Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastee

Włosy wypadaja mi garściami!!!

Polecane posty

Gość nastee

Dziewczyny!!! Ratunku, tracę włosy, wypadają mi one w tak ogromnych ilościach, że jestem przerażona. Nie chcę być łysa. Poradźcie mi co mam robić :(

kup sobie Merz Special Dragees ok 40 zl - opakowanie wystarcza na miesiąc. Bardzo skuteczne na wlosy, paznokcie i skóre. To jest taka bomba witaminowa, że jak to nie pomoże to już nic chyba.

Gość olic
idz do dermatologa - bo moze to byc objaw choroby grzybiczej czy choroby tarczycy itd....

Gość nastee
Sądzę, ze u mnie, wypadanie spowodowane jest tym, że prostuje włosy. Najbardziej wypadaja podczas mycia. Próbowałam Silice, ale nic nie dała, odżywki i szampony- równiez.

Gość Buchlaterka P
jedz dużo cebuli!

Gość nastee
Nie lubie :(

Mam grube włosy ostatnio zaczęły Mi wypadać i kupiłam waśnie Merz Special Drages i powiem że Mi pomogły.

Mam grube włosy ostatnio zaczęły Mi wypadać i kupiłam waśnie Merz Special Drages i powiem że Mi pomogły.

kurde ja też mam problem bo prostuje i nakładm jeszcze pianke lakier i gume i nie wiem co zrobić bo mam takie wysuszone że omg

kurde ja też mam problem bo prostuje i nakładm jeszcze pianke lakier i gume i nie wiem co zrobić bo mam takie wysuszone że omg

Gość mnmnffh
moze sprobujcie czegos tanszego.. nie wiem.. nafta kosmetyczna, olejek rycynowy... lub jakies tabletki, np belissa

Gość SYNC
nafta jest dobra :) woda pokrzywowa, olejek też

Gość mnmnffh
moze i tak, ale ciezko sie ja naklada, tzn dla mnie troche nieprzyjemnie ;/

Gość nastee
Bellisa nie pomaga, jeżeli te Tabletki MSD są naprawde dobre, to byłabym skłonna je kupić, ale z drugiej strony; nie chce kolejny raz wyrzucać pieniądze w błoto i w dodatku faszerować się jakimiś witaminami, które jeden efekt mają zawsze: tuczą!!

Gość nastee
Kupiłam Merz Spezial Dragees. Zobaczymy czy zadziała.

Gość nastee
Obecnie jestem po 30 tabletkach, tzn. 15 dniach stosowania i sama nie wiem. Chyba nie widzę poprawy;|

Gość idź do lekarza zrobic
badania, ja byłam to od razu powiedziała żeby stosować jeden z podanych szamponów, dała recepte na witaminy, cynk, płyn do wcierania w skórę głowy i tabletki na uspokojenie - miałam trudny okres. Dała mi od razu skierowanie na badania, po miesiącu widziałam poprawe, poszłam z wynikami i okazało się że faktycznie stres był winny. Przedłuzyła kuracje i włosy przestały wypadac

Hej a robiłaś jakieś badania - morfologie, badania na tarczyce, poziom żelaza?.Mi też wypadają włosy,mam dobre wyniki, ale myśle ze jest to spowodowane u mnie stresem zwlaszcza jak mialam sesje wtedy mi najwiecej wypadalo:/ Ja stosowalam szampon Dermena zamowilam go taniej na alleegro razem z żelem do wcierania do włosów i mi pomogły te kosmetyki. Z tabletek brałam Skrzypowita, ale odstawiłam bo miałam po nich ból żołądka, a o tabletkch Merz Special słyszałam od fryzjerki pozytywną opinię.Pozdrawiam

Gość do_bimbałkowej
Idź do dermatologa to po pierwsze, a po drugie kup sobie olej lniany- taki zwykły i dziennie wypijaj cztery łyżki. Nie jest jakis ohydny w smaku. Zostawia orzechowy posmak w ustach. Możesz go np. wlewać sobie do jogurtu lub twarożku, to taki orzechowy lekko smak tylko będzie. Olej lniany jest genialny- przetestowałam. Już po dwóch trzech tygodniach włosy przestają wypadać i zaczynają się błyszczeć. Bardzo wzmacniają się też paznokcie. Dodatkowo olej lniany ma najwięcej z wszystkich produktów żywnościowych kwasów Omega3, czyli znacznie zmniejsza ryzyko raka. Jeszcze jeden plus: Olej lniany łagodzi ciągoty na cukier, słodycze. Ja np. piję go ok. 18:oo i potem dzięki temu nie mam ochoty podjadać słodyczy. Mi olej lniany poleciła siostra, ale jej sam lekarz endokrynolog.

