Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zszokowana

Ksiądz NIE chciał mi dać rozgrzeszenia....skandal!!!

Polecane posty

Gość wwrrr
i postanawia poprawe za kazdym razem, szcerze postanawia i sie stara. jasne.

Gość SYNC
to już pytanie do koleżanki :) jeżeli chodzi do spowiedzi, spowiada się i nie żałuje za grzechy to strata czasu na spowiadanie się :)

Gość to moze ja wyjasnie
Upawianie sexu bez slubu....dostajesz rozgrzeszenie. Mieszkasz z facetem...nie dostajesz rozgrzeszenia. I polemika tu na forum niczego nie zmieni 🖐️

Gość SYNC
może autorka się wypowie :)

Gość do jestem zszokowana
Skoro jesteś katoliczką to powinnaś wiedzieć że do rozgrzeszenia konieczny jest żal za grzechy. Dla KK współżycie bez ślubu to jest grzech. I albo się jest katolikiem i się przestrzega zasad, albo nie i się ich nie przestrzega, nie da się być trochę katolikiem. Skoro dajesz dupy facetowi bez ślubu z nim to jest grzech i skoro tego nie żałujesz i zamierzasz to dalej robić to nie powinnaś otrzymać rozgrzeszenia, i ksiądz dobrze zrobił, zastanawia mnie tylko jedno po co w ogóle byłaś się wyspowiadać skoro nie żałujesz tego? Nie rozumiem twojego toku myślenia,

Gość SYNC
a dlaczego jak się mieszka z facetem to się rozgrzeszenia nie dostaje? a jak ktoś meszka i nie współżyje?

Gość jestem zszokowana
wwrrr "Nie rozumiem, po co chodzic do ksiedza, ktorego za przestrzeganie zasad kosciola uwazamy za chama." Nie zgadzam sie...nigdy wczesniej nie rtafil mi sie taki ksiadz, NIGDY.Dlatego jestem w takim szoku....To jakiś psychol , bo zaden normalny by tak nie potraktowal kogos kto sie spowiada

Gość wwrrr
trzeba bylo odejsc, nie nalezy Ci sie rozgrzeszenie, skoro swoj grzech uwazasz za cos normalnego ["jestem z moim facetem 6 lat wiec wyspowiadałam się ze z nim sypiam"]. Skoro dla Boga to grzech, dla ksiedza tez jest. I tyle. Takie sa zasady wspolnoty, do ktorej nalezysz.

Gość to moze ja wyjasnie
Do SYNC_ nie wiem dlaczego tak jest.Ale spojrzmmy prawdzie w oczy...mieszkaja razem i sexu nie uprawiaja? :D

Gość weronisiax
...A po co w ogole szlas do spowiedzi? rownie dobrze moglas opowiedziec o swoich "grzechach" jakiemus znajomemu a nie "ksiedzu"....ktory wyslucha " spowiedzi" a pozniej na dziweczki sobie pojdzie....Przeciez prawdziwych ksiezy juz nie ma.....

Gość SYNC
no zgadzam się że trudno było by wytrzymać ale czym to się w takim razie różni :)

Gość SYNC
są prawdziwi księża ale coraz ich mniej :(

Gość weronisiax
...Trzebabylo mu powiedziec,ze on mieszka z kilkoma innymi faetami i tez nie wiesz co robi:)

Gość weronisiax
...no fakt prawdziwi ksieza tacy z powolania sa juz na "wyginieciu":(((((( A ci co sa ,sami zniechecaja ludzi do siebie...

wwrr- to grzech wg. Kościoła... co sobie myśli na ten temat Bóg, to zupełnie inna bajka ;) faktem jest, że autorka rozgrzeszenia nie dostała słusznie- przecież ciągle będzie trwac w grzechu, nie ma postanowienia poprawy itd., więc warunki spowiedzi, a tym samym otrzymania rozgrzeszenia nie zostały spełnione obecnie nie ma możliwości otrzymania rozgrzeszenia, jeśli jednym z grzechów jest regularne uprawianie seksu, które po 'zakończeniu' spowiedzi się nie skończy... i tyle :P

Gość wwrrr
"wwrr- to grzech wg. Kościoła... co sobie myśli na ten temat Bóg, to zupełnie inna bajka" owszem, zwlaszcza, ze nie wiadomo, czy bog w ogole jest. Ale skoro nie uznajesz kosciola, to chyba nie codzisz do niego ani do spowiedzi, bo po co?

