Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurza mnie juz to

Dieta dla kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość wkurza mnie juz to

Jestem wlasnie na poczatku 7 miesiaca ciazy i mam dosc. Nie jem slodyczy a przez ostatni tydzien przytylam 2,5 kilo!!! Przed ciaza wazylam juz duzo bo 68 kilo, teraz juz waze 79. Jak tak dalej pojdzie to dobije do 90 a mam tylko 1,6 m wzrostu, wiec powinnam przytyc wlasnie do 11 kilo. A przeciez nie moge sie odchudzac. Cholera, jem duzo owocow bo to niby zdrowe ale to moze one mnie tucza? Co powinnam jesc?

Gość wiecej warzyw
a mniej owoców bo zawieraja dużo cukru.

Gość magat
hmm ja jestem w 27 tyg i od poczatku ciazy przytylam 1,5 kg.w ogole na poczatku schudlam z 58 do 53 kg i teraz dopiero waze 54,5[ przy wzroscie 173 cm ].wiec jak widisz u kazdej z nas ciaza przebiega inaczej.widocznie masz slaby metabolim i dlatego tak tyjesz.a moze po prostu dzidzius rosnie ;]jesli nie chcesz tyle przybrac na wadze to jedz wicej warzyw.owoce takie jak banan,brzoskwinie i jablka tucza,lepiej zastapic je arbuzem lub truskawkami.duzo spacerow,5 malych posilkow dziennie,ost kolo 18.a jak jestes glodna lepiej napic sie wody niz wcinac kolejne smakolyki ;p

to ile moge zjesc owocow dziennie? Gdzies przeczytalam ze powinno sie jesc okolo 1 kg warzyw i owocow ale to lacznie? Ja np potrafie zjesc kilogram truskawek albo brzoskwin lub czeresni

Gość wkurza mnie juz to
ja nie jem po 18 bo mi sie juz nie chce, wody tez pije mnostwo, a jakie warzywa radzicie?

Gość zalezy od owocow
bo np. truskawki, arbuzy są niskokaloryczne ale np. z bananami, winogronami trzeba uważac.

wlasnie przegladam tabele kaloryczna i truskawki na 100 g maja 65 kcal a winogrona 78 kcal, brzoskwinia natomiast 38 kcal, arbuz faktycznie malo bo tylko 25 kcal ale z tego wychodzi ze brzoskwinie sa lepsze niz truskawki...

Gość a wedlug mojej
truskawki maja niewiele ponad 40 kcal w 100 g :D

Gość jestem w 32 tc
Wiecie co, z tym tyciem to roznie jest. Ja jestem w 32 tc, a przytylam juz 13 kg, wiec niemalo...ale juz od poczatku ciazy,podczas pierwszego badnaia ginekolog mi powiedziala, ze mam macice powiekszona na 7-8 tydzien, kiedy ja dopiero bylam na poczatku 6 tc i do dzis kazde badanie wykazuje, ze synek jest wiekszy niz ustawa przewiduje ;), takze mysle, ze to tez ma jakis wplyw na wage, bo i wod wtedy jest wiecej i lozysko ciezsze itd., wiec moze u ciebie tez tak jest? Moze dzidzia wieksza jest nic przewiduje jej wiek? Oczywiscie tluszczyk swoja droga, ale to tez nie wszystko. U mnie wszyscy sie dziwia, ze ja jeszcze prawie 2 miesiace musze i wiele sie pyta czy jestem pewna, ze to nie blizniaki, taki mam beben...choc nie przytylam duzo w nogach, tylku itd., bo np. majtki nosze caly czas te same co przed ciaza, tylko koncza sie troche nizej :), ale naprawde brzuch juz mam ogromny i do tego zauwazylam puchniecie kostek, palcow itd. wiec woda mi zbiera. Takze staraj sie odzywiac zdrowo i nie przejmuj sie ta waga zabardzo, bo to naprawde wcale nie musi znaczy, ze ci sie tluszcz gromadzi. Jesli lekarz nic nie mowi, tzn. ze jest wszystko ok.

