Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co nie chciala Araba

Brat opływa w bogactwa ja zyje z zasilku

Polecane posty

Ludzie!!Skąd w was tyle jadu???!!przerażające jesteście po prostu ohydne

Gość Kim ...
Będzie głupi dbał o swoją rodzinę aktualną ... Dzieci, żonę .. Skoro ma siostrzyczkę, która go ozłociła ... Ona tak ładnie kopuluje i produkuje dzieci ... Ktoś powinien jej dać na te dzieci! Pomyślmy .... kto to może być? :classic_cool: Hmm .. brat? mąż mieszka w nienormalnym kraju, więc odpada ...

Gość murzyneeeek
Nie przejmuj się ludźmi piszącymi, że jesteś głupia czy nieudacznikiem. Pokazuje to jacy są dzisiaj ludzie i jakie są niektóre kobiety. Dla których nie liczy się MIŁOŚĆ tylko, żeby sobie znaleźć Bogatego Męzą:F nie mają świadomości, że są jak dziwki bo ktoś je po prostu kupuje:F Bratem się nie przejmuj zło do ludiz wraca. Zapomniał kto mu pomógł ale życie mu o tym na pewno przypomni. Życzę dużo zdrowia i Powodzenia w życiu!:) Pieniądze to nie wszystko (nie wszystko da się kupić!)

Gość widaćże jesteście rodzeństwem

Gość ta co nie chciala araba
kim ty jakas pierdolniet jestes?czy masz po prostu gorszy dzien?a moze sama jestes bezproduktywna staraczka? jakie dziecki, klepo??? mam jedno dziecko.i tylko jedno bede miec.

Gość chwila chwila Ty mu niczego ..
nie załatwiłaś. Twój brat dorobił się, bo chciał się dorobić. Brawa dla niego. Swojego majątku nawet w jednym procencie nie zawdzięcza tobie tylko swojej ciężkiej pracy. Nie naraiłaś mu tej fuchy którą teraz wykonuje. Sama napisałaś, że wyjeżdżał jako koleś "przynieś, wynieś, pozamiataj". Teraz jest kimś bo dążył do celu, chciał go osiągnąć swoją ciężką pracą, chciał żeby jego rodzina żyła godnie. To tyle. On niczego tobie nie zawdzięcza. A ty zamiast się użalać, bo sorry ale użalasz się - goń męża do roboty i tyle. Sama też możesz przenieść się na studia zaoczne i wziąść do roboty. Instytucje niani, żłobka lub babci funkcjonują w Polsce, a jak ktoś chce zarabiać to zarobi. Nie licz na pomoc finansową brata, on ma na utrzymaniu swoją rodzinę i nie musi ani nie powinien finansować twojej rodziny. To ty i twój mąż jesteście odpowiedzialni za to aby się czegoś dorobić. Nie oglądaj się na brata tylko na siebie.

Gość Kim ...
pangwa (Sylwiai80@onet.eu) Ludzie!!Skąd w was tyle jadu???!!przerażające jesteście po prostu ohydne" To ludzie są ohydni! Najpierw się mnożą, a potem myślą skąd wziąć na te dzieci ... Albo wmawiają sobie, ze komuś się udało dzięki im samym .... Tak to jest w Polsce ... Mój facet zarabia krocie brutto... Z tego zabierają mu prawie połowę w podatkach, aby nierobów mnożących się finansować .... I kiedy mój facet pracuje po kilkanaście godzin dziennie, te nieroby stojąc pod sklepem z piwem żalą się jak to państwo mało im daje ... Bo oni mają przecież tabuny dzieci ... I jaki to nienormalny kraj ... Nienormalne to jest to, że jeden pracujący musi utrzymać kilku siedzących pod sklepem!

Gość patologia4863862
i bardzo dobrze, na przyklad mojego fagasa i m3 moich dzieciakow hehehe bardzo dobzre ze takie suki jak kim na tym cierpia baaardzo mnie to cieszy

Gość Kim ...
ta co nie chciala araba - sama jesteś klempą ... wstydziła byś się ... że uważasz ciężką pracę brata za Twój efekt ... On sam zarobił! Równie dobrze mógł tam zginąć, albo źle skończyć! Sam fakt, że przez przypadek się załapał, to nie Twoja zasługa ... Sam przypadek nie przyczynił się do jego majątku... Musiał ciężko pracować na to! Sama sobie wyjedź ... posiedź tam i się dowiesz, czy pieniądze tak same będą się mnożyć ....