Gość to moze ja wyjasnie
Ktos dobrze powiedzial tu:albo uznajesz zasady tej wiary(wspolnoty chrzescijanskiej)albo nie.Masz prawo wyboru 🖐️ Zawsze tak gadam tesciowi,bo tez mi ciagle gada,ze ksieza sa tacy i owaci(lekarze tez zreszta).JA nie ide do ksiedza tylko do kosciola.A kase jak chce dac to dam,jak nie to nie .

Gość kilimisofli
JAK TO POWIEDZXIAL ZE W TWOIM WIEKU JUZ DZIECI DO KOMUNI WYPRAWIAJĄ ? TO ILE TY MASZ LAT ?40 ?

Gość SYNC
trudne tematy ale w zasadzie to zależy od księdza na jakiego się trafi. jeden da rozgrzeszenie a inny nie..

wrr- no zgadzam się z Tobą, no :P tylko ktoś może nie chodzic do spowiedzi,a do kościoła chodzic ;)

Gość SYNC
mi ksiądz kiedyś kazał wziąć ślub jak powiedział ze współżyje ale to było daaaawno temu :P

Gość to moze ja wyjasnie
koloratka : wwrr- to grzech wg. Kościoła... co sobie myśli na ten temat Bóg, to zupełnie inna bajka MNasz wiara opiera sie NA BIBLII ,wiec wiaDOMO CO BOG O TYM MYSLI. Proponuje,zeby wypowiadaly sie o kosciele te osoby,ktyore choc raz przeczytaly Biblie.

teraz doczytałam do końca pierwszą wypowiedź :P to co powiedział na temat ślubu i dzieci, to było bezczelne, bo co go to do... obchodzi?:O

Gość jestem zszokowana
Jezu ludzie jak czytam tu co poniektorych to mi słabo... Poszlam do spowiedzi bo zgrzeszyłam.Jesli nawet ksiadz uwazal ze nie da mi rozgrzeszenia to OK ale do cholery jak on mi moze mowic takie przykre rzeczy????????Skad on do cholery wie dlaczego nie bierzemy jeszcze slubu i jak moze mi mowic żebym uciekała od niego bo on chce ode mnie tylko seksu i nic wiecej....Gdyby byl normalny powiedzialby ze nie udzieli mi rozgrzeszenia , uzasanił i tyle.a ten sie dopytuje ile mam lat, ze kobiety w mim wieku juz dawno maja dzieci itdChcial mnie zdołować czy co???co to wogole za szopka????

Gość SYNC
ja czytałam :) i katechizm kościoła też :)

A ja poo takich słowach odeszłabym od konfesjonału .

Gość JJKJK
AUTORKO ILE MASZ LAT ?NIE WIERZE ZE KSIADZ POWIEDZIAL ZE W TWYM WIEKU JUZ DO KOMUNI DZIECI WYPRAWIAJA .

Gość SYNC
fakt-ksiądz też powinien jakoś kulturalnie przedstawić ci swoje racje

to może ja wyjaśnie- a co pisze w Biblii... że można sypiac tylko i wyłącznie po ślubie, tylko po to żeby miec grzechy? Księża to też niby następny apostołów, a jakoś nie widzę, żeby mieli z nimi coś wspólnego... :O zasady jakie obecnie panują w KK zostały wprowadzone przez osoby 'nienatchnione'... a to, że nasza wiara opiera się na Biblii... ok- OPIERA SIĘ, a nie odwzorowuje...

Dziewczyno nie przejmuj sie ,spowiedz to przeciez sredniowiecze...ja wogole mam zakaz przystepowiania do spowiedzi bo po rozwodzie jestem...b/k...i od tego czasu przestalam do kosciola chodzic,wierze w Boga ,ale nie w ksiezy i w to co klepia.