba.

Hej Sralis gratulacje! Radosna naprawdę współczuję Ci tych nocek, a mężem sie nie przejmuj. Mój M tez zdziwiony, że jak ja mogę być zmęczona po całym dniu z Maksem, skoro on śpi, i ze w nocy powinnam bez problem,u wstawać. On nie wstaje, bo pracuje, a ja do cholery w domu tez nie leżę i pachnę1 Dziecko, dom, sprzątanie,. gotowanie, pies- toż to praca na 2 etaty. Mój mały załapał się na darmowe szczepionki na pneumokoki i meningokoki:) Kurde naczytałam się w necie o tych pigułkach Azalia i już sama nie wiem czy kupić. Wszyscy piszą o plamieniach. Jak będę plamić to seksu nie będzie, wiec na co mi to ?

ciamcia - ja kupiłam azalię wczoraj, ale jeszcez nie wzielam, tylko sobie na nie patrze :P:P:P moze to tez sposob na "nie zajście" w ciążę :P

Dziewczynki czy któraś dawała dziecku infacol??? Jeśli tak to jak go dawkowała - tak jak na ulotce. I jak widziała ile sie nabrało w ten aplikator, bo ja tam nic nie widziałam. Kupiłam go dziś jak bylismy na spacerku, ale na ulotce wyczytałam, ze to od pierwszego miesiaca mozna - a mały ma dopiero 3 tyg. Nie wiem czy mu go dawać i jak. Amarantowy_to teraz mam duzo na głowie. Dom, dziecko...Oj dzieje się u Ciebie w tym roku, dzieje :) Ciamcia_M teraz ma tez ciezki okres, bo otwiera swoja działalnosci i duzo ma w zwiazku z tym latania, a do tego oczywiscie ciagnie dalej prace na etacie, wiec urobiony jest. Nie mam serca mu nic mówic,ze mi ciezko jak tak mały płacze i ze po całym dniu uspokajania go mam poprostu dosc, a tu nocke trzeba tez jakos przetrwac. Julka_norma dla glukozy z obciazeniem to 140, wiec nie masz sie czym martwic.

Maadaa ja brałam takie kafle - http://www.eplytki.pl/aranzacje.php?op=product&id=3190 wzięłam beż ale on jest bardziej ecru fiolet te duże z kwiatkami i te paski takie fioletowe rozdzielające na zdjęciach słabo widać trochę ale kafle są na prawdę śliczne i kupowałam w leroy merlin- te podstawowe za 31,49 zł za m2 te z kwiatkami po ok. 17 zł za szt. i te paski rozdzielające ozdobne za 9,90 zł za sztukę a na łazienkę koło 30 m2 kafli potrzebowałam więc sporo wyszło ale dla siebie chciałam mieć ładną pod wynajem już nie kupowałam takich aż ładnych i na podłogę do tego wzięłam taki beżowy gres.ale nie mam zdjęć jak przywiozą mi te kafle wrzucę parę fotek napisz jak ci się podoba taka łazienka ja będę miała oczywiście inaczej bo tych grafitowych nie mieli w sklepie ale i tak mi się nie specjalnie podobają, trochę za ciemne a wolałam taka ciepłą łazienkę Julka - my stan surowy skończyliśmy zeszłej jesieni i czekaliśmy na kredyt bo rodzice męża dali nam dom zrobiony do stanu surowego otwartego a na resztę musieliśmy brać kredyt więc u nas w cale nie tak szybko tylko teraz nabraliśmy tępa bo mamy kasę z kredytu.