Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mężatka smutna...

porozmawia ktoś ze mną?czuje się fatalnie....

Polecane posty

Gość zoltia
to typowe dla alkoholika,nie panuje nad emocjami bo jego szare komorki juz czuja wplyw alkoholu,nie daj sie zwiesc slowkom...

Gość zoltia
powiedz mu krotko:podalam cie o alimenty...jezeli sie nie ogarniesz nastepnym krokiem bedzie rozwod

Gość mężatka smutna...
a ile pieniążków mogę dostac z funduszu skoro on pracuje nielegalnie na dwoje dzieci? ale wiecie dziewczyny postanowiłam dzisiaj konkretna rozmowa,tylko wolałabym nie wdomu,bowiadomo dzieci rozpraszają,to mama mnie zawoła itp...umówić się z nim gdzieś na mieście i jak o tym mu powiedzieć ,doradźcie mi proszę..

Gość mężatka smutna...
on już kiedyś mnie uderzył w przeciągu 10lat małżeństwa dwa razy,zawsze po alkoholu,dodatkowo stracił na 2 lata prawko za jazdę po pijaku

Gość zoltia
w domu faktycznie moze byc niezrecznie,tylko pamietaj...musi byc trzezwy bo nie wiadomo jak zareaguje...i musi byc to miedzy ludzmi,,,moze w kawiarni?musisz byc spokojna ale stanowcza aaa i nie placz czasem bo to bedzie swiadczylo o twojej slabosci

a to wszystko jedno-moze byc w parku,bo w lokalu siara podnosic glos..ale nie za uboczu,bo musza was ludzie widziec,nie wiadomo jak zareaguje...i najwaznijesze-nie jest az tak wazne co mowisz,ale jak to mowisz-musisz byc stanowcza!

Gość zoltia
o widzisz....bedzie tylko gorzej,rozumiem cie,sama to przezylam...teraz jestem w innym zwiazku,szczesliwa i bezpieczna

Gość mężatka smutna...
a jak napisać wniosek o alimenty skoro jest moim mężem zameldowany jest jeszcze w swoim rodzinnym domu jak uzasadnić,muszę coś z tym zrobić!!!!DOSYC CIERPIEŃ,UPOKORZEŃ!

Gość zoltia
znalam takie co pisaly pozew a potem wycofywaly,on pewnie bedzie cie prosil o to abys mu odpuscila ale musisz trwac przy swoim

Gość zoltia
. . . (Miejscowość). . . . dnia . . . (Data) . . . Sąd Rejonowy w . . . (Miejscowość siedziby sądu) . . . Wydział Rodzinny i Nieletnich Powód . . . (Imię, nazwisko i dokładny adres z kodem pocztowym) . . . reprezentowany przez matkę/ojca . . . (Imię, nazwisko i dokładny adres z kodem pocztowym) . . . Pozwany . . . (Imię, nazwisko i dokładny adres z kodem pocztowym) . . . Wartość . . . (Określenie wartości przedmiotu roszczenia powoda) . . . złotych Pozew o alimenty w imieniu małoletniego . . . (Imię, nazwisko małoletniego dziecka dla którego mają być orzeczone alimenty) . . . wnoszę o: I. Zasądzenie tytułem alimentów od pozwanego . . .(Imię, nazwisko pozwanego) . . . kwoty . . . (Określenie wysokości kwoty świadczenia). . . złotych słownie: . . . (Określenie wysokości kwoty świadczenia). . . miesięcznie płatnych do rąk matki/ojca . . .(Imię, nazwisko matki/ojca reprezentanta) . . ., jako ustawowego przedstawiciela do dnia . . .(Dzień miesiąca do którego świadczenie ma być płatne) . . . kazdego miesiaca z góry, poczynajac od dnia . . .(okreslenie poczatkowego terminu platnosci swiadczenia) . . . roku wraz ustawowymi odsetkami w przypadku uchybienia płatnosci którejkolwiek z rat, II. Wydanie wyroku zaocznego w przypadku nie stawienia sie pozwanego na rozprawe; III. Nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności; IV. Zasądzenie od pozwanego na rzecz małoletniego powoda kosztów procesu. Uzasadnienie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Własnoręczny podpis powoda) Załączniki: - Odpis pozwu - Odpis skrócony aktu urodzenia dziecka, jeżeli dziecko jest ze związku małżenskiego; - Odpis zupełny aktu urodzenia - jeżeli dziecko jest pozamałżenskie; - Zaświadczenie o wysokości dochodów Do pozwu należy dołączyc ponadto tyle kopii załączników ile jest uczestników postępowania.

Powiem Ci tak... jeżeli on sam nie zauważy problemu i nie będzie chciał go zwalczyć to sama nic nie osiągniesz Czytając twoje słowa, myślę sobie że takie coś mogła z 15 lat temu napisać moja matka, że mógł jej wtedy ktoś coś doradzić.... Do alkoholizmu ojca doszły awantury, bijatki itpe Zawsze moja mama mówiła że dla dzieci nie chciała się z nim rozstać, bo właśnie gdy nie pił był wspaniałym, zabawnym człowiekiem, zarabiał dobrze, utrzymywał rodzinę, wybudował dom... do dziś dusza towarzystwa jednak dziś ich dzieci (czyli ja i brat) mają po 20 i 23 lata od kilku lat nie mieszkają z rodzicami, mimo strasznej miłości dla mamy nie potrafiliśmy z nimi zostać. Nasz kontakt z mamą jest wspaniały, z ojcem - tyle co trzeba, z musu, zależnie od jego zachowania. Jeżeli on się nie zacznie leczyć, nie zmieni się to będzie coraz gorzej, nie chcę cie straszyć lecz ostrzec. Między nimi nie ma miłości, jest patologia, jednak moja mama nie odejdzie... będzie tkwiła w tym toksycznym związku do końca życia, sprawy zaszły za daleko, one jest współuzależniona nie od alkoholu broń boże, tylko od niego... od tego potwora. Uwierz mi że to największy ból i krzywda dla \"dzieci\"

Gość mężatka smutna...
ale wiecie co jest najgorsze? ja nadal go kocham i chcę walczyć,chce pomóc mu wyjść z nałogu,wiem,żę tarapia wstrząsowa jest chyba wtym wypadku najlepsza,może się opamięta i będzie chciał walczyć,jego ostateczna decyzja

Gość zoltia
masz ty wzór i działaj kobieto!!!!!!!!!

Gość mężatka smutna...
zoltia-dziękuję,czy mogłabyś mi podać swoje gg? tak mądrze piszesz....potrzebne jest mi wsprcie osoby która rozumie,bo sama to przeszła...wszystkim dziękuję!!!! Ale dzisiaj pracuję...HI HI

Gość zoltia
8349635:)

Gość mężatka smutna...
dzieki...

Gość zoltia
nie bedzie ci latwo ale czy ktos powiedzial ze musi być łatwo?nie musi...powalczysz i nabierzesz szacunku do samej siebie,warto sie czasami pomeczyc,trzymam kciuki,pisz jak chcesz,chetnie ci doradze

Gość mężatka smutna...
powiedz mi czy uważasz,że moge jeszcze liczyć na nasz związek,czy probować właśnie tą metodą wstrząsową? nie mogę go skreślić,bo on jest chory i kto ma mu pomóc jak nie ja