Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompleksiastaWiekiem

jego ex była 9 lat młodsza ode mnie

Polecane posty

bo młode \"biorą\" gdy zalezy im tylko na przelotnym uczuciu,milym spedzeniu czasu,sexie.......a starsza i poazna biora gdy szukaja kandydatki na żonę:-D

Gość so pot
Ja bym uwazala na takiego faceta. Mam 25lat i swiat nastolatek i ich "wielkich problemow" to dla mnie kosmos. Takiej siksie bardzo latwo zaimponowac samym faktem, ze jest sie starszym. Facet praktycznie nie musi sie wysilac. Zaimponowac starszej kobiecie, szczegolnie takiej ktora jest wyksztalcona, ma swietna prace i zycie jest niebo trudniej i faceci wola po prostu isc na latwizne. Po co jechac na drugi koniec miasta w korkach do cukierni, gdzie sprzedaja pyszny czekoladowy tort, skoro za rogiem jest rowniez cukiernia? Tak wlasnie rozumuja faceci...

ja chyba jestem jebnieta :/ doszukuje sie problemow problem to ma ta ktorej facet kreci z 15sto latka :/ najgorsze jest to ze przez to ciagle sie klucimy, ciagle mu wygarniam :( tamta młoda ma to, idz tamta młoda da ci to czego ja taka stara dupa ci nie dam, tamta mloda nie byla o ciebie zazdrosna bo teraz dziewczyzny nie sa zazdrosne, tamta byla wiecznie usmiechnieta, uradowana (bo niby dlaczego nie skoro nie miala problemow w zyciu, jakie stawia dorosle zycie) i tak ciagle...zniszecze wszystko przez to ze był wczesniej z 18sto latka :(

czyli mozna smiało powiedziec :) ze szukamy problemu tam gdzie go nie ma :P no cóz pozostaje ci albo zmadrzec i dojrzec do pewnych faktów :) albo siła swoich wyimaginowanych problemów zniszczyc swoja obecny zwiazek wybor nalezy do ciebie :)

Gość Mantylla
Czy on czasem nie jest od Ciebie starszy? Rownie dobrze moglby argumentowac, ze moglabys znalezc sobie 20latka, bo ten czesciej "moze" ;)

Gość mojego ex jest 15 lat starsza
od niego, a ja mam 2 lata mniej niz on, tez mozna powiedziec 2 swiaty. on ma 29 wiec malolatami nie jestesmy. co powiedzial jak zapytalam skad taka zmiana, powiedzial, ze sie wyszalal teraz chce byc z kims na powaznie a nie dla sexu czy innych przyjemnosci.

Gość do mojego ...
ale masz zalosnego je bacza

A tak w ogóle, to nie przesadzajcie z tym, że taka 18stka to taka prosta radosna dziewczyna z którą facet jest tylko dla ciałka... Jak miałam 17 lat spotykałam się przez rok z facetem 8 lat starszym. Miałam wtedy straszne wahania nastrojów, jakieś depresyjne stany i ogólnie rzecz biorąc strasznie trudno było ze mną wytrzymać...przy czym czytałam masę książek, interesowałam się filozofią, muzyką, sztuką i wierzcie mi, facet miał ze mną o czym rozmawiać (teraz schamiałam, nie mam czasu na inteligentne rozrywki, zamiast egzystencjalnych dylematów gonię za pieniądzem :classic_cool:). Facet nie imponował mi tym, że był straszy, bo szczerze mówiąc mało to odczuwałam..po prostu pojawiła się między nami fascynacja i tyle. Aha, seksu nigdy nie było, więc nie można mówić że na moje ciało poleciał. Więc nie piszcie o 18stolatkach, że to takie siksy głupawe, i że niby związki z nimi takie proste i fajne... taka dygresja ;)

