Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zaszokowana

Biegunka po kawie?

Polecane posty

Gość jestem zaszokowana

Zrobiłam sobie dzisiaj bardzo delikatną kawę z dużą ilością mleka (bo kawy zwykle nie piję) i godzinę później latałam do kibla :o Coś podobnego miałam miesiąc temu. Czy to możliwe, że kawa powoduje u mnie biegunkę i bóle brzucha? A wątrobę mam zdrową bo w marcu badania robiłam.

Gość możliwe to jest
jak mam tak smao jak Ty ale tlyko gdy wypiję kawę z mlekiem bo po samej kawie nie latam do wc.Więc u mnie to melko działa przeczyszczjąco,osttanio wypiłam szklankę mleka i od razu do ubikacji:o U Ciebie nie wiadomo czy to po kawie czy po melko zawartym w kawie.A czy po czarnej kawie też tak masz?Jak reagujesz na samo mleko?

Gość możliwe to jest
mogą wypić bardzo mocna czarną kawę i nic.....ale jak dam do niej choć trochę mleka to masakra:o

Gość jestem zaszokowana
Ja mleko samo mogę normalnie pić i nic, więc prawdopodobnie coś z samą kawą. A porannych kaw nie pijam, bo często dostaje po nich piegunek, a moja mama pije całe hektolitry i nic :)

Gość Twoja mama pije duzo kawy
więc jej orgaznim sie juz przyzwyczil do niej i nie biegunek.Biegunki po kawie maja zazwyczaj ci ludzie ktorzy rzadko pja kawe.Jesli po mleku nic Ci nie jest to znaczy ,ze reagujesz biegunka na kawe.

Gość misik-lekarz
kawa hamuje enzym laktaze i dzieki temu nie trawisz laktozy zawartej w mleku. Laktoza dziala osmotycznie czynnie dzieki czemu duza ilosc płynow przedostaje sie do jelita. Tak powstaje biegunka po kawie z duza iloscia mleka. Tadam !! ;)