Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natara7

jak myslicie - dlaczego niektore kobiety NIGDY nie chca dzieci?

Polecane posty

Gość a po cesarce
Jak nie chcesz dzieci to po jakiego kuta wchodzisz na to forum?????????

Gość nie chcą bo nie i tyle
możemy pogadać już teraz o mojej 80letniej sąsiadce - która mieszka sama w bloku. z kotem. ostatnio zasłabła i gdyby nie pomoc sąsiadów to by na zawał zeszła. powiadomiony telefonicznie syn bluzgła żeby mu głwoy nei zawracać (mieszka w tym samym mieście) a pogotowie to każdy może wezwać.

Gość bo ja straaaaasznie
Nie wiem, czy to było do mnie - dlaczego wchodzę na temat, ale chciałam odpowiedzieć, dlaczego niektóre kobiety nie chcą mieć dzieci. No bo np. nie lubią.

Gość ja tez nie chce
A wy nie jestescie egoistyczne? Rodzicie dzieci po to zeby "nie miec smutnej starosci", "zeby nie zostac samemu na swiece". Nie wiem przez kogo przemawia wiekszy egoizm.

Gość niechcąca nigdy
mam 26 lat wiec jakas gówniara juz nie jestem....i wcale nie uzywam zycie na zabawe,nie jestem imprezowiczki....uwielbiam spokój....wiec nie uogólniej ze te nie chcace tylko sie bawia i dlatego nie chca dzieci....a swoja droga ile ty masz lat?

--->zołzy... trochę mi zal twoich dzieci, skoro na każdym kroku im przypominasz jak strasznie się poświęcasz i oddajesz swoją młodość. to musi być okropne życ z takim poczuciem winy i jakiegoś chorego długu. dobrze że moja matka traktowała macierzyństwo normalnie a nie martyrologicznie.

Gość niechcąca nigdy
matki polki przeciez tylko po rodza dzieci zeby na storosc miał im kto szklanke wody podac...kto odwiedzic..kto duupe podetrzec....wy jestescie wiekszymi egoistkami niz te niechcace...

Gość natara7
ale skrajności... jak pisałam - mam dziecko z wpadki i wcale nie uważam, żebym coś straciła w zyciu... na serio fajnie ejst :)

Gość zolzy...
jestescie wygodnickie i tyle wam powiem zolzy jedne...

a nie daj boże jak takie dziecko będzie chciało ruszyć w świat, za granicę, albo chociaż na drugi koniec polski. to pewnie będie że wyrodne. a przecież dzieci sie wychowuje dla świata a nie dla siebie.

Gość zolzy...
boicie sie ze wam gowno pod tipsy wlezie jak trzeba bedzie pieluche zmienic?

zresztą co tam w świat... nie daj boże synuś w wieku 25 lat jakąś sucz przyprowadzi, co to będize chciała ukraść synusia spod matczynej spódnicy :D:D:D

Dziewczyny, dlaczego nie mozecie rozmawiac w kulturalny sposob tylko przerzucacie sie epitetami ? Nie kazdy musi chciec miec dziec, ale ludzi, ktorzy chca nie nalezy krytykowac i nazywac ,,moherowymi matkami-polkami,, .

Gość zolzy...
a wiesz... mam dwoch synow ...i bede gonila spod bramki tyklko bedzie sie kurzylo za nimi... takimi jak wy... oczywiscie :P:P:P

nikt tu nie krytykuje ludzi którzy po prostu chcą mieć dzieci i nie robią z tego nic nadzwyczajnego. tylko takie nawiedzone babony co to się "poświęcają" w imię istoty bytu i szklanki wody na starość

Gość niechcąca nigdy
tak jestem wygodnicka i co z tego?...zazdrościsz?...przynajmniej ja gówien nie bede wycierac spod tipsów :O...moge spac ile chce i nikt mi w nocy nie ryczy...moge isc na zakupy kiedy chce i nie musze ciagnac ze soba zbędnego balastu w piostaci dziecka...moge jechac na wczasy i wylegiwac sie na plazy a nie patrzec czy czasem dzieciar mi sie nie topi....spieprzyłas sobie zycie na własne zycie to teraz miej do siebie pretensje....czemu nie odpowiedziałas ile masz lat?

---> niechcąca ale za to nie dostąpisz zaszczytu bycia synową takiej porządnej kobiety jak "zołzy..." toż to powód żeby się powiesić

Gość zolzy...
moje dzieci sa dla mnie najwazniejsze na swiecie i dla nich zyje i nie wazne ze pojda w swiat i ze na starosc zostane sama i ze zabiora mi je jakies panny... wazne zeby byli szczesliwi... a reszta dla mnie sie nie liczy...i nie jest to zaden patos... to jest milosc...to jest zycie... to jest wszystko...

Gość niechcąca nigdy
ewelina---> ja pierwsza zostałam nazwana ZOŁZĄ... tego nie zauwazyłas bo pewnie nie chciałas zauwazyc ale to ze nazwałam kogos matka polka od razu zobaczyłas :O:O

Gość zolzy...
33

Gość niechcąca nigdy
taaaaa juz ide szukać liny :O:O:O:P

Gość koza20
ja się jeszcze nie zdecydowałam czy chcę ale argumenty o samotnej starości mnie nie ruszają, bo wydaje mi się,że nie o to chodzi w posiadaniu dzieci- słuszna uwaga,ze dzieci wychowujemy dla świata, a nie dla siebie. popieram w 100%.

Gość niechcąca nigdy
no to nie jestes duzo starsza ode mnie a podejscie do tej sprawy masz jak stara baba...nie obrazajac starych bab :P

Gość nuuu
mozliwe ze byla molestowana i boi sie ze przytrafi im sie to jej dziecia. Ja chce miec ale czasami sie nad tym zastanawiam i boje. Jestem dzieckiem molestowanym. :o co czwarta osoba jest...

Gość zolzy...
syn 12, drugi 4 miesiace...:) moje najwieksze radosci :)❤️❤️ tylko wez gruba line zeby sie przypadkiem nie urwala pod toba...:P

Gość frenti
Nie chce miec dzieci, bo nie odczuwam potrzeby, aby poswiecac swoj czas, kase i kawal zycia, aby wychowac druga istote ludzka. Mysle, ze wiele kobiet ma takie odczucia, ale presja spoleczenstwa robi swoje i kobieta sie rozmnaza.

niechcaca nigdy, absolutnie nie chodzilo mi o opowiadanie sie po jednej ze stron poniewaz sama jeszcze nie wiem czy chce miec dzieci :) Generalnie chodzilo mi o poziom dyskusji, ktory naprawde nie jest za wysoki, gdy dorosle kobiety wyzywaja sie od zolz, moherow itp.itd.

Gość zolzy...
nuuu wspolczuje ale mylisz sie... milosc do dzieci nie oznacza ze bylo sie molestowanym w dziecinstwie... a leki dzis wzielas?

Gość frenti
moje dzieci sa dla mnie najwazniejsze na swiecie i dla nich zyje Zyc sie powinno przede wszystkim dla siebie, a dzieci sa tylko dodatkiem do zycia.

zołzy... a ty czytać ze zrozumieniem umiesz? czy tylko rozpoznajesz literki????