Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natara7

jak myslicie - dlaczego niektore kobiety NIGDY nie chca dzieci?

Polecane posty

Gość niechcąca nigdy
o matko teraz wyszło ze te co nie chca to molestowane były....JA NIE BYŁAM...nie martw sie lina sie nie urwie bo ciezka nie jestem :P

Gość zolzy...
o matko... wczesniej wyszlo ze to niby ja mialam byc ta molestowana bo chce zeby dzieci byly szczesliwe bo je kocham... to juz nic nie rozumiem... kto tu nie umie czytac ze zrozumieniem i nie rozpoznaje literek? :P

Gość nuuu
milosc do dzieci nie ma nic wspólnego z molestowaniem... Nie w tym sens. Gdy bym miala swoje to bym oczywiscie kochala. Popatrz czasami, poczytaj, to bedziesz wiedziala ze co to oznacza strach w mieciu dzieci. Mnie molestowal mój ojciec. Czemu np. mój mezczyzna nie mial by molestowac naszych dzieci. Ufac mozna tylko sobie. Strasznie trudno mi zaufac komukolwiek. Mam 28 lat i jestem psychologiem i rozumiem osoby (zwlaszcza kobiety) co nie chca miec przez to dzieci, lub boja sie seksu. Trzeba pierw wiedzie co to znaczy zeby sie wypowiadac...

Gość zolzy...
ide nakarmic mojegoa skarbeczka - piersia- zeby nie bylo niedomowien. narka . pa . fajnie sie pisalo. do jutra :P

Gość niechcąca nigdy
jak to kto?..ty nie rozpoznajesz :P

Gość nie chcą bo nie i tyle
tej dziewczynie chodziło o to że być może niektóre kobiety nie chcą mieć dzieci bo były molestowane i boją sie że to mogłoby spotkać ich dzieci chyba za skomplikowane zdanie znowu wyszło

Gość zolzy...
pierw to w jakim jezyku i co oznacza?

Gość maszka z bialegostoku
Pytanie brzmi - dlaczego niektóre kobiety nie chca mieć dzieci. Wiec na moje oko powinny odpowiadac przede wszystkim te, ktore nie chcą, bo te, co chca, gówno na ten temat wiedzą. Mamuśki, wy się on niechcacych mieć dzieci odpierdolcie, bo to nie wasza sprawa, z kim ktos inny bedzie mieszkał na starosć i czy woli kota, czy dziecko. Nikt was tu nie atakował i nie nazywał mlecznymi cycami, dopóki same nie zaczęłyscie wyzywac te laski od egoistek, pustych babsztyli itd. Ja nie chce mieć dzieci, bo dzieci zwyczajnie nie lubię. Wkurza mnie, jak sie uwiesza na dorosłym, ciagle chcą, żeby sie z nimi bawić w jakieś gry, które dla dorosłego nie mogą być interesujące. Nie chce mieć kuli u nogi, nie chcę ustawiac wszystkich urlopow, zakupów i kazdej innej sprawy pod dziecko. Chcę sobie normalnie móc wyjść w weekend do teatru i nie musieć wydzwaniac po ciotkach i kolezankach, kto moze i o której zająć sie dieckiem. Wolno mi tak sobie wyobrazac MOJE WŁASNE ŻYCIE? Wolno. Więc nie mamy o czym dyskutowac.

Gość niechcąca nigdy
o jezu i jeszcze piersia karmisz :O...moim zdaniem to obrzydliwe,,takie zwierzęce :O

Gość zolzy...
no to pa zwierzatak bo wy tez piersia karmione...:P

Gość nuuu
zrestza nie chodzi mi o to ze kazda kobieta co niechce mec dzieci byla molestowana. Znam duzo kobiet co bylo a ma dzieci. To zalezy od czlowieka. Ja bardzo chce miec dziecko ale sie boje... Bardzo mocno kocham mojego narzeczonego i chce go poslubic. Ale mam prawo sie bac.

I zeby mi było jasne - nie uwazam, ze kazda matka to jakas dojna krowa, która ma mózg przycmiony papka dla niemowlaka. Są matki i matki. Niektórym faktycznie na mózg padło i już swiata poza swoim dzieckiem nie widzą. A są też normalne babki, które i swoje dzieci kochają i sie nimi zajmują, i maja jeszcze inne sprawy, którymi są zaabsorbowane.

mam 21 lat, nie chcę dzieci, bo: 1. panicznie boję się ciąży i porodu 2. dzieci to jest coś, czego już się nie da cofnąć, trzeba być w 140% pewnym, że chce się je mieć, inaczej nie warto się w to pakować. kto wie, czy po np. 10 latach nie będziemy żałować tego, że się na nie zdecydowaliśmy, a odwrotu już nie będzie... dopóki nie będę najpewniejsza na świecie, to się nie zdecyduję 3. ja i mój luby (ma 30 lat) mamy tysiąc różnych zajęć i idealnie dajemy sobie radę bez dodatkowych obowiązków 4. umiemy czerpać radość z życia bez dzieci, zawsze mamy czas dla przyjaciół i rodziny poza tym w naszym otoczeniu zdecydowana większość par (wiek 27-40 lat) nie ma dzieci i wszyscy świetnie dają sobie radę, więc obserwując siebie nawzajem, nikt nie czuje tej potrzeby... i także uważam, że większy egoizm przemawia przez te kobiety, które chcą mieć dzieci - co to by nie być samą na starość i spełnić się życiowo - niż te, które chcą się po prostu poświęcić sobie i ukochanemu.

poza tym, patrząc na moich rodziców, uważam, że nigdy nie powinni byli mieć dzieci i zakładać jakiejkolwiek rodziny, jest to małżeństwo z wpadki z moją siostrą i oto jak dziecko ich związało razem 26 lat temu i tak jest do dzisiaj. wystarczy mi męczarnia, jak do nich jeżdżę, swojej rodziny mieć nie chcę.

