Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natara7

jak myslicie - dlaczego niektore kobiety NIGDY nie chca dzieci?

Polecane posty

Gość ajbd
niechcąca nigdy--co do wygodnictwa zw zyciu,to Ci napisze,ze mam wygodniejsze zycie gdy mam dziecko niz jak je nie mialam :-)bo własnie dzieki temu,ze mam dziecko zwiedziłąm prawie cały swiat z emzem i dzieckiem :-)a gdybym dziecka nie miała to maz by mi takich wycieczek nie fundował :-)

Gość ajbd
niechcaca nigdy--mozna czegos nie lubic,ale zeby od razu uzywac słowa nienawisc.:-)

Gość niesamowite....
I jeszcze jedno chciałabym sprostować - pisałaś tu, że dzieci nie są żadnym pewnikiem, że znasz ludzi z trojgiem dzieci, które wyjechały i i tak nie odwiedzają rodziców, lub odwiedzają rzadko. Może i nie są pewnikiem, bo wyjątki się zdarzaja (na potwierdzenie reguł;) ), ale są dużym prawdopodobieństwem. Tak samo mogłabym Ci napisać, że samotna sąsiadka jest alkoholiczką, druga popełniła samobójstwo, a inna, w bezdzietnym związku, w wieku 40 lat nagle poczuła instynkt i łazi po lekarzach. Ale po co? Wierz mi, dziecko (nawet, jesli nie żyje z tobą w zgodzie) to zawsze dziecko, zawsze jest jakaś tam więź (nie mówię o patologiach). A obcy zawsze będzie obcym.

Gość niechcąca nigdy
no to masz cudownego męża :O:O...zal mi ciebie..ten cieciar jest chyba dla niego wazniejszy niz ty :o:O

Gość do ajbd
naprawdę super mąż :)

Gość ajbd
niechcąca nigdy--przyznam Ci sie z całego serca,ze jestem zadowolona,ze dziecko jest wazniejsze dla mojego meza niz ja,bo wiem,ze on to dziecko chciał(prosil abym zaszła w ciaze)A ,to,ze ja je ur.tez cos oznacza:-)bo mnei wybrał na matke swojego dziecka:-) a to jest duzo. A ja tazke kocham swoje dziecko bardziej niz swojego emza i gdybym miała wybierac to zabiłąbym meza aby urratowac swoje dziecko.

Gość zolzy...
niechcaca nigdy... no i wylazla ci sloma z butow.... wyrwalas sie z wiochy i chcesz pozowac na wyzwolona.. lepiej od razu sie przyznaj ze nie mozesz miec dzieci... i nie wyzywaj niewinnych dzieci od bachorow....

Gość niechcąca nigdy
to ty jeszcze super męża nie widziałaś :O:O:O

Gość niesamowite....
ajbd - niechcąca nigdy nienawidzi, bo "to zła kobieta jest";)

Gość niesamowite....
Nie rozumiem, jak możecie mieć pewność, co mąż zrobi, a czego nie zrobi. Przecież nikt nie zna tak dobrze nawet samego siebie.

Gość zolzy...
dla mnie osrana pieluszka mojego synka to najladniejsza perfuma. co tam chanel nr 5 ...:))))) kocham moje dwa skarby najbardziej na swiecie❤️❤️

Gość niechcąca nigdy
ja NIE CHCĘ DZIECI a czy mogę je mieć to nie wiem bo nie próbowałam i nie będę próbowac....i nie wyszła mi słoma z butów tylko nerwy jak już....bo jak mozna byc tak głupim zeby przepowiadac komus ze za kilkadziesiat lat bede czegos tam załowac...nosz kurwa ile mozna tego wysłuchiwac :O

Gość niechcąca nigdy
perfuma :O:O:D....idz sie doucz nieuku....mówi sie perfumy a nie prfuma prostaczko :O

Gość ajbd
niechcąca nigdy--Myslisz,ze lepiej jak facet bardziej kocha swoja kobiete niz swoje dziecko? Ja załamałabym sie gdyby moj maz kochał bardziej mnei niz naszee dziecko(juz dorosłe)

Gość zolzy...
niechcaca wyluzuj... to tylko forum... ludzie pisza co im slina na jezyk przyniesie 🌼 :)

Gość niechcąca nigdy
i trzeba miec naprawde zryty łeb zeby twierdzic ze gówno pachnie ładniej niz perfumy :O

