Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Łezka-

Moja matka całkiem oszalala na punkcie faceta!! Pomocy!

Polecane posty

Gość zuzikaaaaaaa
No jeżeli Twoja mama sama z tym facetem pojedzie do Hiszpanii,to tego się nie da wybaczyć.Koniecznie o tym też musisz porozmawiać.Nie bądż taką pesymistką,a może ona zrobi Ci niedługo niespodziankę i poznasz jej faceta.Głowka go góry!!!

Gość ta twoja matka niezła jest
sory za okreslenie, no ale jeśli matka nie chce Cie w swoim życiu widzieć, to ja nie wiem już sama jakie może mieć powody:o

ja na twoim miejscu bym sie cieszyła i robiła wszytsko to na co mma ochotę:P

Gość powiedz ze skoro ojciec
odszedl masz tylko ją, chcesz z kims pogadac, pobyc, ona ma oprocz ciebie faceta a ty jestes sama, a masz wiele spraw, z ktorych chcialabys sie zwierzyc.ZMasz trudny wiek, a mlodziez osamotniona wpada w narkotyki, alkohol, sekty, a ty tego nie chcesz Facet raczej konkurencją nie jest, nie tyle tracisz matke co zyskujesz - mam nadzieje , zyczliwego - ojczyma, czy kogos w tym stylu. Daj jej sporo luzu, ale zaniedbywac cie totalnie nie powinna.

Gość -Łezka-
kochane, ale ja poznałam tego faceta, pisałam już dwa razy:( Wystarczy mi tych jej niespodzianek, cieszylam sie że pojedziemy na tydzien nad morze, a tu nagle niespodzianka- pojedziemy nie my, ale oni. I nie mam co liczyć na to, że ze mną tez wyjedzie, bo wydała już kasę na to, poza tym więcej urlopu nie dostanie :O

Coś mi się wydaję że on ma na nią zły wpływ i widocznie ją buntuje, widać jest o Ciebie zazdrosny, nieodpowiedniego faceta Twoja mama znalazła niestety :O

Gość -Łezka-
z tym życzliwym ojczymem to nie sądzę... Dałabym jej naprawdę dużo luzu, ale zobaczcie: przez te 8 miesięcy oni zwiedzili mnóstwo miast polskich, bo mniej więcej raz- dwa razy w miesięcu robią sobie weekendową wycieczkę krajoznawczą. Ze mną nie była ani razu :(

Gość -Łezka-
Z tego co wiem on jest chyba kawalerem, ale mama też tego dokładnie nie wie, w każdym bądź razie nie ma dzieci. Mama parę razy proponowała wspólne spotkania, ale on mowi podobno, że jeszcze nie pora i na tym jednym się skończyło...

Gość zuzikaaaaaaa
popieram--zaraz padnę.

zaraz padnę- 100% racji...niestety ja bym ją nastraszyła... gdybym wiedziała że np wróci w poniedziałek do domu, napisałabym jej list, a w liście zawarła wszystko co mnie boli i słowo zegnam. Przespałabym sie gdzieś u koleżanki... może taki kubeł wody spowodował by oprzytomniała:o

nie pora po 8 miechach? on w ogóle nie chce Cie poznać. WCALE. dla niego nie istniejesz, szkoda tylko ze twoja matka ma klapy na oczach

naprawde, co ta miłość potrafi robić z człowiekiem... wpatrzona w niego jak w obrazek, a niech ją skrzywdzi to wtedy u kochanej córci będzie szukać wsparcia... a kiedy córka potrzebuje jej, to ona na to zlewa. to jest tak, jak zdrada najlepszej przyjaciólki, wyłożyła na ciebie totalnie...

Gość no zaraz masz przeciez
jeszcze ojca, nie tylko matkę.:O

zaraz padne- ja bym tak zrobiła, jak nie pomoże szantarz emocjonalny, to już nic nie pomoże...

Gość ja bym jej odpłaciła
tym samym, całkowitym lekceważeniem. Gdyby się zapytała czy mam co jeść odpowiedziałabym: a co cię to obchodzi, od kiedy się tym interesujesz i odłożyłabym słuchawkę. całkowita ignorancja jej osoby , jej problemów. gdyby się zapytała dlaczego tak robię odpowiedziałabym że nauczyłam się tego od niej

szantaż

Gość a aj bym chciala poznac
relacje obydwu stron bo tak to ciezko ocenic zważywczy że nastolatki lubią wszystkich o wszystko oskarżać a nei widzą jacy oni sami są.

