Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiki31

Skutki uboczne Bebilonu pepti ?

Polecane posty

Gość wiki31

Od półtora tygodnia karmię dziecko bebilonem pepti i zauważyłam po kilku dniach że synek ma wysypkę na całym ciele, łuszczącą się skórę głowy i problemy ze spaniem. Nie może zasnąc choć widze ze jest senny. Jak tylko zaśnie na chwilkę - po 5 minutach wstaje ponownie z szeroko otwartymi oczami. Czy ktoś miał to samo? Szczególnie chodzi mi o bezsenność bo nigdzie nie znalazłam nic na ten temat. To już ostatnie mleko którym mogłabym go karmić.Prosze o odp.

Gość sdfg
ojej skonsultuj to konieczne z pediatrą !!! mój synek na to mleko reagował biegunką, wymiotami i wysypką. Zmieniłam mleko po rozmowie z lekarką i wszytsko przeszło

Idź z dzieckiem do pediatry i to szybko! Jest mnóstwo rodzajów mleka modyfikowanego, nie wierzę, że wszystkie wypróbowałaś :-o

Gość hejaho.
moje dziecko tez koszmarnie reagowalo na bebilon pepti. wywalilam to swinstwo do smieci.

Gość wiki31
Owszem sporo rodzajów mleka już wypróbowałam a dziecko ma dopiero 6 tygodni. Wiem ze nie można tak sobie zmieniać mleko a uważam że u niego i tak było tego za dużo. Karmiłam go Nan ha 1- nie mógł się wyprózniać. Kazano mi przejść na zwykły Nan, po którym mial straszne uczulenie i kategorycznie zakazano mi tego mleka. Spróbowałam Bebiko- okropnie wymiotował. Przepisali mi Nutramigen po którym wykrecał sie przy jedzeniu i niespokojnie spał, a teraz jest bebilon pepti o którym napisałam wyżej. Może ktoś mi powie kiedy mogę zrobić jakieś badania i wykryć co mu dolega.

Moja mała tez miala przepisany Bebilon Pepti, bo po Bebiko na buzi łuszczyła sie jej troszke skorka. Ale ten Bebilon--to syf!Czego tam nie ma, sama chemia!Smierdzi i jest wstretne w smaku, mloda wcael nie chciala go pic, a ja nie mialam serca jej męczyc. Inne mleka tez odrzucila, nie chciala na nie nawet patrzec, reagowala histeria na butelke z mlekiem. I tak od 5 miesiaca w ogole nie pije zadnego modyfikowanego syfu. Je gerberki i danonki, teraz ma 9miesiecy i w zasadzie dorosle jedzenie w malych ilosciach tez.Ladnie rosnie, porzadnie przybiera na wadze.Ja sama i jej tata tez nigdy dobrze nie tolerowalismy mleka pod jakakolwiek postacia i tak zostalo nam do dzis.Mamy oboje zdrowe zęby i kosci, nic nam sie nie stalo z powodu nie picia mleka w malenkosci.Nadrabiamy czym innym, mala tez.Jest wiele zrodel bialka. A mala ma teraz przesliczna cere, jest wesola i silna.Precz z modyfikowanym gownem!

Gość enfamil jest
dobry ale drogi, do kupienia w aptece

Gość trzeba było piersią karmic

ale oczywiście kolejna leniwa mamuśka!

i nie pisz nie tłumacz się ze nie mogłas. Bo nie ma takiej obcji że nie można. Każda może owszem czasem kosztuje to wysiłku ale każda moze!!!!

jaaasne, np.jak jest na antybiotykach przez kolejne 2 miesiace po porodzie...albo i dluzej...z pewnoscia....:D:D:D:D jest wiele sytuacji, kiedy naprawde nie mozna.Kazdy madry lekarz o tym wie. wiele lekow przyjmowanych przy chorobach przewleklych wyklucza mozliwosc karmienia piersią.a czasem samo dziecko nie chce, bo mu mleko mamy nie pasi.

bzdura

bzdura bo ci nie po nosie:D ale takie sa fakty.leki psychotropowe np, antybiotyki, wiele nasercowych, obnizajacych cisnienie..poczytaj troche i dopiero się wypowiadaj

Gość wiki31
Jasne można było karmić ale są wypadki kiedy czegoś się nie przeskoczy. Nie będę sie tłumaczyć ale w moim wypadku karmienie piersią nie było możliwe, więc takie komentarze są zbędne.