Gość Kiteczkaaaaaaa
Nienawidzę dzieci i nie chcę ich mieć. Dlaczego? Bo chcę rozwijać swoją karierę zawodową. Śmieszą mnie kobiety łapiące faceta na dziecko, które szukają sobie sensu życia w piostaci posiadanego dziecka. Moja matka znalazła sobie we mnie taki sens, byłam całą jej rozrywką: traktowała mnie jak przyjaciółkę, poniżała, gdy było jej źle, nie pozwalała się z nikim spotykać. Oto dlaczego słowo "matka" kojarzy mi się najgorzej na świecie. Już nie mówiąc o wyrażeniu "samotna matka". Nie chcę mieć dzieci, nie ciągnie mnie do tego, nie mam cierpliwości, bnie widzę sensu, mój facet mnie straszliwie Kocha, to mi wystarczy. Jeszcze do tego robi mi się strasznie przykro, gdy widzę, jak kobiety szarpią własne dzieci, biją je, wyzywają. Jak taki mały człowiek ma być potem stabilny emocjonalnie? Apeluję: kobiety, zastanówcie się. Dziecko nie jest sposobem na znalezienie faceta, nie kierujcie się egoistyczną postawą jedynaka "chcę natychmiast mieć dziecko, to je sobie zrobię", bądźcie najpierw na to gotowe - skończcie studia, znajdźcie pracę, zapewnijcie małęmu człowiekowi byt, bądźcie szczęśliwe, ze spełnionymi marzeniami, a wtedy przekażecie to swojemu dziecku.

Gość zolzy...
gdybym mogla powiedziec to bym glos modulowala w slowie perfuma a tak to moja wina bo moglam cudzyslow dac...:)

Gość zolzy...
nie cwierkaj niechcaca bo ci w dziubku zaschnie jeszcze...;)

Gość niesamowite....
Niechcąca nigdy - co ty mozesz o tym wiedzieć? Nigdy nie będziesz mieć porównania.

Gość zolzy...
a gowno niemowlecia pachnie przepiweknie...:))))

- bo nie są dojrzale emocjonalnie, by posiadać potomstwo, - nie czują instynktu macerzyńskiego ( choc podobno i na niego przyjdzie pora, bedąc juz w ciąży ), - nie lubią dzieci, - sądzą, ze nie bedą mieć warunkow w przyszłosciby je wychowywać.... ( to lepsze niż porzucenie niemowlaka na śmietniku lub zostawienie na porodówce ) - miec poprostu tego świadomość !!

nie każdy miał szczęśliwe dzieciństwo i nie każdy lubi swoją rodzinę - ja mojej nie znoszę i wizyty u rodziców są regularnym koszmarem, więc co - do cholery - miałoby mnie zachęcić do tego, żeby mieć swoje dzieci? te cudowne wspomnienia, które mam? na razie mam ukochanego, z którym jest mi jak w niebie, i to wystarczy.

z roznych powodow... ja np nie chce miec bo mam chory mozg i nie chce aby moje dziecko mialo ta sama chorobe umyslowa,czyli nieuzasadnione kompleksy,mysli samobojcze...w dodatku jestem samotniczka,wychodze do ludzi tylko gdy za nimi zatesknie,lubie samotnosc,mrok,lubie cos ciekawego obejrzec,poczytac,pograc a nie uzerac sie z dzieckiem ktore tak jak czlowiek z Altzchaimerem(chyba tak sie to pisze) ,potrzebuje bardzo duzo uwagi ... dlatego uwazam ze nie nadaje sie na matke poza tym lubie kolczyki,tatuaze(na zdjeciu tego nie widac bo bylam tam na "czysto"),mam ich troche i jakby wygladala matka z takim balastem na ciele?mam tez mroczna przeszlosc,dziwna nature i nie chce aby jakies dziecko mialo taka gotycka mamuske ktora stworzy mu "rodzine Adamsow":D

Gość niechcąca nigdy
teraz na spokojnie powiem wam ze niektórzy ludzie nie wierza ze ktos moze z własnej woli nie chciec dziecka....ludzie wychodzą z załozenia ''nie mają bo nie mogą''...ludzie naprawde nie pojmuja ze ktos nie chce...np.mój kuzyn...wydali z zona juz ponad 100 tys. na leczenie i nic....on mi nigdy nie uwierzy ze ja NIE CHCĘ DZIECKA....tym bardziej ze oni dali by wszystko zeby miec....im nie miesci sie w głowie ze mozna nie miec dzieci...i niektórym tu tez ....a mnie to dziwi...w końcu mamy XXI wiek...a nasz kraj i ludzie w nim zyjacy sa tak zacofani ze szkoda mówic...

często kobiety, które mają udane życie rodzinne, nawet nie przyjmują do wiadomości tego, że u innych mogło być inaczej, na tyle inaczej, żeby zrazić się do rodziny na całe życie. pomyślcie o tym.

Gość maxiiiiiiiiiiio
wyjazd stąd....to ty wyjeżdżaj i nie wtrącaj się w sprawy rodziców. A to że nie mogę się widzieć się częściej z dzieckiem to nie moja wina tylko takich ty którzy przekładają lans nad rodzinę. Jak nie znasz głąbie mojej historii to na drzewo!

Gość niechcąca nigdy
zołzy--> nie martw sie nie zachnie mi w dziubku...a jak zachnie to mam koło siebie soczek...

Gość ajbd
niechcąca nigdy-napisz mi co złego widzisz w tym,ze maz czy zona kocha ich wspolne dziecko bardziej od swojej zony czy meza?