Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_smutna

czy to był płód ???

Polecane posty

Gość bardzo_smutna

mam problem... biore tabletki anty od 1,5 roku. ostatnim razem jak mialam okres podczas 7 dniowej przerwy bardzo sie zaniepokoiłam ... kiedy wstałam rano poczułam a pozniej na podpasce zobaczylam cos dziwnego... mała kuleczke wielkosci ziarnka grochu otoczona sluzem... kuleczka byla troszke ciemniejsza nie byl to skrzep. widoczna mała kuleczka czy ktos wie co to moglo byc?? Czy to mógł byc płód?? prosze odpowiedzcie!!! :((

Gość operca
raczej mało prawdopodobne. Jeśli to poronienie samoistne to w tak wczesnej ciązy nawet nie zwróciłabys uwagi a jeśli to późniejsza ciąza byłaby to wiadomo, że rozpoznałabyś bez wątpliwości. To co opisujesz raczej wskazuje na jakieś resztki skrzepów

Gość bardzo_smutna
to nie był skrzep... dokładna wrecz idealna kuleczka ciemno przezroczysta... nie wiem jak to wyleciało to ja poczułam ze to nie był zwykły skrzep czy sluz... to było naprawde dziwne... chciałabym poprostu wiedziec czy jest taka mozliwosc ze był to płód... ze byłby widoczny..

Gość operca
najlepiej zapomnij.... Może to był płód a może nie... Pewnie nikt nie da Ci pewnej odpowiedzi, ewentualnie ginekolog. Podejrzewam, że skoro bierzesz tabletki to nie chcesz być w ciąży więc naprawdę zapomnij o tym

Gość bardzo_smutna
biore tabl bo studiuje i pewnie było by nam ciezko po drugie mój chłopak nie chce... w tym momencie juz były chłopak bo jednak nie mogłam zniesc jego egoizmu... ale jak pomysle ze mogłam miec takie malenstwo to... nohdy wczesniej o tym tak nie myslalam.ale po tym incydencie nie moge przestac... dziękuje ze odpowiedziałas na moje pytanie

Gość operca
Trzymaj się cieplutko i nie smutaj się :) 🌼🌼

Gość joojjjjjjjjj
a mineło 2 tygodnie od tego zdarzenia?? jeśli mniej to zrób test - jeśli pokaże 2 kreski to to była ciąża bo poziom hormonu jest do 2 tyg od poronienia.. szczerze wątpie raczej to jakiś skrzep albo coś innego możliwe że przez tabsy alle dla czystego sumienia i zebyś się niezastanawiała co to było to zrób test i się wyjaśni

Gość bardzo_smutna
mineło dokładnie 10 dni... naprawde to wyjdzie?? zrobie jutro!! dziękuje za odpowiedz :* :* :* nie wiem dlaczego tak zle sie z tym czuje ... :( ale mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjasni :*

test zrób, ale to raczej był jakiś dziwny skrzep, nic więcej. moja przyjaciółka straciła dziecko w 2-3 tygodniu i to było nie do pomylenia z okresem- nie tylko znacznie mocniejszy ból brzucha, ale też lało się z niej tak, że podpaska na dosłownie 10-15 min. starczała. się nie smuć więcej

Gość joojjjjjjjjj
zrób test to ci ulży - i popieram przedmówczynie - poronienie bardzo boli, krew się mocno leje i długo - także to raczej nie to było.. moja koleżanka ma problemy bo się jej jakiś płyn czy coś zbiera w okolicach jajników - może poprostu jakiś taki skrzep z tego ci się zrobił i poprostu wypadł.. daj znać po teście i trzymaj się!!!

Gość 456789788
mialam podobna sytuacje. bylam tak zaniepokojona ze poszlam w ten sam dzien do lekarza i on potwierdzil ze to byla ciaza i poronienie.i wcale nie musi bardzo bolec anileciećkrew w wielkich ilosciach

Gość bardzo_smutna
zrbilam test... byly dwie kreseczki przy czym ta druga znacznie jasniejsza... :( :( jak to mozliwe?? :( myslalam ze tabletki wogole nie pozwalaja by doszło do zapłodnienia ;((( a one spowodowały poronienie :( ?? teraz juz załamka na maxa :(

nawet mnie nie straszcie...bo tez coś takiego miałam ale na to juz za późno,żeby sprawdzić..z resztą wolała bym nie wiedzieć... Bardzo-smutna.. a może ta druga kreska Ci sie przywidziała?? nie smutaj sie już.. bądz silna, bo jak nie Ty to kto??

