Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tfarda stuka

Od dziś nie piję piwa -kto ze mną

Polecane posty

Gość tfarda stuka
właśnie, jak nie pije piwa klika dni to moja waga spada -wraca do normy a i apetyt też słabszy

Gość leszek.../
to może dziewczynki jakoś sie zmotywujemy?? czasem juz mam dość tego piwska - dziś mnie tak głowa bolała że myślałam że pęknie.... ja na razie nie sięgam po piwo... nie otwieram lodówki - może wytrzymam dziś...

Gość tfarda stuka
grease mam to samo tylko jakoś ciężko mi o tym pisać ... ....teraz jak nie piję piwa to czuję jak mój mąż śmierdzi po jednej wypitej butelce , no to fajnie :o

Gość babeczka z lukrem
jak zrobisz przerwę to moze pózniej ci się juz tak nie bedzie chciało piwa. Ja też przez jakis czas piłam ok. dziennie + dobry film. Pięknie wtedy puchłam ;-). Ostatnio jezdziłam na rowerku,żeby spalić ok.800 kalorii, bo wiedziałam,ze wieczorem się napije :-) Jak ktos nas przeczyta to pomyśli,że to klub AA :-D

Gość leszek.../
grease - mam tak samo... piwo to napój do wszystkiego - do obiadu, do napicia się wieczorem... też motywacją jest dla mnie waga - brzuszek rośnie mimo tego że ograniczam się z jedzeniem. No to jak?? postanowienie na dziś : ZERO ALKOHOLU!!! kto się przyłącza?

Gość TINTO
o raju to jakby nie bylo zakladamy klub hmm jak nazwiemy nasz klub ??

Gość dam dam jam
a kieliszeczek likieru czasem? ZERO ALKOHOLU W DOMU :)

Gość babeczka z lukrem
* ok. 2 dziennie.

Gość TINTO
ja - zobaczymy ile wytrzymam juz poztanowilam nawt nie ide na zakupy

tfarda stuka> tym bardziej podziwiam, że masz taka silna wolę żeby nie pić, mimo że mąż pije. Ja siedzę sama w domu i nie mogę się powstrzymać :D A niebawem ruszam jeszcze na urodziny do kolegi. Wódki nie lubię i nie piję, więc znowu będę piwka łoić :O

Jeśli chodzi o niepicie w domu, to też mogę spróbować :) A nawet pójdę o krok dalej i postaram się w środę i czwartek nie pić W OGÓLE. Tylko tyle, bo w piątek jestem już umówiona na żubra :)

Gość tfarda stuka
ale się ciesze " w kupie siła " :D

Gość tfarda stuka
witamy w klubie antypiwoszek :)

Gość babeczka z lukrem
grease ja ostatnio byłam na babskim wieczorze. Wszystkie przyniosły wino, tylko ja jedna piwka piłam:-D. Wyszłam na tym lepiej, bo wszystkie się upiły ( co niektóre z wariacjami żoładkowymi) tylko mi nic nie było :-)

Gość tfarda stuka
ja też wczoraj robiłam spotkanie z teściami oni drink bar a ja piwo ale takie babskie :)

Gość tfarda stuka
jutro melduję się tutaj w celu zdania relacji , a tak na marginesie to nie palę już 19 m-cy udało się i wiem ,że już nigdy nie zapalę - piwo też nie będzie mną rządziło :)

Gość babeczka z lukrem
ja nie obiecuję,ze się nie napije, ale spróbuje. Od jakiegos czasu ograniczyłam na jedno piwko raz w tygod. Idzie mi całkiem niezle. Juz nie chce mi się tak bardzo jak kiedyś. Waga oczywiście idzie w dół. Co do papierosów to nie paliłam 6 lat, pózniej przez pól roku paliłam, znów odstawiłam i znów 4 m-ce palenia. Ostatnio nie paliłam ok.poł roku ,a teraz znów palę. Ale przygotowuje się do rzucenia. Tfarda sutka trzymaj się i nie sięgnij po papierosa ( palaczem podobno jest się zawsze ) i nie pij piwka :-) Pozdrawiam

Gość babeczka z lukrem
* miało byc stuka - jakas literówka się wdarła . Sorki :-)

Gość leszek.../
hej dziewczynki!!! razem raźniej! jesteśmy dzielne i damy radę! Ja trzymam się jakoś... piwo stoi w lodówce choć strasznei mnie ciągnei do tego miejsca...:/ Wpadnę jutro - idę kupić coś do jedzenia bo zaraz będę miałą gości. Trzymajcie sie dzielnie:))

Gość leszek.../
Witam Antypiwoszki:)) I jak? Dałyscie radę?? Ja pochwalę się że wczoraj nie wypiłam ani grama piwa:)) choć miałam chwile słabości:)) dzis kolejny dzień- będzie trudniej powstrzymać się bo jutro wolne... a ranne wstawanie jest jedną z moich większych motywacji....