Ja już mam trochę dość testowania na sobie tylu specyfików. Odżywki chyba wszytskie wytestowałam, dermena robi mi na głowie siano. Skrzypowita, silica, belisa itp, itd nie pomogły, Merz SD też nie pomagają... Ale wiecie...może to przez ten stres? Bo ja też trochę nerwowa jestem. Chyba pójdę do dermatologa.

wydałem prawie 100zł na ja kies specyfiki i nie pomogło poszłem do drugiego dermatologa a ta powiedziała ze to grzybica strzygąca

Gość ulala19
Polecam odżywki firmy Farmona-Radical są rewelacyjne. Jest jedna do wcierania w skórę głowy 2 razy w tygodniu. Nie zajmuje dużo czasu a efekt po 2-3 miesiącach. Koszt ok. 8zł, nie pamiętam bo starcza na długo. Sama wypróbowałam.

Zrob badanie krwi na hormony tarczycy (ale dokladne)! I to jak najszybciej. To najczestrza przyczyny wyp. wlosow u kobiet. Nie wiem dlaczego lekarze jakos zbyt pozno na to wpadaja.

Witam Mam takie pytanie, co sądzicie o połączeniu merz special z inneov'em ? Skład merz speciala : 1 drażetka zawiera: Witamina C 75,00 mg; L-cystyna 30,00 mg; Witamina E (octan) 9,00 mg; B-karoten 0,90 mg; Amid kwasu nikotynowego 10,00 mg; Pantotenian wapnia 3,00 mg; Witamina B2 1,60 mg; Witamina B6 (chlorowodorek) 1,20 mg; Witamina B1, (azotan) 1,20 mg; Witamina A (octan) 1.500 j.m.; Witamina B12 (cyjanokompleks) 2,00 mikro g.; Witamina D3 50,00 j.m.; Biotyna 0,01 mg; Suchy wyciąg z drożdży 100,00 mg; Żelazo (II) fumaran 20,00 mg Natomiast skład inneovu: Tauryny + Katechiny + Cynku Wychodzi na to, że nic się nie pokrywa, więc mogę łykać jedno i drugie na raz? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość olejowiczka
Witam wszystkie forumowiczki! sluchajcie mialam problem z wypadaniem włosów, po prostu wypadały mi garściami! Próbowałam inneov, Merzspecial, vitapil, belisse no wszytskie tabletki na rynku, nawet pokrzywe pilam ktora nieznacznie poprawila stan moich wlosow. Kiedys na forum przeczytalam ze olej lniany pomaga i zaczełam go pic, na prawde po miesiacu moje wlosy przestały wypadac. Ja swoj olej kupilam na stronie internetowej firmy Zielonynurt, boje sie kupowac na allegro bo nie wiaodmo jak z jakoscia tych olejow i nie wiadomo co w siebie bede wlewac a jezeli chodzi o ten olej to jest nawet smaczny lekko orzechowy posmak. tylko trzeba go trzymac w lodowce no i pilnowac sie z piciem codziennie:) polecam:)!! zycze wam gestych wlosow:))

Gość gość
Tez potwierdzam stosowanie tego oleju lnianego. juz po pierwszym uzyciu, kiedy wsmarowalam go we wlosy na cala noc, pomogl im bardzo. Przyjmuje tez jak syrop na lyzce 2-3 razy dziennie. uzywam go od ponad miesiaca albo dwoch mies. jest naprawde swietny. rowniez kupuje ten olej zielony nurt, bardzo lubie ten sklep i ich oleje

Gość ZosiaAn
Ja bym nie próbowała żadnych specyfików kosmetycznych, tylko na początek przyjęła lek (ale bez recepty)- syrop z magnezem Magsolvit B6. Bardzo często to właśnie niedobór magnezu w organizmie jest odpowiedzialny za wypadanie włosów. Pozdrawiam Zosia

Gość gość
stres to jedno ewentualnie niedobór żelaza, cynku, witamin bardzo często też włosy wypadają od tabletek antykoncepcyjnych albo zaburzeń hormonów płciowych ja podejrzewam też że do wypadania mogą się też przyczyniać szampony z silikonami, teraz prawie wszystkie szampony zawierają ten szajs i coraz więcej osób ma problem z wypadającymi włosami podejrzewam, że skóra głowy zapycha się i cebulki włosowe nie oddychają pod tą warstwą silikonów i stąd swędzenie, łojotok, łupież i wypadanie włosów wiele dziewczyn rezygnuje z szamponów i odżywek z silikonami, ja też mam zamiar spróbować jakiegoś w miarę naturalnego ziołowego szamponu bez silikonów