Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajabongo......

czy ktoras z was od razu zrobila oddzielny pokoj dla noworodka???

Polecane posty

Gość niuniamensfel
^ tygodni po porodzie nie wolno Ci sie kochać .. wiec w tym czasie miałabym dzieci w sypialni, apotem to będzie akurat aby już spały w swoim pokoiku. :)

Gość moja córka od początku spała
w swoim pokoiku i nie uważam że jestem bez serca z tego powodu. Po prostu nie czułabym się komfortowo z łóżeczkiem dziecka w naszej sypialni a co dopiero o położeniu dziecka do naszego łóżka. Wstawanie i bieganie do drugiego pokoju jest męczące ale warto było, bo jak się nasłuchałam koleżanek jak ciężko odzwyczaić dziecko od spania z rodzicami to wolałam się trochę pomęczyć niż w małżeńskiej sypialni miałoby mieszkać dziecko.

Gość do aalso
słyszałam o cycach ale mleczarnia???? aż tak zatraciłaś swoją kobiecą godność? i to uprawianie seksu obok dziecka?!:O:O:O:O

my przenieśliśmy córeczkę do jej pokoju jak skończyła 3 miesiące, mamy monitor oddechu i elektroniczną nianię z kamerą więc widzę co się tam dzieje i jestem całkowicie spokojna. dodam, że mała odkąd skońćzyła 3 miesiace przesypia w nocy 12 godzin bez budzenia się :)

Gość bajabongo......
meaa...a jak to zrobiliscie, ze wam tak spi

nie wiem... chyba po prostu lubi :) tzn jak spała z nami w sypialni (w osobnym łóżeczku) to albo my jej przeszkadzalismy, nasze oddechy, czy cuś, albo było jej za duszno (zima była, kaloryfer włączony, okno zamknięte, 2 dorosłe osoby i dziecko) budziła się raz albo dwa w nocy, różni bywało, piła mleko i szła spać znów przenieśliśmy ją do pokoju to dwie noce sie po razie obudziła i trzecia noc już bez wstawania. śpi od ok 19.40 do ok. 8 rano :) jest od 2 tygodnia życia dokarmiana sztucznie a od 3 miesiaca życia całkowicie na butli

Nasza corka z koniecznosci spala w naszej sypialni- w swoim lozeczku- poltora roku. Kiedy dostala wlasny pokoik bez problemu przestawila sie na zasypianie w innym pomieszczeniu. Tak wiec nie sadze, ze warto sie meczyc na poczatku i separowac dziecko, skoro ono w naturalny sposob zaakceptuje przenosiny do swojego pokoiku, kiedy juz nie bedzie koniecznosci zatrzymania go w pokoju rodzicow.

Gość jestem w 33 tc
Tak, nasz synus juz ma gotowy pokoik, ale mimo, ze ma lozeczko w swoim pokoiku to przez pierwsze kilka miesiecy bedzie spal w koszu (jeszcze po moim mezu :) ) w naszej sypialni obok naszego lozka.

Aż żal to czytac. Malutki bobas co dopiero przyzwyczaja się do życia poza lonem matki a wy zaraz do osobnego pokoju i fora ze dwora. :/

Gość gość
tez mi zal to czytac. i jeszcze te głupie reklamy. bleee