Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie mi prosze was

kiedy suka może mieć młode

Polecane posty

dopiero po pierwszej cieczce?

Gość widać że jej zazdrościsz powod
tak, pierwsza cieczka to jeszcze młoda suka, warto troszkę poczekać dla jej zdrowia

mam w domu psa i malutkiego szczeniaka- suczkę. No i niestety ale wczoraj nie upilnowałam i się boje, ale to maleństwo chyba jeszcze za małe na szczeniaki?

Gość mnnmm
Może mieć od 18 miesiąca życia, przy 3 cieczce. Jeśli będzie miała wczesniej to może nie donosić albo jeszcze gorzej zdechnąć :(

Gość mnnmm
Czyli nie upilnowałaś? Nie doczytałam do końca, myślałam że chcesz dopuścić sukę do psa. Jeśli to pierwsza cieczka to może zajść w ciążę ale mogą być problemy

ale ona ma z 10 no może 12 tygodni więc chyba za mała jeszcze na szczeniaki? Chcę ją wysterylizować ale to dopiero po pierwszej cieczce można.

Gość hym mi wyszło
za młoda :D zdecydowanie za młoda :D nic sie nie martw w takim wieku to nie ma co pilnować, ale uważaj przy pierwszej cieczce

Gość jak ma 10 tygodni
to cieczki jeszcze nie miała przecież więc jak może być w ciąży? :o idź się doucz dziecko

Gość dzieckiem nie jestem
tylko na psach sie nie znam. u ludzi inaczej troche i zdarza sie ze zanim pojawi sie pierwsza miesiaczka u dziewczynki mozna zajsc w ciaze bo wczesniej byla owulacja wiec zastanawiam sie jak to jest u zwierzat i czy to mozliwe. U ludzi nie ma stałej daty pierwszej miesiaczki. Moze pojawic się nawet w wieku 6-7 lat, a zdarzyły sie też przypadki ze wystepowała wczesniej. Nie wiedziałam jak jest u psów. Ale z tego co tu wyczytałam to u suk zawsze jest po 6 miesiącach życia tak? i jeszcze chciałam zapytać czy jeśli ta suczka jest taka młoda to pies jej nic nie zrobi?