Gość enfamil jest
a swoja droga czemu dostal bebilon pepti?? jest uczulony na białko?? Przeciez pepti to nie jest mleko tylko hydrolizator, a faktycznie nan i bebiko to nie sa najlepsze mleka, choc niektorym pasuja i tego nie neguje. Jesli jest uczulony na bialko to zostaje sojowe jeszcze, ale jak nie to naprawde polecam ten enfamil, a lekarze wiadomo jak lekarze sa dobrzy i ci mniej dobrzy, moze zasiegnij opini innego, zreszta po reakcji dziecka na pepti i tak powinnas isc do lekarza bo nie wiadomo czy nie wywola gorszej reakcji alergicznej

do trzeba było piersią karmic -> nie piernicz, ze zawsze da sie karmic piersia. NIE ZAWSZE. To, ze ty karmilas to nie znaczy, ze jestes lepsza matka niz te, ktore karmily mieszanka. Nie wszystko jest czarne lub biale, ale najlatwiej krytykowac...

Gość wózkowa mama.
nie sądze zeby to była kwestia mleka . Ale bez wizyty u pediatry się nie obejdzie Może ma AZs, trzeba zmienic kosmetyki do mycia wówczas. Bebilon pepti moja córka piła dwa lata. O dziwo nie było problemów z przyzwyczajeniem jej. Teraz pije zwykłe z kartonu :) Jedynym skutkiem ubocznym bebilonu były zaparcia lekkie.

Gość wózkowa mama.
nie może zasnąć bo go pewnie swędzi ta wysypka. Pediatra powinien zapisać zyrtec w kropelkach albo clemastin. No i tak jak mówie, możliwe ze ma azs. Kąp go w balneum hermal, albo emolium, oilatum.

Gość gość
Moje dziecko też jest niespokojne i ciągle głodne. Pije neocate lcp i w porównaniu z reakcją na inne mleka jest dobrze. Pił już enfamil- bebilon pepti- bebilon ha- hipp ha- znowu bebilon pepti zagęszczany nutritonem ( mączka chleba świętojańskiego) i teraz to koszmarnie drogie neocate lcp- właściwie nie mogę na to mleko narzekać ale niestety dziecko je go za dużo. Przybiera jak szalony i wypija 120 ml. co 2 h zamiast 90 ml. co 3h. Nie ma wysypki, nie ulewa, kupa taka jak opisuje producent- niby wszystko ok...Tak czy siak będę go chciała przestawiać na normalne jedzenie jak najszybciej i pozbyć się mleka z diety dziecka w 90 %. Przy takim postępowaniu trzeba pamiętać o znacznym zwiększeniu wit. D i dawać maluchowi wszelkie kasze i mięso bo inaczej krzywica murowana. Pamiętajcie że dawkę wit. D POWINIEN USTALIĆ LEKARZ no i uwaga na gluten który też uczula.

Gość gość
O matko, jak słyszę teksty typu: trzeba było karmić piersią, to nóz mi się w kieszeni otwiera. Jakaś propaganda, czy co? Każda kobieta ma prawo sama decydować i nikt nie ma prawa tego oceniać. A co do mleka to częste jego zmiany też nie podziałają dobrze na maluszka, powonno się podawać przynajmniej tydz, żeby stwierdzić czy działa. Ja teraz przeszłam na pepti dha z polecenia lekarza i narazie maluszek ja, ale jest po nim niespokojny i ma strasne gazy, ale tak jak zaleciła pani doktor poczekam tydz.

Gość ktosiek cosiek
moja mała miała to samo no oprócz bezsenności. zaczęłam jej podawać Nuramigen a ból brzuszka załatwiliśmy dosłownie 4 kropelkami Espumisanu tylko musi być podany z rana na czczo.

Gość gość
Mój pije bebilon pepti i nic mu nie jest. Za to po nutramigenie wszystkie objawy alergii zeszły i po kilku tygodniach wróciły ze zdwojoną siłą. Daj mu czas bo tak naprawdę nie wiesz które mleko mu służy które nie,na 6 tyg i tyle mlek,nie ma co się dziwić że coś mu dolega. Uważaj czym go smarujesz i w czym kąpiesz odradzam J&J i olitatum bo też uczula wiele dzieci. A do mamy która mówi,że mm to syn radzę poczytaj sobie skład danonkow :D

Gość Mama 12
Dobrze pani mądra ta co napisała że trzeba karmić piersią ze jak to ujęła LENIWA to dobrze że ty leniwa nie jesteś ale bierze pod uwagę to nie które kobiety nie maja pokarmu jak np . Po cesarce kobiety nie mają pokarmu i co mają zrobić ??? Jak ty taka mądra , ja nie miałam i położna mi pomagała i pediatra ciężko było ale i tak go nie dostałam i też muszę butelką karmić gdzie teraz synek męczy się ze skaza bialkowa :(