Gość chwila chwila Ty mu niczego ..
Dodam jeszcze, że póki co - jesteś młoda i nie jest powiedziane, że za parę lat nie będziesz większą bamberką od brata. On jest 15 lat starszy, prawdpopodobnie będąc w twoim wieku też cienko przędł. Ja w wieku 21 lat również miałam dziecko i strrrrasznie cienko stałam finansowo. Dziś mam 35, skończone 4 kierunki studiów, luksusowy dom, 2 samochody, basen i stałą satysfakcjonującą pracę. Mąż też zarabia kupę forsy, ale gdyby ktoś nam powiedział 14 lat temu, że nasze życie - biednych studencin - tak będzie wyglądało, to parsknęłabym śmiechem, że opowiada farmazony, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Wydaje mi się, że mając 21 lat trudno mieć jakikolwiek majątek, bo przecież jeszcze nie mieliście czasu żeby się go dorobić. Głowa do góry! Będzie dobrze. Dajcie tylko sobie czas. Moja siostra, którą kocham nad życie, też w czasach gdy ja byłam biedotą żyła na wysokim poziomie. Dziś mi do pięt nie dorasta w kwestiach majątkowych, ale nigdy nie miałam pretensji, że mnie nie wspomaga, przy czym ja jej też teraz nie wspomagam, bo sobie świetnie radzi, tyle tylko ze zarabia połowę tego co ja. Zawsze się kochałyśmy, a to czy któraś miała więcej kasy czy mniej nie grało roli.

Gość Kim ...
Witam patologię, którą utrzymuje ... :D Może jakieś braki? Może powinniśmy więcej pracować? :D

Gość AJK12345
Z opisu wynika, że brat jest normalnym, zwykłym ciężko pracującym facetem. Jaką znowu świnią ? Dlaczego miałby Ci dać jakąś kasę ? Poprzez przypadkowy kontakt wyjechał. Tam wyłącznie swoją pracą dorobił się. Jeżeli nie zazdrościsz mu kasy to po co o tym piszesz. Żyj swoim życiem. Jeśli Twój facet nie jest nieudacznikiem i wystarcza Ci 1200 zł to o co chodzi. A jeśli nie podoba Ci się kraj w którym żyjesz to wyjedź. Proste jak drut.

Gość Kim ...
Więc autorko nie płacz, że nie pomaga ... Bo nawet jak nie on (on musi w podatkach utrzymywać tamtejszych rencistów) to tutaj na tą rentę Twoją też ktoś musi się złożyć! I stypendia ... Jesteś nam pracującym wdzięczna? Nie zauważyłam .. Bo Tobie się tylko należy ... od państwa, od brata ... pewnie mieszkasz także w domu rodziców, a tłumaczysz sobie, że przez nich nie możesz wyjechać ... czyli także jakoś są winni Twoim brakom ....

hola hola dzieci kto powiedział że dzisiaj się nie liczy miłość a pieniądze? autorka sama dokonała wyboru i ma co chciała tak samo jej brat,a jakoś brat przynajmniej nie ma żali, że żyje na emigracji, co byłoby tak samo uzasadnione, co lamentacja autorki brat może nie umie docenić jej tak naprawdę skromnych zasług, ale autorka z swoimi pretensjami i żalami nie jest dużo lepsza pojechała, mogła zostać, barat może by pomógł gdyby została na dłużej poza tym żaden arab chcącej by nie przeszkodził, nie wiem, co to za uzasadnienie jak w polsce podrywa autorkę jakiś turek, to emigruje do rosji? mogła tak samo zostać i się dorobić własnej fortuny, a nie uciekać jak dziecinny podlotek, to raz, dwa- może chcieli ją po prostu zapoznać, a nie od razu lamentuje,że chcieli ją sprzedać jak owce jak ktoś wcześniej napisał, brat osiągnął wszystko dzięki swojej pracy, a nie spoczęciu na podsuniętym przez autorkę zajęciu przyjmując autorski tok rozumowania równie dobrze brat zostając w tej marnej pracy na posyłki mógłby mieć pretensje i żale do autorki,że jej zawdzięcza swoją niedolę i beznadziejną pracę a każdy kuje swój los i zbiera owoce swojej pracy brat może i szczodry nie jest, ale nie widzę u niego przynajmniej takiej dziecinady, bezpodstawnych pretensji na zasadzie: nie jest mi najlepiej, więc mam żal do tych, którzy mają lepiej a gdyby autorce chodziło tylko o samo złe traktowanie nie rozpisywałaby się tak w pierwszym poście o sytuacji materialnej

Gość Kim ...
Autorka rozpisuje się na temat wdzięczności, jaką powinien wykazać się brat ... A ona?????? Dostaje rentę i stypendia od państwa, które wyzywa od nienormalnego! Gdzie jej wdzięczność?????? Jak można wymagać wdzięczności za nic, jak samemu nie jest się wdzięcznym, choć tutaj jest za co!