Gość mamammama
Ja ma coreczke.Ma 3 latka i kocham ja nad zycie! Mam czas na prace na teatr,kino,basen..dla mnie ciaza,porod i macierzynstwo nie ma zadnych ograniczen.A jesli przyjac by tok myslenia nie chcacych dzieci to...coz dawno nie istanialoby zycie na naszej planiecie. Czy do waszych matek tez macie taki pogardliwy stosunek??przeciez one urodzily was,karmily piersia i kochaly...ludzie co za hipokryzja??????????

A przepraszam, o jaki pogardliwy stosunek chodzi? Bo jesli chodzi o mnie, to nie mam pogadrliwego stosunku. a inne? No sorry, ale jak usłyszysz, ze jestes egoistą i pustym babsztylem, bo postanowiłas własne zycie zorganizowac tak a nie inaczej - to chyba widac tu pogardliwy stosunek matek do kobiet bezdzietnych. Tak samo pogardliwie odnosicie sie do własnych dzieci?

Gość zolzy...
nie chcecie dzieci? to po co wchodzilyscie na dzial ciaza porod macierzynstwo? tesknota za czyms czego nie bedziecie mialy z wlasnego wyboru? bo nie rozumiem? wracajcie na dzial egoizm i proznosc to moja dewiza zyciowa. tam porozprawiacie o wyzszosci pudru w kamieniu nad sypkim i odwrotnie oraz o innych pierdolach najwazniejszych w waszym zyciu. spadowa od nas matek !!! :P:P:P:P:P:P

Gość zolzy...
no emilcia a ze ty menelem jestes to wiemy. nie wchodzic. marna glupia gierka dla idiotow.

Gość zolzy...
no i jak widze jak mnie zabraklo wczoraj to i topik zamarl..,:)

Gość moderatorzy moi mili...
a mi to rybka jakby nie wpadka twoich rodzicow to i ciebie by nie bylo na swiecie...

Gość taka prawda
a co ciebie to obchodzi, że ktoś nie chce mieć dzieci. Widocznie mają inny cel w swoim życiu. Nie każdy chce się babrać w kupkach. Po drugie aby mieć dziecko to trzeba też mieć odpowiedniego partnera, wystarczająco dużo pieniędzy na utrzymanie tego dziecka a nie tak jak tu neiktóre mamuśki aby dać tyłka, nawet menelowi, później zostaje samotną matką i to niejednokrotnie z kilkorga dziećmi. Nie maja pieniędzy na ich utrzymanie, mieszkają po stancjach. I co, dopiero mi też mamuśki. Aby narodzić to byle głupiec potrafi. Nie każdy umie patrzeć jak dzieci zyja w biedzie bo matka nie umie się nawet zabezpieczać a co do dawania to pierwsza.

Gość zolzy...
no wiec zaslepienie dzieckiem jest lepsze niz zaslepienie lekierem do paznokci czy nowym ciuchem... zeszta to sie da da do niczego porownac a ta dyskusja jest bezowocna bo coz mozna wymagac od osoby ktora swoja wygode stawia na pierwszym miejscu w zyciu? zyjemy po to zeby cos po nas pozostalo a nie po to zeby przezyc jakos to zycie...

Gość zolzy...
taka prawda - to jest tylko twojw prawda a tak naprawde prawda jest inna...

Gość zolzy...
no to twoja matak niezle musiala dupy dawac jak splodzila takie cos jak ty no geny widze ze po jakims menelu... inteligencja rowniez... a tak na przyszlosc to sie zastanow idioto co piuszesz bo piszesz o sobie...:P

Gość Może dla tego
że naprawdę nie mają instynktu macierzynskiego To wcale nie jest takie niespotykane .Nawet w świecie zwierzat zdarzają się matki odrzucające własne dzieci .Tyle tylko .że nikt oprócz ludzi nie nazywa ich wyrodnymi . Pomyślcie sami ile jest matek z małej litery . I nigdy nie piszcie,że poswiecacie się dzieciom .Zaspokajacie najbardziej egoistyczna potrzebę ,zachowania gatunku.Nie chodzi o pozostawienie śladu na ziemi .To tylko zwykłe rozmnazanie .I nie trzeba do tego dorabiać żasnej ideologii.

Gość Może dla tego
żadnej miało być .

Gość natara7
dzięki za te kulturalne wypowiedzi :) ja mam dwojke i na serio - wcale nie keirowalam sie swoja staroscia przy podjeciu decyzji. Pierwsze - wpadka, a drugie to byla swiadoma decyzja, bo okazalo sie, ze z dzieckiem ejst na seri ofajnie. bedzie chcial wyfrunac - prosze bardzo. bedzie chcial zostac - wykurze go ;) moze to jest dla niektorych jak hobby... :) ktos lubi jezdzic konno, inny bawic sie z dziecmi i tyle. psote. no i rozumiem doskonale kobiety, ktore wola poswiecic sie sobie i mezowi, bo na poczatku - tak do 2 roku zycia - dziecko to ostra harowka 24h. potem jest juz na serio fajnie

Gość niechcąca nigdy
zołzy---> weszłam na ten topik z ogólnego wiec nie wiedziałam w jakim jest dziale...a po drugie ten temat tyczy sie mnie i mam gdzies w jakim dziale go ktos tam umiescił....

nalezaloby raczej zapytac, co na topiku dla osob niechcacych miec dzieci robia matki, ktore na sile chca wszystkich nawracac za pomoca niewybrednych epitetow :P