Gość bardzo_smutna
mam ten test.. nie przewidziało mi sie ale jutro ide do ginekologa - nie tylko w tej sprawie ale przy okazji zapytam... pewnie moje dziecko nie chciało miec takiego ojca który i tak by go nie pokochał :( ja bym sama nie usunęła tego dzieciątka jakb sie trafiło :( mimo tego czuje jakies poczucie winy :( moze lepiej ne myslec :(

Gość ythug
czytałam gdzieś na forum o poronieniu dziewczyna opisywała właśnie i była właśnie owa kuleczka :( nie chce Ci mówić autorko ze to było poronienie bo nie wiem nie jestem lekarzem ale być może miałaś maleństwo w sobie. ale idź do lekarza dla pewności. A jeśli chodzi o tabletki czytałam że jeśli bierze się te same przez dłuższy czas to organizm już na nie nie reaguje tabletki możesz brać a one nie działają moja kuzynka właśnie przez stosowanie dłuższe tych samych tabletek zaszła w ciąże

Gość operca
o Boże strasznie Ci współczuję ... :(:(:( To było tak mało prawdopodone ....a jednak.... :(:(:(

Gość bardzo_smutna
ale ja jakos od poczatku czułam ze ta kuleczka to nie jesttakie NIC... poprostu mimo ze spotkalam sie z czyms takim pierwszy raz nie mogłam pomyslic tego z niczm innym... tylko dlaczego mój organizm sie tak zachował ? :( czy to oznacza ze gdy bede planowac ciążę mogę miec problem :( wiem że Wy dziewczyny nie możecie mi odp na to pytanie i czas pokaze ale teraz juz nie bede taka spokojna :( dziękuje że odpowiadacie na mój post :)

Gość smutna myszka pi pi pi
ja też od 1,5 roku biore tabletki i zdarzyło mi się coś takiego jak Tobie, też pewnego razu zauwazyłam na bieliźnie taka właśnie kuleczke... :(

Gość operca
Bardzo dużo dziewczyn przechodziło poronienie. Pocieszające jest to, ze w następną ciąże wiele z nich zaszło bez problemu i urodziło zdrowe maleństwo !!

Gość bardzo_smutna
tak to jest pocieszające że mimo wszystko to nie oznacza przecież na 100% że w przyszłości będą jakies problemy :( mimo wszystko nie wiem czy to poronienie samoistne czy spowodowane braniem tabl... przeciez dziewczyny nawet na tym forum pisały że zachodziły w ciążę podczas brania tabl... nic juz nie rozumiem.. mam nadzieje ze jutro gin mi wyjaśni :( widze że jednak więcęj dziewczyn na forum to przechodziło. Nikomu nie życze zobaczenia takiej małej kuleczki :(

Gość operca
Ja myslę, ze to było poronienie samoistne. Przecież wiele kobiet nie wiedziało, ze jeste w ciązy i nadal brało anty. Dopiero jak nie było krwawienia z odstawienia to zdziwko. Ponoć nie zaszkodzą dziecku

Gość bardzo_smutna
juz sama nie wiem . po wczoraj miałam nadzieję ze to naprawde nic specjalnego ale zrobilam test i... jestem w szoku. wogóle nie zdawałam sobie wczesniej sprawy że tak wczesne poronienie można wogóle zauważyć. Myślalam owszem że dzieje sie to podczas okresu ale myślalam ze kobieta nie zdaje sobie z tego sprawy. Może faktycznie ta miesiączka była bardziej intensywna i dłuższa ból ja mam zawsze okropny który wiąże się z wymiotami :/ takie okresy mam jak biore tabl w momencie jak przerwałam aż takiego bólu nie było . Ale wtedy ból chyba trwał dłużej nawet 3 dni pamiętam a zawsze 1 lub max. 2.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
1 lub 2 dni okres? szok...

Gość bardzo_smutna
do aaaaaaa: nie zrozumiałam Twojego pytania... 2 dni trwa ból u mnie, okres dużo dłuzej . o to chodziło?

Gość aaaasssssddddd
bardzo_smutna daj znac jutro co lekarz powiedzial na ten temat. Czy poronienie nastapilo wskutek brania anty czy nie. Sama jestem ciekawa.. A swoja droga wspolczuje, sama nie chcialabym tego przezywac co ty

Gość bardzo_smutna
dam znać napewno pod wieczór. mam nadzieje że lekarz rozwieje moje wątpliwości. dziękuje wam bardzo dziewczyny że mimo wszystko jesteście i mi pomagacie ! jeśli to przez tabl to chyba znaczy że nie dokońca działają tak jak działać miały :/ ale zobaczymy jutro.

mogłaś zrobić test z krwi beta hcg ginekolog pewnie każe Ci to zrobić. owszem tabletki nie powinny dopuścić w ogóle do owulacji, zagęszczają śluz itp. może jajeczko było osłabione itp a działanie tabletek dodatkowo osłabiło ciąże i tak po prostu wyszło.

Gość blas blas
Podróż koleją z Europy do Azji Południowo-Wschodniej przez Indie lub Chiny staje się coraz bardziej realna. Dwadzieścia osiem krajów podpisało porozumienie w sprawie budowy sieci kolei transazjatyckich łączących najdalsze zakątki Azji z Europą.

Gość blas blas
Wicelider Speedway Ekstraligi Włókniarz Częstochowa uległ wysoko w meczu 8. kolejki (pierwsza seria spotkań rewanżowych) na wyjeździe Lotosowi Wybrzeże Gdańsk 30:60.

Gość yfuiryfryfK
urczę dziewczyny a co wy myslicie że antykoncepcja to co jest? 100% pewnościże ciązy nie będzie daje tylko abstynencja. Tabletki nawet regularnie brane nie daję pewności że ciąży nie będzie. A jak się ciąża trafi - tabletki ją usuwają.