Gość Dream Theater
Autorko, rozumiem cie, choc nie znam calej sytuacji doglebnie, nie znam ciebie ani twojego brata, ale biorac pod uwage to, co napisalas, jestem cie naprawde w stanie zrozumiec. przykrym jest jednak naprawde inny fakt-mianowicie, ze ludzie chowajacy sie w cieniu wlasnej anonimowosci na takim oto forum, sa w stanie w az tak ohydny sposob pluc jadem! To jest naprawde odstreczajace! Podczas gdy prosto w oczy te same osoby, rzucajace na prawo i lewo "koorwami, nierobami, nieudacznikami" i innymi bardziej finezyjnymi okresleniami, przytaknelyby ci obludnie i poklepaly po ramieniu wyrazajac swoje wspolczucie. Tak wiec apel do prawdziwych nieudacznikow tego forum-mniej nienawisci do blizniego!

ukamieniować ją !!!!! hihihi... kim - wez juz jej odpuść... ;)

Gość negresco
W pierwszym poście autorka napisała, że mają mieszkanie i samochód...Kto w wieku 21 lat ma własne mieszkanie? Pewnie jej smutno, że to nie pałac:]...

nie, nie mieszkam z rodzicami.wynajmuje mieszkanie z mezem i corka. jestem wdzieczna za: sliczna coreczke stypendia,--bo to ja sie dobrze ucze i ja na nie zasluguje rente -bo jestem chora niski czynsz prace męża dobrych rodzicow fajny samochod ktory kupilismy za oszczednosci za zasilek jaki mi przyznano i za wasze wspaniale, krzepiące komentarze i jeszcze jedno sprostowanie---brat do tej szwecji pojechal za kase ktora mialam dostac na kolonie od rodzicow:/ bo nie mial wtedy nawet na wyjazd.... niewazne zreszta... niech mu sie wiedzie, przetlumaczylyscie mi, ze koja zasluga byla zadna, ze jestem zla zawistna i podla intrygantka,poza tym kaleką i nieudacznicą. dokonuję ekspiacji i biję sie w grzeszne piersi mea culpa et ceatera.....

Gość autorko czy Twoj
czarny nick zaczyna sie na F?

Gość Dream Theater
Autorko, rozumiem cie, choc nie znam calej sytuacji doglebnie, nie znam ciebie ani twojego brata, ale biorac pod uwage to, co napisalas, jestem cie naprawde w stanie zrozumiec. przykrym jest jednak naprawde inny fakt-mianowicie, ze ludzie chowajacy sie w cieniu wlasnej anonimowosci na takim oto forum, sa w stanie w az tak ohydny sposob pluc jadem! To jest naprawde odstreczajace! Podczas gdy prosto w oczy te same osoby, rzucajace na prawo i lewo "koorwami, nierobami, nieudacznikami" i innymi bardziej finezyjnymi okresleniami, przytaknelyby ci obludnie i poklepaly po ramieniu wyrazajac swoje wspolczucie. Tak wiec apel do prawdziwych nieudacznikow tego forum-mniej nienawisci do blizniego!

nie mam poki co czarnego nicka.

Gość a tak w ogole
to chuj cie to obchodzi kto jakiego ma nicka pilnuj swojego nosa buraczaro

Gość a Tobie nie bylo by przykro
gdyby brat z ciebie szydzil, wywyzszal sie a ciebie gnoil?mimo ze nic zlego mu nie zrobilas?bo mnie by bylo.

Gość autorko czy Twoj
a ja mysle, ze to Ty, Freydis. nie rozumiem czemu sie ukrywasz, jesli tak. ale ok, nie wtracam sie.

Gość pupa77
Ja nie rozumiem tylko jednego : dlaczego by brat miał ci dawac pieniądze? Ja mam w Szwecji kuzynkę, i kiedy przyjeżdzała do Polski dawała mi trochę kasy, ale jak jeszcze chodziłam do liceum. Jak już miałam męża, to nie, bo nie wypadało. Przecież nędzy nie macie. Dziwię się, że w ogóle wzięłabyś coś od niego - ja bym nie wzięła, nawet jakby dawał.

Gość mozesz myslec co chcesz
gdybym miala czarnego nicka tobym pod nim pisala ale widze po poziomie dyskusji ze nie warto go zakladac

Gość a ja mysle ze to Jania Wzor do
Nabijania albo inna zreczna prowokacja tępe cipy