Gość vivaldi
Słuchajcie ja jestem z facetem 18 lat starszym ode mnie i jest bosko

a mnie się wydaje,że autorka ma kompleksy i wcale czuje się nie lepsza, a właśnie gorsza od tej nieszczęsnej nastolatki z przeszłości, stąd taka frustracja wybacz, ale skoro jej nie znasz, nie wiesz, jaka jest, czego w życiu doświadczyła- może być naprawdę bardzo poważna ja od kiedy pamiętam byłam poważna, bo musiałam, mając lat 16 byłam oceniana na 26; teraz mam 24, wyglądam normalnie, za to wszyscy twierdzą,że zachowuje się jak trzydziestka :( i do głowy by mi nie przyszło,że mogę się porównywać z nastolatkami in minus nawet w sferze fizyczności jeśli była dziecina- cóż, sam z nią był,ale przecież krótko- 2 miesiące, nie wiesz, z jakich przyczyn się rozstali, może właśnie o niedojrzałość chodziło i co do braku czasu na ciągłe spotykanie- to zakrawa o desperację uwierz w siebie, zamiast dochodzić do dziwnych wniosków

SENNA WIEDŹMA => Może i niewiele 18tek idzie na stały związek, ale takie też są. Wole takie szczerze mówiąc niż około 30tki, co za materac w niejednym łóżku robiły, a teraz szukają frajera co się w kierat wprzęgnie :o

Gość brak 5tej klepki
ja mam 34 lata - pisze od razu żebys nie myślała że 18... Nie wiem dlaczego uważasz 18-latkę za mniej wartościową od siebie, myślisz że nie ma o czym rozmawiać z dziewczyna w tym wieku? Co za prymitywne podejście!!1 W zasadzie laska bije cie na głowe ciałem, gladkością skóry, radością życia i pewnie jeszcze nie jednym Ty masz za to mega kompleksy, nie akceptujesz siebie i wiek nic tu nie ma do rzeczy... Polecam psychiatrę, zresztą facet cie niedługo rzuci bo nikt normalny nie wytrzyma scen ktore urządzasz...

juz nie przesadzajcie... nie kazda dziewczyna poniżej 20 roku zycia jest głupia i pusta. Oczywiście jesli facet szuka takiej na imprezach i znajduje blond pinde która zna sie tylko na tipsach i kosmetykach to niech sie nie dziwi ze nie ma z nia wspólnych tematów... Ja mam faceta starszego od siebie o 9 lat - planujemy wspólne zycie a w przyszłości ślub i dzieci (to bardziej jego plany niz moje). Jakos mu nie przeszkadza ze jestem taka młoda. Wręcz przeciwnie - cieszy go to, bo jego poprzednie kobiety były w jego wieku i nie potrafił z nimi rozmawiać. Było nudno, one wciąz nalegały na slub, dzieci, meczyły go, nic im sie nie chciało. Jak dla mnie faceci wybierają młodsze nie dlatego, ze mają młode ciało (bo jak kobieta o siebie dba to i 30 letnia wyglada super) tylko o podejście do życia. taka młoda nie bedzie jęczeć o ślubie, dzieciach, bedzie go wyciągać z domu (faceci w pewnym wieku wola kompa i picie piwa przed tv). Jesli facet ma juz dosc szaleństw to znajduje sobie kobiete w swoim wieku, bierze slub, rodza sie dzieci a po kilku latach i tak wraca do tych młodych, bo przy nich czuje że żyje. (znam kilka takich przypadków)

Gość sloneczko swiecace
no ten moj byly szuka zony, ze ja niby dorosla kobieta 27 to zachowuje sie jak dziecko jak malolata na koniec wygadywal, i z 15 prawie 16 chce sie zenic co na oczy nei widzial:( bo zakochal sie w oczkach:/ prawda bardzo szybko imponuje mlodej, ale nie kazdej, raz jedna 16 latka go opierd...ilaa by zony pilnowal czy by sie zenil a nie za malolatami sie uganial:/ a sam zachowuje sie jak malolat, nie ja, ale on zawsze mial racje i dalej ma bo to pan krol itp, wiecie co najlepsze, tak sie zakochuje ze nawet jest sie poswiecic i dziecko zrobic 15 latce by przy nim zostala:( a mielismy miec slub :( dzieci, tak bardzo pragnelismy, pod koaniec mowil ze nie ejst gotowy na dziecko, a po jakims czasie dowiedzialam sie ze szuka zony :( siedzi przy mamusi w domku , i czas spedza na kompie :(

