Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekarnik Bosch

Piekarnik Bosch-jak wyczyścić, problem.

Polecane posty

Gość piekarnik Bosch

Może ma ktoś z was piekarnik Bosch, zgubiłam instrukcję i nie wiem jak skorzystać z programu clean, na ile się włącza i jak on działa? Czy boczne ścianki też się wyczyszczą? Ewentualnie może znacie jakieś dobre środki do wyczyszczenia wnętrza piekarnika, Cif i Cilit Bang nie działają.

Gość piekarnik Bosch
A może jeszcze ktoś wie co oznacza taka ikonka na pokrętle : gwiazdka a pod nią kropla, ujęte w kwadrat ? Nikt nie ma piekarnika?

Gość aaadella
Grillpol firmy Voigt,do kupienia w sklepie Bhp

Gość mam ten sam problem z 6mies
Boschem . próbowałam włączyć te funkcje clean i kupa:O wyglada okropnie i żaden środek nic nie działa .

Gość piekarnik Bosch
" Grillpol firmy Voigt,do kupienia w sklepie Bhp" Dzięki, będę tego szukać, rozumiem, że to jakiś środek czyszczący? Może ktoś jeszcze coś poleci?

Gość gwiazdka a pod nią kropla
to rozmrazanie

Gość piekarnik Bosch
DZIĘKI WIELKIE !!! :)

Gość gwiazdka a pod nia kropla
zerknelam do instrukcji i cleam wlacza sie w ten sposob 1.programator funkcji nastawic na gorace powietrze 2.regulator temperatury nastawic na funkcje clean 3. nacisnac przycisk oznaczony clean na wyswietlaczu ukazuje sie CL. piekarnik wyłacza sie po upływie jednej godziny rozlega sie sygnał dzwiekowy a na wyswietlaczu miga CL wyłaczc programator funkcji i regulator temperatury. nalezy pamietac aby przed uzyciem tej funkcji oczyscic elementy piekarnika ktore sie same ni oczyszczaja. jezeli sie tego nie zrobi powstana plamy ktorych nie da sie pózniej usunac. w instrukcji napisali równiez ze do czyszczenia piekarnika wskazany jest roztwor lugowy lub woda z octem (!)

Gość niech sobie sami spróbują
wodą z octem..., nie działa.

Gość praktyczna mamuśka
Podnoszę !!!

Gość gość
Hmmmm mam bosha od paru dobrych lat i jak sie go pozadnie nie wyszoruje to clean sobie nie poradzi. Najgorsze jest to ze moj piekarnik ma takie prowadnice i mnostwo zakamarkow. W koncu po wielu probach skonczylam na niemieckiej piance do grilla i piekarnikow. Najpierw oczyszczam z grubsza, potem wkladam foremke do ciasta z wrzatkiem i po pol godzinie spryskuje wszystko pianka. Po 15 minutach szczotka zmywam boki i prowadnice, posluguje sie tez gabka z szorujaca powierzchnia. W kazdym razie duzo roboty i niewygodny dostep przez otwierajace sie w dol drzwiczki. Wyglada na to ze wszyscy mamy ten sam problem. Jesli chce sie miec czysty piekarnik, najlepiej go ...... nie uzywac.

Gość gość
najlepiej używać tak, żeby się nie brudził ja mięso piekę wyłącznie w zamkniętych rynkach albo w rękawie do pieczenia wszystko, co mogłoby chlapać piekę zamknięte albo szczelnie przykryte folią czasami grilluję rybę, ale wtedy wkładam ją do wysokiej i dużej rynki, żeby tłuszcz nie chlapał

Gość aniaFF
Piekarnik zawsze będzie się brudził. Taka już jest natura tego urządzenia. Ja mam piekarnik Electroluxa z czyszczeniem pyrolitycznym. Czyszczenie wygląda tak, że po całej procedurze zostaje popiół, z którego usunięciem nie ma najmniejszych problemów. Są też specjalistyczne środki do czyszczenia piekarnika, niekonieczne te znane z marketów. Ja jednak ograniczyłam ich użytkowanie ze względu na powyższą funkcję piekarnika

Gość Ania
Dnia 15.06.2009 o 17:01, Gość piekarnik Bosch napisał:

A może jeszcze ktoś wie co oznacza taka ikonka na pokrętle : gwiazdka a pod nią kropla, ujęte w kwadrat ? Nikt nie ma piekarnika?

Ta funkcja jest do rozmrażania. 

Gość Kropla gwiazdka

To jest funkcja rozmrazania 😉

Gość ...

To jest rozmnażanie