AUTORKO NIE ZAŁAMUJ SIE, jesteś jeszcze?

a aj bym chciala poznac-- sam fakt że mamuśka jedzie do hiszpanii z fagasem zapominając o bozym świecie na kilka dni, często znika na kilka tyg. wystarcza, by stwierdzić, że to wina matki nie dziecka:o

Gość matka chce sobie ulozyc
życie i ma do tego prawo. Ty niedługo pewnie wyfruniesz z gniazda, bedziesz miec wlasne zycie a ona zostanie sama. Mam wrażenie, ze jestes trochę zaborcza bo do tegj pory jak widac matka tobie głownie posiwecala czas, bylas jej oczkiem w glowie (bo pewnie jestes jedynaczką) i teraz nie mozesz sie z tym pogodzic, że jest ktos inny kto jest dla matki wazny. postaraj sie obiektywnie na to wszystko spojrzec.

Gość drrrf8
no wlasnie, mamy tu relecje tylkjo jednej strony, poza tym ja widze tu zazdrosc corki o to ze matka dobrze sie bawi, wyjezdza, a ona siedzi w domu

ano wlasnie, dzieci lubia koloryzowac pewne sprawy wiec wybacz autorko ale ja np. chcialabym też usłyszec co twoja matka ma do powiedzenia a reszcie gratuluje, że od razu wydała wyrok nie znając opinii drugiej strony.

chyba te "złote rady" są od takich samych małolat jak autorka.:O

Gość do matka chce sobie ulozyc
????? co ty za pierdoły piszesz? to może matka 13sto latki też może tak sie zachowywać i twoim zdaniem to normalne, bo chce ułożyć soboe zycie? i matka 5 latki może tez? nie ważne ile córka ma lat, matka ma opiekować sie nią i tyle, a czas powinna spędzać [oczywićsie ma do tego 100procentowe prawo]ze swoim facetem, ale i z córką

Gość no zobaczymy jak ty bedziesz
szalec za facetem jak ciebie złapie...wtedy będzie przyganiał kocioł garnkowi.:P

Gość -Łezka-
Ech, widzę zero zrozumienia. Otóż oczkiem w głowie nigdy nie byłam. Jestem jedynaczką, ale moja mama zawsze sporo czasu spędzała w pracy, poza tym lubiła spotkać się z przyjaciółką czy kuzynką. Ale podkreślam RAZ NA JAKIŚ CZAS szłyśmy razem na zakupy czy spacer, albo jechałyśmy się poopalać. Poza tym zawsze mogłam na nią liczyć, wygadać się itp. Fakt, jestem taka zaborcza, że sama jej tego faceta podsunęłam, żeby nie była samotna... Świetnie mnie określacie. Chciałabym nawet, żeby ona mieszkała u niego np. w tygodniu, a ze mną spędzała weekendy czy odwrotnie. Ale ona nie spędza ze mną czasu W OGÓLE.

Gość do matka chce sobie ulozyc
a ty pewnie jesteś jedną z matek takich biednych dzieci :D

matka chce sobie ulozyc ano wlasnie, dzieci lubia koloryzowac pewne sprawy wiec wybacz autorko ale ja np. chcialabym też usłyszec co twoja matka ma do powiedzenia a reszcie gratuluje, że od razu wydała wyrok nie znając opinii drugiej strony. Czytałaś jej wpisy? Czy Twoim zdaniem jej matka postępuje w porządku? Co do koloryzowania to różnie bywa, ja osobiści znam takie przypadki gdzie matki straciły głowę dla faceta i olały swoje dzieci. Są niestety takie kobiety dla których facet jest ważniejszy od dzieci Napisałam już że matka ma prawo znaleźć sobie kogoś. Ale jej też OBOWIĄZKIEM jet zajmowaniem się dzieckiem.

a co ja takiego napisałam?! w przeciwienstwie do ciebie nie biorę od razu strony autorki nie znając opinii drugiej strony!