Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co nie chciala Araba

Brat opływa w bogactwa ja zyje z zasilku

Polecane posty

Gość ta co nie chciala Araba
no przestan z tymi alimentami:/ wiazemy koniec z koncem i jest ok.nie umiecie czytac????NIE CHODZI O KASĘ!!!! a jak mam sobie zalatwic bycie bogata?na dzis dzien pomysly i znajomosci mi sie skrancowaly, nie mam takiej mozliwosci, i potrzeby, teraz zyje zwyczajnym zyciem, studiuje, wychowuje dziecko, prowadze dom i nie mam czasu na mrzonki.

Gość wredna jestes
i tyle

Gość Kim ...
[zgłoś do usunięcia] ty mu wszystko załatwiłaś ????????????????????? to załatw też sobie bycie bogatą " Bingo! Właśnie dlaczego sobie też nie załatwisz dobrobytu? Dzięki Tobie brat jest bogaty ... To teraz sobie załatw .. i będziesz sobie wdzięczna do grobowej deski ... :D

Gość i w czym problem
jakie alimenty? no ja cie prosze1 Gdyby tak wszyscy od wszystkich mieli sciagac alimenty, to dopiero by sie porobilo, ale mysle, ze moze autorka bedzie sie teraz dowiadywac w internecie, czy to prawda ;P bez urazy.....

Gość ta co nie chciala araba
spokojnie, nie bedzie.szkoda, ze nie umiecie czytac ze zrozumieniem.zal.

Gość Kim ...
I będziesz wtedy wciskać sobie nie tylko po stówce, ale dużo więcej ... :D

Ja jestesm wredna?????? a on nie?????\ no ludzie do koorvy nedzy....

ej no bez kitu pustaki z was.Nikt nie uchwycił głębszego sensu tej opowiesci?Sfery emocjonalnej????Nikt>>??? eh....strata czasu na was.zegnam.

Gość Kim ...
ta co nie chciala araba - widocznie sama nie potrafisz przyznać się przed sobą ... Z pierwszego postu ewidentnie widać, że chodzi o kasę .. Zachowanie brata to tylko urywek, a cała reszta to o jego kasie i o Twoim braku kasy ... Więc nie wciskaj teraz, że ktoś nie potrafi czytać ... :O

ja już wielokrotnie się przekonałam, że w życiu warto przede wszystkim troszczyć sie o siebie, jak nie jesteś egoistą i cwaniakiem...jesteś nikim...Twoja historia to bardzo dobry przykład, że nawet rodzinie nie warto nadskakiwać, bo wdzięczności się nie doczekasz :O...

Gość oOoOoOO
No sorry jak mamy uchwycić 'swere emocjonalną' jak już w samym tytyle wypowiedz bije twoim MATERIALIZMEM !

Gość i w czym problem
my nie umiemy czytac ze zrozumieniem, bo nie studiujemy polonistyki :) Przemawia przez ciebie zawisc i nieumiejetnosc wybaczanie jakichs tam blahostek i niedomowien rodzinnych. Jak sie pomaga, nie oczekuje sie wdziecznosci do grobowej deski. Jak juz mowilam, po pierwsze powinnas gadac z bratem i nie wylewac nieuzasadnionego zalu tutaj. Probujesz odwracac kota ogonem, poniewaz nie znalazlas aprobaty dla twjego toku myslenia. Chodzilo tobie przede wszystkim o pieniadze a teraz probujesz nam wmawiac, ze tylko o wdziecznosc i zachowanie chodzi. Jest ci zle, bo nie oplywasz w dostatku a brat tak. Kazdy jest kowalem wlasnego losu.

chodzilo mi o dobitne pokazanie sytuacji, czego dorobil sie z moja pomoca i tego, w ajki spoosb mnie traktuje.ja sobie nie zasluzylam na to.biedniejszy nie znaczy gorszy.mi kasy starcza.ale ludzie sobie pomagaja.siostra meza jak byla w Anglii nawiozla naszej corci slicznych ciuszkow, dla mnie tez, juz nie mowiac o swoim bracie.a Moj brat?eh szkoda slow.Ja, bedąc siksą, gdy wyjezdzalam na kolonie za ostatnie zaskorniaki kupowalam bratu jakies drobiazgi.... chodzi o fakt, rozumiecie? nie wm,awiajcie mi, ze jestem zachlanna i chciwa, gdyby tak bylo, bylabym juz ARABESkA

Gość Kim ...
ta co nie chciala araba - spójrz sobie na temat Twojego tematu! :O Jesteś żenująca ... Pasujesz do swojego męża nieudacznika ... Teraz jeszcze dziecku tłumaczcie, że za wszelkie nieudolności winien jest kraj ... i cały świat ..