Gość Traktator
Ja bym Leszku.../ się przyłączył ale zakupiłem sobie na długi łikent całe 3 zgrzewy browara ... i co mam teraz począć ? patrzeć się na niego i nie wypić ??? "bo ja Leszek jestem!" :))

Gość izaaaaaaaaa
a ja już myslałam że tylko ja tak mam heh, miło wiedzieć że nie jestem sama :). Zawsze wydawało mi sie że tylko faceci taaak piją piwko ,i że chyba coś ze mna jest nie tak :). Od 3 tygodni pije tylko w weekendy bo trzeba zrzucić z 2 kg przed wakacjami :P

cześć 🖐️ mogę się przyłączyć? chociaż na razie, to nie widzę tego rozstania z tyskim :o ja przyznam sie do 1-2 dużych tyskich co wieczór, no i oczywiście problem z wagą, żadna dieta nie pomaga, bo to cholerne piwo załatwia wszystko. co z tego, że jem mało i uważam co jem, skoro nie uważam co piję?? może od poniedziałku spróbuję, bo jakoś długi weekend bez piwa to mi przez gardło nie przejdzie. Trzymam kciuki za te z was, które już mają pierwsze sukcesy :D

Gość gąbka ostra
ludki na wsi normalka że se piją po 10 piw tygodniowo a w mieście to zara od alkoholika go wyzwą :D kiedyś byłam świadkiem, miastowe ludki se popiły 3 piwa pod rząd i im w łebie odjebało a na wsi 3 to się rozkręca do picia :D kwestia wychowania i jak kto uważa alkoholika :] nie, że kogoś obrażam tylko przytaczam sytuację z życia :D

Gość babeczka z lukrem
ja wczoraj bez piwka :-) Co do jedzenia...jak miałam okres (dooooosyć dłuugi) kiedy piłam codziennie dwa piwa to nawet myślałam,że jakbym miała się odchudzać to zrezygnowałabym całkowicie z jedzenia ,ale z piwa nie :-D Zupka chmielowa jest pyszna! :-D Moje ulubione piwo to Lech, Tyskie. Warkę też czasami piję. Odkąd zrobiłam sobie przerwę to naprawdę mniej mnie ciągnie to piwa. To tak jak z papierosami, jak długo nie palisz to się odzwyczajasz i ci się nie chce. A po długim czasie nawet już nie smakuje (papieros)

Gość leszek.../
Hej wszystkim!! * Traktator... ja też mam kilka piwek w lodówce. Trochę silnej woli i będzie dobrze:) Z wypowiedzi wynika że jesteś mężczyzną... myślę, żejednak facetom jest łatwiej w tej kwestii: jak troszkę brzuszka im przybędzie (nie mówię o "lustrzycy":) to raczej jest to normalne i nikt nie uważa tego za coś niezwykłego... my kobiety jesteśmy wrażliwe na punkcie wyglądu i nie jest tak łatwo pogodzić bycie szczupłą z zamiłowaniem do piwa:) *izaaaaaa trzymam kciuki za silną wolę!! *polaczka zapraszamy do naszego Klubu! Razem raźniej - ja mam ten sam problem co Ty. Też cięzko mi sobie wyobrazić weekend bez piwa - może chociaż się ograniczę do max. 2 dziennie bo tak całkiem to chyba nie dam rady.... *gąbka ostra życie na wsi to coś zupełnie innego... mieszkałam kilka miesięcy... każdy dzień kończył się litrem wódki i zaczynał klinem piwa... pracujesz dla siebiei nikt Cię nie rozlicza z tego czy jesteś podpity, nie musisz być ciągle na obrotach, nie boisz się że jak ktoś poczuje alkohol to wylecisz z roboty. W mieście codziennie o 6:00 rano dojeżdzam samochodem dopracy, ciśnienie mam niesamowite, praca na wysokich obrotach, jak jestem zmęczona to jednak wpływa na pracę... Mieszkanie na wsi i w mieście różni się zupełnie/

Gość leszek.../
* babeczka z lukrem ja tez bardzo lubię lecha i tyskiego... ale jednak lecha bardziej:)) Gratuluję silnej woli i oby tak dalej!! Jejku ...chyba nadchodzi kryzys!!! Tak otworzyłabym sobie piwko.... ratunku...!!! Ludzie napiszcie coś proszę bo wypiję zaraz wszystko w lodówki!!!

Wybaczcie dziewczyny, że się wpieprzam, bo ani mnie to dotyczy, ani się nie znam, ani nie moja sprawa. Ale wśród tych wszystkich tematów o zapachach części ciała, zachodzeniu w ciążę wiatropylnie itp. dupereli, ten mnie zaciekawił. Jak to jest, że głównym bodźcem do odstawiania piwa jest dla Was waga? (Wiem, że waga dla kobiet to ważna rzecz, wiąże się z poczuciem atrakcyjności). Ale nie myślicie o tym w innych kategoriach - dlaczego było by warto z tym się uporać? Nie mam zamiaru bynajmniej prawić kazań, bo to nie moja bajka, ani nie jestem do tego odpowiednią osobą. A piwo, alkohol w ogóle, jest przecież dla ludzi. Ale poobserwujcie swoje odczucia właśnie teraz, gdy nie pijecie tego piwa, gdy go odstawiłyście (a ono krzyczy z lodówki i wyciąga ręce błagalnie). Sądzicie, że to waga do Was krzyczy - "najpój mnie, napój..."?

Gość la mam ba P
ja nie pije od stycznia ogolnie gazowanego w tym piwa trzymam sie dobrze i schudlam :)