Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krakówianka

Cała reszta...

Polecane posty

Dziewczyny! Właśnie zakupiłam kieckę - w lipcu będę świadkiem na ślubie mojej przyjaciółki. No ale sukienka to połowa sukcesu. Poradźcie proszę, co z resztą!!! Jestem wysoka(177cm) i szczupła w miarę(62kg). Włosy czeka farbowanie - bywam i blondynką i brązowowłosą i w obu kolorach czuję się dobrze i nie wiem na który się teraz zdecydować (obecnie mam nijaki, wyprany jasny brąż :P). Długość do ramion. Na ramiona muszę coś założyć, chociaż do kościoła. W jakich kolorach dodatki proponujecie?? Czarny po prostu, czy cos innego?? Nie chciałąbym przekombinowac, bo to nie ja mam się rzucać w oczy ;) Ale chyba jak każda normalna kobieta chciałabym wyglądać ładnie ;) Oto sukienka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35d666dd49240adb.html (co prawda na zdjęciu nie wygląda zbyt efektownie :P) Polecicie mi może jeszcze jakiś dobry biustonosz bez ramiączek?? Biust mam sporawy bowiem, sukienka świetnie trzyma, ale jednak czuję się \"goło\" bez biustonosza ;) Wybaczcie tyle pytań, ale ostatnio to wiecznie chodziłam w pożyczonych kieckach na wesela ale tym razem to mi bardzo zależy ;)

Może zacznę od biustonosza to złuda że sukienka dobrze się trzyma. na weselu będziesz tańczyć, ruszać do tego spocisz się materiał się delikatnie naciągnie i ups...:P (wiem sama zrobiłam taki błąd:P). nie ważne czy będziesz zakładać biustonosz czy nie kup sobie taśmę do ciuchów i przyklej (do biustonosza jeśli założyć lub prosto na skórę) lub jeśli założysz biustonosz to przyszyj go do sukienki. z dobrych biustonoszów bez ramiączek ja mogę ci polecić firmy lilla bardzo dobrze trzymał piersi na miejscu ale rozmiarówkę mają fatalna ja trafiłam na dobry. a taśmę do ciuchów dostaniesz np w cubusie co do włosów to nie zależnie od koloru (brunetka nie brązowowłosa:P) proponuje luźna fryzurę ona najlepiej się sprawdzają w upale jak i w deszczu a pogody nie da się przewidzieć. dodatki hmmm kiedy zobaczyłam sukienkę pierwsze na myśl przyszły mi srebrne i szare. później złote, beżowe kremowe. na ramiona do kościoła proponuje jakieś bolerko delikatne nie błyszczące może ażurowe. może też być szal lub żakiet.

Gość jesli chodzi o dodatki
to ja bym kupila klasyczna czern, nie przesadz z bizuteria (polecam srebrna), najlepiej jesli bedzie delikatna, bo sukienka jest dosyc ozdobna fryzura w duzym stopniu bedzie zalezec od dlugosci i typu wlosow najlepiej albo prosta, naturalna, albo gladki kok a jesli chodzi o biustonosz to przede wszystkim musi miec odpowiednio scisly obwod-inaczej niezalezni jaki super bedzie, nie utrzyma ci biustu na miejscu jak masz na przyklad scisle na wYdechu po biustem 75cm to kupujesz biustonosz z obwodem max 70 (a moze nawet lepiej by bylo i 65), do tego przeliczasz miske wg tabelki producenta i wlasnych wrazen (jak bedziesz miec za mala to bedzie stwarzala wrazenie, ze biustonosz jest za ciasny, chociaz niekoniecznie tak bedzie)

Dzięki Dziewczyny, zawsze dobrze się skonsultować ;) Właśnie tego biustonosza obawiam się najbardziej, bo mam takie \"słusznych\" rozmiarów 75D i bardzo się obawiam, żeby wszystko było \"na miejscu\" ;) Do sukienki są całkiem ładne cieniutkie ramiączka, które mogę ewentualnie przypiąć, ale i tak odpowiedni biustonosz będzie wyzwaniem :P W sumie jeśli chodzi o resztę czerń byłaby najprostsza - bo nie musiałabym kupować butów, torebki etc. ale zastanawiam się, czy nie będzie \"za smutno\"... Jeszcze miesiąc czasu, może coś wymyślę - z Waszymi podpowiedziami ;) BTW - wiem, że \"brunetka\", ale jak sobie zrobiłam nowy kolor to tak mnie dzieci w pracy nazwały: \"brązowowłosa\" - i tak mi \"w slangu\" zostało ;)