Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukatan

golenie nog powyzej kolan

Polecane posty

Gość jukatan

witam czy golac/depiluja nogi robicie to takze na udach - powyzej kolan?? jakie wlosy odrastaja? czy zarostajace nogi nie wygladaja wtedy jak meskie ? (chodzi o typ owlosienia)

Gość Marlena1991
Ja gole od zawsze. Ale maszynka, czego mam juz serdecznie dosc :| Szukam wlasnie teraz depilatora na allegro.

Gość jukatan
a jakie odrastaja ci wloski? czesto golisz? po zewnetrznej stronie ud prawie nie mam wlosow -pewnie sie pojawia jakies zwierzece,gdy zaczne tam jezdzic maszynka... :( powieksza mi sie owlosienie w okolicy bikini, poza linia majtek, od coraz szerszego golenia czesto depiluje lydki,ale to tez nie jest super rozwiazanie,bo wloski wrastaja

Gość Marlena1991
Ja teraz nogi MUSZ golic co 2 dni, bo tragedia. Własnie tez nie mialam wlosow a jezdzilam maszynka i juz mam.

Gość jak dobrze ze moge sobie
e pozwiolic i nie golic nog codziennie albo co 2 dni :) jak Wy to wytrzymujecie ??? miala bym pewno po takim goleniu miala bym podraznienia okropne

Gość taka sobie jedna .....
golenie maszynka to jakas porażka.Trzeba to robic co 2 dni. Ja sie depiluje karmelem(czyli cukier+cytryna+ zagotowanie tego). Po pierwszej depilacji , wloski mi odrosly po 2 tygodniach.Depiluje sie juz tak okolo roku,i wlosow z nog pozbywam sie teraz raz w miesiacu,a pod pachami po 2-3 tygodniach. Depilator mnie tylko wkurzal.Po nim bardzo wloski wrastaly w skore. Co do ud to praktycznie przejade po nich maszynką tez raz w miesiacu,bo tam mi wloski prawie nie rosna.Nie depiluje ich karmelem,bo mam tam tak slabe wloski,ze mi sie to nie oplaca. Co do karmleu,to musze jeszcze napisac,ze po tak dlugiej depilacji,nie odrastaja mi np.wloski juz wcale po bocznej stronie łydek,tak jakby zanikly,jak po laserze:) Polecam wszystkim!!

a jestes blondyna czy brunetka / szatynka ???

bo ja mam bardzo jasniutkie wloski na nogach do tego stopnia ze sa az biale :( no i nie golenie nie wchodzi nawet w gre... probowlam juz robic depilacje pasta cukrowa ale jakos tak nie za bardzo wychodzilo, wiec sie zrazilam....

ja jestem szatynka:) a sama robilas ta paste czy kupilas?

Gość Marlena1991
a jak sie robi ta paste to skad wziasc do niej papier ?

Jejku, ja juz sama nie wiem czy z ta pasta cukrowa to prawda czy tylko legenda. No bo probowalam ja juz z 10 razy zrobic i efekt to katastrofa, tyle ze garki poniszczylam i produkty zmarnowalam :O To za twarda to za rzadka, a nawet jak konsystencja byla dobra to nie wyrywalo wloskow! :O Jak wy to robicie z ta pasta?

Gość asia88-84a
ja mam depilator ale to jak mam czas a jak czssu brak to maszynka calutkie nogii fakt odrastaja ale czego sie nie robii na pieknosci a poizatym jestem ruda a wloski wszedzie mam blond wiec nie tak zle:)

Gość jukatan
wlasnie przegladam allegro znalazlam spray ktory niszczy (w koncu niby-na stale) cebulki wloskow firma Skin Doctors - hair no more- bloker odrostu ktos z Was to zna? slyszal jakies opinie?

papier nie jest potrzebny do pasty cukrowej!! Jak ja zobic: Szklanka cukru sok z jednej cytryny wsypać do rondelka szklanke cukru , dodac wycisniety sok z cytryny i postawic to na najmniejszym ogniu( nie mozna w ogole zmieniac ognia). Dopoki sie nie zagotuje mieszac,zeby sie jak najlepiej rozpuscil.Jesli zobaczysz ,ze jest troche za malo soku to dodaj ciutenke wody. Na tym malym ogniu syrop z cukru zagotowac az zacznie bulotac i wtedy juz tego nie mieszac (chyba ze bardzo delikatnie) zeby nie zmieniac temp. i czekac az sie skarmelizuje na kolor miodowy. Potem to przelec od razu do jakiegos pojemnika.Niech on wystygnie do temp. takiej zeby moznago wziac w rece jesli chcesz sie robic od razu depilacje.Potem przechowywac w lodowce. Mozna go uzywac dlugo.Odgrzewa sie go tak jak sie robi np.parowance.Czyli najlepiej postawic pojemniczek z karmelem, na sitku i odgrzewac nad wrzatkiem. A jak sie tego uzywa? Lepi sie z niego mala kuleczke i rozgrzewa w rekach.Potem rozsmarowuje na nodze i sciaga szybkim ruchem.Mi to zawsze wychodzi i wyrywa mi wloski. Na poczatku mnie to bolalo,a teraz nie czuje prawie nic:) Do rzeczowo-- mam nadzieje,ze Ci ten karmal kiedys wyjdzie :) Wiem,ze niektorym to nie wychodzi.