Gość sloneczko swiecace
i co najgorsze, ta dziewczynka wyglada na madra dojrzala, wyglada starzej ode mnie , ale ona chce sie z nim kochac , matko!! on ja bajeruje, czuje sie dziwnie z tym. bo jesli madra to chyba myslala by racjonalnie, ale coz ten moj byly umie zauroczyc fatalnie. za mna latal 2 lata, dopiero po tych 2 latach przyjazni odwzajemnilam uczucie, zreszta do tej pory miala jakies kobiety, wiec ja nie pchalam sie na 3 ciego, ehhhh ... ile ja zdrowia stracilam... buziaczki dla was:*:*:*

dzieki wam za wsparcie :( nikt nie zrozumial ze mi chodzi o roznice wieku w sensie takim iz jestesmy 2 zupelnie innymi osobami, chodzilo mi o to jak szybko przestawil sie z 18sto latki na 27 latke (z dzieckiem) chodzi o strach czy to byla tylko znajomosc czy naprawde kreca go takie 18stki... czy ja nie jestem aby kims w rodzaju "dobrej kandydatki na zone" ale zabawiac sie z 18stkami :( kiedy ja napisalam ze 18stka jest gorsza???????? nie przypominam sobie i nie powiecie ze 18stka prowadzi takie samo zycie towarzyskie jak i prywatne jak 27 letnia kobieta z dzieckiem ktos tam pisze o roznicy wieku, nie o to chodzi kiedy sa to dorosli ludzie, a inaczej kiedy roznica jest pomiedzy mloda dziewczyna a kobieta... ale ok...pojechaliscie po mnie wiec moze ulzylo

Gość 34 34
a ja jestem starsza od ex- żony mojego misia o 6 lat. i co? i nic:)) a mój misiu świata poza mną nie widzi od 3 lat,,i niebawem będzie moim mężem:)), jak jest chemia, fascynacja, szaleństwo dusz to wiek nie ma znaczenia,, pozdrawiam do autorki- ciekawe jest to, że twój facet zaraz z jednego związku wskoczył w drugi,,był na to gotowy?

po prostu facet chce sie ustabilizować, woli przedstawić rodzinie dojrzałą kobiete z dzieckiem, wiesz... sa tacy co najpierw sie bawią a potem nagle doznają olśnienia i wolą zakładać rodziny. To normalne. Widzisz - Twoj przestawił sie z 18 na 27 moj przestawił się z rok starszej na 9 lat młodszą. Nie na na to reguły. Zamiast sie dreczyc takimi myslami skup sie na zwiazku i sie nim ciesz.

a czy jego ex zona ma 18 lat??? cholera czytajcie ze zrozumieniem a jak nie to nie pierdolnie glupot

Gość sigma i pi
wiesz co- pytasz to ludzie odpowiadają na swoim przykładzie, a ty jeszcze się nieelegancko zachowujesz tutaj,, według mnie masz problem- kompleks wieku, pewnie nie jestes taka jak niektóre szczęściary- mając 35 lat wyglądają na 24- i stąd twoja niepewność, boisz się pewnie, że zostawi cię dla dziewczyny dużo młodszej niż ty, skoro już był w takim związku, , jeżeli jego zainteresowanie dla licealistek jest hmm konkretne to faktycznie, masz czego się obawiać:):):)

Gość k-j
jak dla mnie sprawa jest prosta. sprawdzil jak to jest z 18tka- juz wie. sprawdza jak to jest z 27letnia samotna matka- sie dowie. mowisz, ze od poprzedniej minely 2 miesiace... to chyba nie targa nim jakas wielka rozpacz po rozstaniu. twierdzac po twoim zachowaniu- niepewnosc, kompleksy, to pewnie wybierze cos pomiedzy- 24/5 lat, po studiach, gotowa na dojzaly zwiazek, a jednak swiezo po szkole i ciagle pelna zycia babke. takze to nie to, powodzenia w dalszym szukaniu. p.s. jesli pytasz na forum czy facet, ktorego wlasnie poznalas jest odpowiedni to z gory mozna przewidziec, ze nie jest.

Gość .KJYT6RXS5A
wlSNIE.........!