Gość magat
mysle ze kilogram to troszke za duzo ;p a jesli juz to nie naraz tylko po pare truskawek i jakas brzoskwinka co 3 h.i przede wszytskim nie jesc z nudow;] ja zlapalam sie na tym ze jak nie mam co robic to ide szukac czegos dobrego do jedzenia;p i jemy tylko male porcje, w ten sposob ne rozepchamy zoladka.a jak juz jest sie bardzo glodnym lepiej zapchac sie swiezymi warzywami sa bardzo niskokaloryczne i zdrowe

Gość kilo truskawek
to ok. 300-350 kcal wiec niedużo!;)

Gość kilo truskawek
zresztą świeże truskawki są tylko przez niedlugi czas wiec nie ma sobie ich co żałować, no i mają dużo skladnikow odżywczych.

Gość wkurza mnie juz to
dzidzia raczej z tych mniejszych niz wiekszych, woda na pewno mi sie zbiera bo puchne ale zeby cholera 2,5 kg w tydzien? Ale macie racje, tez jem z nudow. teraz jak bedzie mi sie nudzilo to wezme marchewke albo ugotuje kalafiora, mnostwo jedzenia a malo kalorii a owocow mi sie baaaaaaaaaardzo chce, az nie moge sie od nich oderwac

Gość magat
a 300 kcal to malo? ja staram sie jesc 300 w kazdym z 3 glownych posilkow.na przekaski gora 100kcal...zreszta jak ktos jest w stanie zjesc kilo truskawek naraz i zaraz czuje sie glodny to potem nie jest dla niego problemem zjesc kilo bananow naraz;D a to juz nie jest takie niskokaloryczne. ale oczywiscie zgadam sie ze owoce to samo zdrowie i nalezy je jesc tylko nie w ogromnych porcjach bo to tylko rozpycha zoladek

Gość wkurza mnie juz to
bez przesady, kilogram owocow to ja moze zjem w ciagu calego dnia a nie na raz...

Gość kilo truskawek
a kto tu mowi o zjedzeniu na raz? :o w cisagu dnia te 300 kcal z truskawek to naprawde neiwiele - chyba lepiej to zjeść niż batonika...a kalorii tyle prawie samo!

Gość kilo truskawek
* prawie tyle samo :P

Gość magat
skoro puchniesz to bardzo mozliwe ze te 2 kg to woda.zrezygnuj ze soli i duzo wypoczywaj z nogami do gory:]

Gość do magnat
czyli jesz niewiele ponad 1000 kcal wiec nie masz sie czym chwalić, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne jest o wiele wieksze!

Gość magat
jasne jak nie na raz mozna jesc ;p

Gość magat
mam sie czym chwalic bo mam nienaganna figure,swietnie sie czuje i mimo 7 miesiaca nic po mnie nie widac.wyniki dobre,dzidzius rosnie jak na drozdzach :p zero cellulitu,zero rozstepow...

Gość nie masz sie czym chwalic
bo by to miec musisz sie bardzo ograniczac w jedzeniu podczas gdy inni jadają normalnie(ok.2000 kcal) i maja te same efekty co ty.:P:P:P

Gość magat
niesadze ze takie same.szczerze to nie widzialam jeszcze kobiety w ciazy ktora mialaby taka figure i tyle wazyla co ja.jem to co lubie i wcale nie mam poczucia ze cos trace :p tym bardziej ze uszczesliwiaja mnie inne rzezcy niz pozeranie slodyczy i siedzenie na kanapie przed tv.wszystko jest kwestia punktu widzenia;]

Gość jestem w 32 tc
Magat - celullit, a przede wszystkim rozstepy sa glownie uwarunkowane genetycznie, wiec tu masz co sie chwalic :) Ja mimo moich 13 kg na plusie i ogromniastego brzucha tez ich nie mam, ale ani moja mama ich nigdy nie miala nawet po urodzeniu 2 corek, ani moja siostra po urodzeniu swoich dwoch corek :)

Gość jestem w 32 tc
* wiec tu NIE masz co sie chwalic mialo byc ;)

Gość magat
no przyznaje moja tez nie miala :D

Gość magat
ale waga moge sie chwalic i tego nikt mi nie zabierze :p

Gość jestem w 32 tc
Magat - dopiero jestes w 7 miesiacu, poczekaj az bedziesz w 8-9 wtedy pogadamy :P

Gość magat
phi ;p daj sie czlowiekowi pocieszyc .... :p