Gość alikka1111
ale fakt brat moglby przyjac do roboty meza, co mu szkodzi

dlaczego uwazasz mojego meza za nieudacznika??? bo wzial sobie chora zone?czy dlatego ze zapierdala na budowie?

Gość i w czym problem
moglby, ale nie musi. Jego sprawa i brat sie nawet konkretnie wypowiada: nie chce pracowac z rodzina. My znamy tylko jedna strone medalu. Nie wiemy, jaka osoba jest maz autorki. Moze nie chce z nim wspolpracowac z jakichs wzgledow, o ktorych nie wiemy. Zreszta, ja rozumiem, ze brat nie chce pracowac z rodzina, ja mam czworo rodzenstwa i kocham ich wszystkich, ale nigdy nie chcialabym pracowac z nimi w jednej firmie. Ojej, ale by sie wtedy dzialo!!!

Gość negresco
Piszesz, że mąż zarabia 1200 zł. Ty dostajesz 700 zł stypendium i dodatkowo rentę. I naprawdę tak źle wam się żyje? Skoro tak to idź do pracy, kto Ci broni?

Gość Kim ...
Jak tak brata ozłociłaś, to i sobie nie żałuj ... też się ozłoć np. dwukrotnie więcej ... Skoro tak potrafisz budować majątki bratu ... to i sobie powinnaś ... W czym problem?

Gość autorko twoj brat to
zwykly ciulacz i materialista...sraj na niego

a ja rozumiem Autorke. nie chodzi jej o tą kase ale o fakt, o zasade. ja pomagam bratu kt. w chwili obecnej jest bez pracy. i wiem ze kiedys on tez mi pomoże - zreszta pomagal jak bylam na studiach - dawał 100 kieszonkowego :) chodzi o zasade ze rodzenstwo powinno sie wspierac w trudnych chwilach i nie zapominac o sobie !

ALE JA NIE MOWIE ZE MI ZLE!!!maz czasem nawet wiecej zarobi po godzinach:) finansowo nie jest zle, ale on mnie traktuje jak lumpa bo mam male mieszkanie itp. mi sie dobrze zyje ale oni to wszytsko deprecjonuja z bratowa, ze to wszytsko co mam to jest gowno z porownaniu z tym co ma on.wywyzsza sie a mnie poniza i TO boli.

Gość ghgghg
ale co oni nagrali?? :O

Gość sdfghjklpouytrg
Twój brat to świnia ale skoro ty mu to załatwiłaś to czemu sobie też nie załatwisz?

Gość Kim ...
[zgłoś do usunięcia] alikka1111 ale fakt brat moglby przyjac do roboty meza, co mu szkodzi" A właśnie, że szkodzi ... Interesy z rodziną nie są najczęściej dobre .... A już widząc pozycję roszczeniową autorki, to zapewniam, że to byłby niewypał ... Zaraz byłoby .. on tyle zarabia, a mężowi płaci tylko tyle ... a to przecież rodzina ... Nigdy w życiu! też bym takiego nie zatrudniła ... pisze, że pracuje na budowie ... to nie nie wiem, co tam robi, bo ogólnie na budowie dobrze płacą ... Mój znajomy wyciąga min. od 3000 do 4000 miesięcznie i zaznaczam, że mieszkamy w małej miejscowości ... Nawet pomocnicy na budowie więcej zarabiają niż 1200 ...

mysle ze jednak lepiej bys zrobila gdybys porozmawiala o tym z przyjaciolka.tutaj nie znajdziesz ludzi ktorzy cie zrozumieja.z wielu powodow.a najwazniejszy to ten ze anonimowo mozna bluzgac jadem .pozdrawiam cie cieplo.

Gość niestety on nie ma obowiazku
Ci pomagac, skoro starcza Ci na jedzenie mowisz ze zyjecie godnie to co zazdrosc Cie tylko zzera tylko. W ogole nie piszesz o uczuciach a tylko kasa kasa kasa. Zastanow sie swiat nie kreci sie wokół Ciebie!

Gość ty myslisz ze on dzieki
tobie taki bogaty co?? stuknij sie w lep!

Gość Kim ...
Tak oczywiście .... Powinien zapytać, czy nie chcesz tego majątku, który mu zapewniłaś z powrotem ... :O On przecież powinien odwdzięczać się do grobowej deski ... Myślę, że najbardziej fair byłoby, jakby oddał przynajmniej 2 takie majątki ... :P