jukatan,chyba na Twoim miejscu patrzylabym na to troche pesymistycznie.Gdyby taki spray usuwał cebulki na stale,to ludzie nie wydawaliby tysiecy złotych na lasery. Mojej znajomej depilacja laserem tylko twarzy kosztowala ponad 3 tysiaki :O

taka sobie jedna --> wiesz, sprobuje Twojej wersji, bo gdzies wyczytalam, ze trzeba jeszcze wody dodawac, moze w tym byl problem...No nic, bede probowac, bo wiem ze kobiety w krajach wschodu tylko tak sie depiluja, wiec cos w tym musi byc... A jak nie to chyba kupie taka gotowa aste i wyprobuje ;)

Gość jukatan
taka sobie... wiem,patrze na to z dystansem... ale moze ktos badal skutecznosc owego sprayu? gdyby chociaz faktycznie spowalnial odrost wlosow-to bylaby ulga!

Gość Marlena1991
ale jak lepi mała kuleczke ? To ona jest wtedy dosc twarda, czy bardzo miękka? Bo jak twarda to jak to rozsmarowac a potem "sciągnac" ? A jak miekka to sie moze i rozsmaruje, ale potem nie sciagnie :|

Gość jukatan
taka sobie... fajny przepis - bede musiala wyprobowac... rzeczywiscie teraz wloski ci nie wrastaja? dziwne... nie rozumiem roznicy miedzy wyrywaniem depilatorem a karmelem...

Marlena --> :D hehe, no ja sama mam mnostwo pytan tego typu, problem sie zaczyna juz przy skladnikach, bo przeciez szklanka szklance nierowna, cytryny tez sa roznej wielkosci...Potem w sumie nie wiadomo jak dlugo gotowac i jak to ma wygladac, sam proces depilacji tez jest dla mnie niejasny... Najlepiej jakby byl jakis filmik do tego ;)

Do rzeczowo---> chyba wiem w czym tkwił problem,w tej wodzie.Woda tylko rozrzedza,dlatego nie zadzialalo.Jak sie odgrzewa karmel,trzeba tez potem pilnowac zeby pod wieczko nie dostala sie ani kropla pary. Do Marlena 1991 - kuleczke lepisz jak z plasteliny.Jest srednio miekka.Nie martw sie zrywa sie ja spokojnie z nogi i nic sie nie rozwala.Jedna taka kuleczka zazwyczaj wydepiluje cala noge.

Zdupczaj lukaaa z jakimis gównem stad :P Widzialam taki filmik instruktazowy z tym karmelem na Youtube ale teraz nie moge znaleźć :O

Gość Marlena1991
ale jakby ta pasta byla taka rewelacja to po co ludzie by wydawali kase na depilator, ktory jeszcze bardziej boli:)

Po pierwsze nie kazdy ja umie zrobic.Sama spróbuj,a załoze sie,ze Ci nie wyjdzie za pierwszym razem :D Po drugie jest to bardzo czasochłonne. Depilatorem przejedziesz raz , dwa. Zrobienie jednej łydki pasta zajmuje mi ponad godzine. Ja zostane przy karmelu, a Ty Marleno kup sobie depilator i problem z głowy :) :)

Gość jukatan
Marlena pewnie dlatego,ze depilatorem jednak szybciej i wygodniej ;)

tfu,nie łydki, a nogi od kolana w dół :P

taka sobie jedna --- wiesz co i robilam i kupowalam i wyszlo na to samo

Gość ja w ogole nie depiluje ud
bo mam jasne i cienkie wlosy, i w ogole jest ich niewiele nie chce sie wpakowac tak jak z goleniem lydek czy stosowaniem depilatora na bikini (nie dosc ze wlosy mi wrastaja to tez pojawiaja sie coraz dalej, na wewnetrznej stronie ud:O) tez chyba sie w koncu zmobilizuje i wyprobuje ta paste cukrowa

rzeczowo -- ja tez wode dodawalam, a dostalam przepis wlasnie od kumpeli, co to juz pol roku sobie tym depiluje cialko...